/
/
/
حداقل سرمایه برای ورود به بورس چقدر است؟

در این مقاله میخوانید:

حداقل سرمایه برای ورود به بورس چقدر است؟

برای شروع فعالیت در بازار بورس می‌توانید با کمترین سرمایه به این بازار بیایید. تقریبا برای ورود افراد به بازار محدودیت مالی وجود ندارد. در حقیقت شرکت‌های فعال در بورس به‌گونه‌ای هستند که مطابق با اندازه سهم افراد آن‌ها را در مالکیت شرکت شریک می‌کنند.
حداقل سرمایه ورود به بورس
در این مقاله میخوانید:

به تعریف ساده کل دارایی شرکت تبدیل به سهم‌های کوچکی می‌شود. حالا افراد می‌توانند متناسب با بودجه‌ای که دارند تعداد معینی از این سهم‌ها را خریداری کنند و به همان مقدار نیز در آن شرکت بورسی سهیم شوند. حالا حداقل سرمایه مورد نیاز برای ورود به دنیای بورس چقدر است؟ تفاوت صندوق‌های بورسی در چیست؟ متخصصان بورس درباره سرمایه اولیه چه دیدگاهی دارند؟

میزان سرمایه لازم برای ورود به بازار بورس

همان‌طور که قبل‌تر اشاره کردیم محدودیتی برای ورود به بازار بورس وجود ندارد و افراد می‌توانند با هر بودجه‌ای به این دنیای هیجان‌انگیز قدم بگذارند. فقط هر‌چه سرمایه شما کمتر باشد در مقابل درصد مالکیت کمتری از شرکت نیز خواهید داشت.

سهامداران با این هدف سهام خریداری می‌کنند که آن سهام در آینده افزایش قیمت داشته باشد. حالا با توجه به این دیدگاه می‌دانیم سودی که از یک سهم دارید بسیار کمتر از سود 1000 سهم است. این یعنی سود شما رابطه مستقیمی با مقدار سهام شما دارد، چون سود و زیان به‌نوعی درصدی از سرمایه‌گذاری شما به‌حساب می‌آید. بیایید این مسئله را دقیق‌تر بررسی کنیم.

بیشتر بخوانید: بورس چیست؟

فرض می‌کنیم یک فردی با سرمایه حدود 1میلیارد تومان وارد بازار می‌شود و بعد‌از 6 ماه این سرمایه را به 1میلیارد و 200میلیون تومان تبدیل می‌کند. ازطرفی فرد دیگری نیز با سرمایه 100میلیون تومان وارد دنیای بورس می‌شود و او نیز در همین بازه یعنی در 6 ماه سرمایه خود را به حدود 150میلیون تومان می‌رساند. دیدگاه غلط چیست؟

چرتکه را در می‌آوریم و حساب می‌کنیم که فرد اول حدود 200میلیون تومان سود کرده و فرد دوم حدود 50میلیون تومان، پس فرد اول عملکرد بهتری دارد. اما این مقایسه کاملا ناآگاهانه و غیرهوشمند انجام می‌شود. برای مقایسه بهتر باید عملکرد افراد را به‌صورت درصدی محاسبه کنید.

در این حالت سود شخص اول یعنی تقسیم پول سود به پول اولیه به‌صورت درصدی حدود 20درصد و سود شخص دوم یعنی تقسیم پول سود به پول اولیه به‌صورت درصدی حدود 50درصد خواهد بود. پس نتیجه می‌شود که عملکرد شخص دوم بهتر است. اما چرا این مثال را بیان کردیم؟

در بازار بورس سود‌کردن شما هیچ ارتباطی با مقدار سرمایه شما ندارد. همه‌چیز به مهارت و تجربه و ریسک‌پذیری سرمایه‌گذاران برمی‌گردد. اگر شما مهارت‌های سرمایه‌گذاری را به‌خوبی یاد داشته باشید، می‌توانید با یک سرمایه کم در بازه زمانی بلندمدت به سرمایه خوبی دست پیدا کنید.

بیشتر بخوانید: سود نقدی سهم چیست؟

حداقل سرمایه مورد نیاز برای ورود به بورس

سازمان اوراق بهادار در آخرین اطلاعیه قوانین خود ذکر کرده است که برای خرید یک سهم به‌جز عرضه‌های اولیه باید حداقل 500 هزار تومان پول داشته باشید. این یعنی برای ورود به بازار بورس حداقل 500هزار تومان پول نیاز دارید. برای متوجه‌شدن حداقل مقدار مجاز برای خریدن واحدهای سرمایه‌گذاری نیز مراحل ساده‌ای طی می‌شود‌.

