/
/
/
توصیه هایی برای مدیریت زندگی با بودجه هایی محدود

در این مقاله میخوانید:

توصیه هایی برای مدیریت زندگی با بودجه هایی محدود

بودجه‌بندی، اولین گام عملی در مسیر مدیریت هزینه های شخصی و به دست گرفتن کنترل مخارج است. این کار همچنین باعث می‌شود که حتی‌الامکان زیر بار بدهی‌ جدید نروید.
در این مقاله میخوانید:

مدیریت هزینه‌های شخصی، نقش مهمی در موفقیت مالی دارد. خانواده‌ها بودجه‌بندی و مدیریت مالی را به شیوه‌های مختلفی انجام می‌دهند. شرایط اقتصادی هر خانواده با خانواده دیگر متفاوت است و برای مدیریت هزینه زندگی، دستورالعمل مشابهی وجود ندارد.

با این‌ حال، فلسفه و مفهوم بنیادین مدیریت هزینه های شخصی، در همه جا یکسان است و هدف کلی هر خانواده از بودجه‌بندی هفتگی، ماهانه یا سالانه رسیدن به تصویری واضح است که نشان می‌دهد چقدر باید خرج و چقدر باید پس‌انداز شود.

چرا مدیریت هزینه، ایده‌ای خوب و اقدامی ضروری است؟

مدیریت مالی و بودجه‌بندی هزینه‌ها، یک طرح کلی از درآمدها و مخارج زندگی را برایتان ایجاد می‌کند. چنین کاری کمکتان می‌کند که:

پولتان را هوشمندانه و برای خرید چیزهایی صرف کنید که واقعاً لازم هستند و زندگی بدون آن‌ها قابل تصور نیست. به این‌ها نیاز (Needs) می‌گویند.
پولتان را برای خرید چیزهایی پس‌انداز کنید که هرچند آن‌ها را می‌خواهید، اما زندگی بدون آن‌ها، امکان‌پذیر است. این‌ها همان خواسته‌ها (Wants) هستند.
مبلغی را برای مخارج پیش‌بینی‌نشده و غیرمنتظره کنار بگذارید. مبلغی که صرف تعمیر خرابی اتومبیلتان می‌شود، نمونه‌ای از این مخارج هستند.
خریدهای تصادفی بیش‌ازحد را متوقف کنید.

بودجه‌بندی، رکن اساسی مدیریت هزینه های شخصی

بودجه‌بندی، اولین گام عملی در مسیر مدیریت هزینه‌های شخصی و به دست گرفتن کنترل مخارج است. این کار همچنین باعث می‌شود که حتی‌الامکان زیر بار بدهی‌های جدید نروید و با یک مدیریت مالی بی‌نقص، به‌جای آنکه هر لحظه را با دغدغه‌های اقتصادی بگذرانید، از گذران وقت در کنار اعضای خانواده لذت ببرید.

قاعده اصلی مدیریت هزینه‌های شخصی، ساده و درعین‌حال، بسیار مهم است: کمتر از درآمدتان خرج کنید!

برای مدیریت هزینه‌های شخصی، باید یک مبنای درست و دقیق داشته باشید و به همین دلیل، بودجه‌بندی اهمیت بسیار زیادی دارد. بودجه‌بندی را می‌توانید با تهیه فهرستی از درآمد، مخارج کلی و همه بدهی‌هایتان آغاز کنید. باید همه منابع درآمد و مواردی را که برای آن‌ها هزینه می‌کنید، در این فهرست بگنجانید.

برای این کار، باید به سوابق مالی گذشته هم توجه کنید. یعنی باید درآمد و مخارج سال‌های اخیر را نیز مورد بررسی قرار دهید. البته حواستان باشد که نیاز نیست بیش‌ازحد به گذشته بازگردید. برای این منظور، بررسی سوابق مالی همین چند سال گذشته که بتواند تصویر واضحی از عادات و رفتارهای مالی‌تان نشان دهد، کفایت می‌کند. هنگام تهیه فهرست، هیچ نکته‌ای را از نظر دور نگه ندارید و حتی به تفاوت قبوض پرداختی حامل‌های انرژی نیز توجه کنید. مثلاً اینکه هزینه آب یا برق در تابستان، بیشتر از فصول سال است، خودش می‌تواند نکته‌ای مهم در برنامه‌ریزی و مدیریت هزینه‌های شخصی باشد.

“پس از تهیه فهرستی از هزینه‌های ضروری و غیرمنتظره، هدف اصلی باید این باشد که بتوانید برای خرید خواسته‌هایتان، پول پس‌انداز کنید. یعنی تفاوت بین درآمد و هزینه‌های فعلی‌تان آن‌قدر معنادار باشد که بتوانید آن را به پس‌اندازتان برای خرید چیزهایی که دوست دارید، اضافه کنید”.

اگر بتوانید به‌طور هفتگی یا ماهانه، مبلغی را به پس‌اندازتان اختصاص دهید، خیلی خوب است. چنین کاری نه‌تنها یک گام عملی به‌سوی تحقق اهداف بلندمدت مثل خرید یا تعمیرات خانه است، بلکه باعث می‌شود برای پرداخت مخارج موارد اضطراری، همواره دستتان پُر باشد. اختصاص هفتگی یا ماهانه مبلغی برای پس‌انداز، معمولاً یکی از بخش‌های سخت فرایند مدیریت هزینه‌های شخصی است. اما شما قطعاً می‌توانید از عهده‌اش برآیید. پس نهایت تعهدتان را به این قسمت از ماجرا نشان دهید!