در صندوق‌های مشترک با ورود به قسمت امیدانه شرکت به‌راحتی متوجه حداقل مقدار مجاز برای خریدن واحدهای سرمایه‌گذاری خواهید شد. این عدد می‌تواند 10 واحد یا 1 واحد باشد. بنابراین، صندوق‌ها یک گزینه سرمایه‌گذاری فوق‌العاده هستند که به افراد این امکان را می دهند تا با ایجاد شرایط، با سرمایه کمتر از 500هزار تومان نیز به بازار راه پیدا کنند.

زمانی که شما تعداد کمی از سهام یک شرکت فعال در بازار بورسی را برای خرید انتخاب می‌کند، در‌صورتی‌که ارزش این مقدار سهام منتخب شما از 500هزار تومان کمتر شود، خطای حداقل ارزش معامله را نمی‌بینید.

حداقل سرمایه لازم برای سرمایه‌گذاری در صندوق‌ها

واحدهای صندوق‌های سرمایه‌گذاری طبق نحوه خرید‌و‌فروش به 2 دسته صدور ابطالی و قابل معامله تقسیم می‌شوند. هرکدام از این صندوق‌ها برای گروه مجزایی از سرمایه‌گذاران مناسب هستند. در ادامه بیشتر درباره این صندوق‌ها و نحوه سرمایه‌گذاری هر‌کدام می‌خوانیم.

حداقل سرمایه لازم برای سرمایه‌گذاری در صندوق‌های صدور ابطالی

صندوق‌های صدور ابطالی برای سرمایه‌گذارانی بهتر است، که ترجیح می‌دهند به‌طور مستقیم با مراجعه به سایت صندوق، سرمایه‌گذاری خود را انجام دهند. ترجیح این افراد این است که درگیر عواملی مانند مراجعه به سامانه معاملات آنلاین نشوند. برای نمونه، صندوق یکم اکسیر فارابی و صندوق هدیه فارابی جزء صندوق‌های صدور ابطالی و شرکت سبدگردان فارابی هستند.

حداقل سرمایه لازم برای این نوع صندوق‌ها مقدار ثابتی نیست. با وجود این می‌توانید با خرید حتی یک واحد در صندوق‌های صدور ابطالی شریک شوید و سرمایه‌گذاری کنید. توجه داشته باشید که قیمت صدور ابطال این صندوق‌ها هر روز تغییر می‌کند.

حداقل سرمایه لازم برای سرمایه‌گذاری در صندوق‌های قابل معامله (ETF)

در‌حال‌حاضر، حداقل سرمایه مورد نیاز برای سرمایه‌گذاری در صندوق‌های قابل معامله 100هزار تومان است. خرید و سرمایه‌گذاری در این صندوق‌ها نیز بدون پیچیدگی انجام می‌شود. کافی‌است در سامانه معاملات آنلاین هر کارگذاری که عضو آن هستید، نام صندوق معاملاتی مورد نظر خود را سرچ کنید.

در مراحل سرمایه‌گذاری در صندوق‌های قابل معامله بورس بعد‌از سرچ‌کردن و یافتن صندوق، بقیه مراحل مشابه خرید سهام در بورس است. سفارش خود را ثبت کنید. به یاد داشته باشید که حداقل سرمایه لازم برای سرمایه‌گذاری در این صندوق‌ها 100هزار تومان است.

حداقل پول لازم برای ورود به بازار بورس افراد مبتدی

اگر قصد دارید در بازار بورس سرمایه‌گذاری کنید قطعا در ابتدا این سوال ذهن شما را درگیر می‌کند. با چه مبلغی وارد این بازار شوم؟ جواب این سوال به عوامل متعددی و بستگی دارد اما اگر بخواهیم به‌صورت کلی درباره حداقل سرمایه مورد نیاز برای ورود به بازار بورس صحبت کنیم، لازم است نکاتی را بخوانید. این نکات عبارت‌اند از:

  • همان‌طور که در تمام بازارهای سرمایه‌گذاری افراد نیاز به تسلط و مهارت دارند در بازار بورس نیز باید کاملا به مهارت‌هایی مانند تابلوخوانی، فیلترنویسی، روانشناسی بازار، تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی مسلط باشید. چون بدون تسلط به این موارد از معامله‌های خود مطمئن نمی‌شوید و نمی‌توانید عملکرد درستی در سرمایه‌گذاری داشته باشید.
  • تا مادامی که به دانش و مهارت‌های سرمایه‌گذاری واقف نشدید، می‌توانید به‌صورت غیرمستقیم سرمایه‌گذاری کنید و بعد‌از رسیدن به مهارت‌های لازم به‌صورت مستقیم به سرمایه‌گذاری بپردازید. سرمایه‌گذاری غیرمستقیم با کمک صندوق‌های سرمایه‌گذاری و شرکت‌های سبدگردان امکان‌پذیر است.
  • با توجه به اینکه جبران سود یا ضرر شما وابسته به سرمایه شخصی‌تان است پس حتما قبل‌از ورود به بازار بورس سرمایه خود را بررسی کرده و تمام آن را وارد بازار بورس نکنید. کافی‌است مقداری از سرمایه خود را به بازار بورس بیاورید که تمام سرمایه شما نباشد و مطمئن باشید تا 5 سال آینده به این پول نیاز ندارید. پیشنهاد متخصصان بازار سرمایه این است که افراد مبتدی برای دریافت تجربه در ابتدا مبلغی بین 1 تا 3میلیون تومان را وارد کنند.
  • با کسب تجربه و مهارت و تخصص بیشتر در گذشت زمان می‌توانید به‌مرور سرمایه خود را در بازار افزایش دهید. زمانی به این مرحله خواهید رسید که بعد‌از مدتی با رعایت اصول سرمایه‌گذاری، مقدار ضرری که داشتید نسبت به مقدار سود‌تان کمتر باشد.
  • برای عملکرد بهتر سعی کنید استراتژی معاملاتی شخصی مربوط به خود را بسازید. حتما قبل‌از ورود به بازار درباره نوع سرمایه‌گذاری‌تان و افق زمانی آن فکر کنید و بر همین اساس برای خود حد ضرر در نظر بگیرید.
  • حتما زمانی که به حد ضرر سهام خود رسیدید بلافاصله و بدون تعلل سهام خود را بفروشید و جلوی ضرر را بگیرید. احساسی عمل‌کردن در بازار موجب شکست شما خواهد شد.
  • به‌هیچ‌عنوان به سیگنال‌ها و حرف‌های دیگران درباره بازار و پیش‌بینی‌هایی که دارند گوش نکنید. حد ضرر و ریسک‌پذیری افراد کاملا با یکدیگر متفاوت است. بنابراین، فقط طبق استراتژی‌های معاملاتی خود پیش بروید و دوباره تاکید می‌کنیم، از رفتارهای احساسی و هیجانی دوری کنید.
  • پرتفوی و سبد سهام شما باید کاملا متنوع باشد و خودتان را به یک سهم یا اصطلاحا تک‌سهم‌بودن محدود نکنید. این یک قانون مدیریت سرمایه‌گذاری است. پیشنهاد کارشناسان بورس این است که حداقل 5 سهم خوب در 5 صنعت متفاوت و مهم در پرتفوی داشته باشید. همچنین پیشنهاد دیگر آن‌ها این است که همیشه 30درصد پول خود را به‌صورت نقد حفظ کنید تا در مواقع خاص به مشکل نخورید. (عرضه اولیه یک سهم خوب یا شرایط خرید سهام عالی)
  • سعی کنید همیشه در حال یادگیری باشید و به اطلاعات خود اضافه کنید. هیچ‌کس از ابتدا حرفه‌ای نبوده است. برای حرفه‌ای‌شدن باید زمان مناسبی را به آموزش اختصاص دهید.

جمع‌بندی

در این مقاله تمام سعی خود را کردیم تا به‌طور کلی و به زبان ساده درباره حداقل سرمایه مورد نیاز برای ورود به بازار بورس صحبت کنیم. دریافتیم که حداقل مقدار سرمایه‌گذاری در سهام شرکت‌ها 500هزار تومان، در صندوق قابل معامله 1000هزار تومان و در صندوق صدور ابتطالی یک واحد صندوق خواهد بود.

بهتر است قبل‌از ورود به هر بازاری دانش و تکنیک‌های کسب درآمد در آن بازار را در سطح حرفه‌ای بیاموزید و بعد‌از آن برای شروع فعالیت خود با سرمایه بسیار کم به بازار ورود پیدا کنید. به‌یاد داشته باشید این سرمایه نباید در بلند مدت مورد نیاز شما باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط
به تعریف ساده کل دارایی شرکت تبدیل به سهم‌های کوچکی می‌شود. حالا افراد می‌توانند متنا...
فرآیند ثبت‌نام در این سامانه شامل دو مرحله اصلی است: ثبت‌نام اولیه از طریق وب‌سایت رس...
در این مقاله از وبلاگ دیجی‌پی به مهم‌ترین سوالات کاربران در مورد سرمایه‌گذاری در بازا...