در صورت نیاز حتی می‌توانید از مشاوران و برنامه ‌ریزان مالی کمک بگیرید. بعلاوه، وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌های مختلفی هستند که به شما در زمینه بودجه‌بندی و مدیریت مالی، خدمات رایگان ارائه می‌دهند.

مدیریت مالی و ره‌گیری مخارج

یکی دیگر از مراحل سخت مدیریت هزینه‌های شخصی و بودجه‌بندی، تعقیب و رهگیری دقیق مخارج است. به‌طورکلی مخارج را می‌توان به دو نوع مخارج ثابت (منظم) و مخارج متغیر دسته‌بندی کرد.

مخارجی مثل بازپرداخت وام مسکن یا اجاره ماهانه، قبوض آب و برق و گاز، شهریه مدرسه و حق بیمه‌ها از رایج‌ترین مخارج ثابت هستند. از طرف دیگر، مواردی مثل غذا، لباس، حمل‌ونقل، تعمیرات خودرو، بسته اینترنت، تفریح و … از مهم‌ترین مخارج متغیر محسوب می‌شوند.

شما باید اِشراف مناسبی روی هر دو نوع هزینه داشته باشید و در رهگیری هزینه‌های ثابت و متغیر، هیچ مورد را از قلم نیندازید.

مدیریت مالی؛ هدف‌گذاری و تعیین آنچه می‌خواهید داشته باشید

باید دانست که هدف اصلی از مدیریت مالی و مدیریت هزینه‌های شخصی، به حداقل رساندن مخارج است تا بتوانیم پس‌انداز بیشتری داشته باشیم و از این پس‌انداز برای تهیه خواسته‌هایمان استفاده کنیم. بودجه‌بندی به شما نشان می‌داد که در مقایسه با درآمدتان، چقدر خرج می‌کنید؟ بیش از درآمد؟ یا کمتر از آن؟

اگر مخارجتان بیش از درآمدتان باشد، آنگاه یک برنامه صرفه‌جویی ساده و مؤثر می‌تواند به کاهش چشمگیر مخارجتان کمک زیادی کند. اگر هم در حال حاضر، کمتر از درآمدتان خرج می‌کنید، باز هم چنین برنامه‌ای می‌تواند با حذف مخارج غیرضروری کمکتان کند تا با افزایش سطح پس‌اندازتان، سریع‌تر به هدفی که دارید برسید.

یک ایده خوب برای این منظور، برگزاری جلسات طوفان فکری با حضور دوستان یا اعضای خانواده است. در این جلسات می‌توانید درباره اهداف و خواسته‌هایتان و همین‌طور روش‌های مختلفی که می‌توانید پول بیشتری پس‌انداز کنید، بحث و تبادل‌نظر داشته باشید.

خودتان را فراموش نکنید

مدیریت هزینه‌های شخصی نباید باعث شود خودتان را از یاد ببرید. شما ربات نیستید که صرفاً بر مبنای مجموعه‌ای از دستورالعمل‌ها کار کنید. تفریح، اهمیت ویژه‌ای در زندگی شما دارد. شاد زیستن، حق شماست و اساساً زندگی می‌کنید تا شاد و خشنود باشید.

بااین‌حال، مدیریت مالی و بودجه‌بندی، مستلزم آن است که برای امور تفریحی و سرگرمی، حساب‌شده خرج کنید. پس شاید بد نباشد اصول مدیریت زندگی با بودجه محدود را بدانید و با ایده‌هایی برای تفریح‌های کم‌هزینه، آشنا شوید. مجدداً تأکید می‌کنیم که برای خوشی و آسایشتان، ارزش قائل شوید. تفریح و نشاط، لازمه‌ی تعهد به یک برنامه اثربخش برای مدیریت هزینه‌های شخصی هستند.

ارزیابی دقیق و مشورت را قبل از اجرای برنامه فراموش نکنید

قبل از اجرای برنامه مدیریت هزینه‌های شخصی، باید ارزیابی دقیقی از طرح مدیریت مالی‌تان داشته باشید. باید ببینید این طرح چه تأثیری می‌تواند روی جنبه‌های مختلف زندگی خودتان یا سایر اعضای خانواده داشته باشد؟

اگر درباره بعضی موارد، تردید دارید، حتماً روی آن‌ها بیشتر و بیشتر فکر کنید و اگر احساس می‌کنید ایده مناسبی درباره آن‌ها ندارید، از یک صاحب‌نظر یا کارشناس کمک بگیرید.

خرید اقساطی یکی از بهترین روش‌های مدیریت هزینه‌های زندگی است. با خرید اقساطی، کنترل بهتری روی منابع مالی‌تان دارید و می‌توانید اقلام مورد نیازتان را ساده‌تر تهیه کنید. پیشنهاد می‌کنیم برای استفاده از این فرصت عالی، اپلیکیشن دیجی‌پی را نصب کرده و با آن از دیجی‌کالا قسطی خرید کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط
در جهان پیچیده و پرشتاب امروز، یادگیری و داشتن سواد مالی به یکی از نیازهای اساسی زندگ...
دانش مالی نه تنها شامل مفاهیمی مانند بودجه‌بندی، پس‌انداز و سرمایه‌گذاری می‌شود، بلکه...
پیش از آنکه به بررسی اقتصاد رفتاری بپردازیم، باید به این سوال اساسی پاسخ دهیم: «اقتصا...