/
/
آیا تسویه وام زودتر از موعد مقرون به صرفه است؟
وام و اعتبارات

آیا تسویه وام زودتر از موعد مقرون به صرفه است؟

وام و اعتبارات

آیا تسویه وام زودتر از موعد مقرون به صرفه است؟

امروز اخذ وام فوری به یکی از راهکارهای اصلی برای تامین بودجه موارد مختلفی مانند راه‌اندازی کسب‌وکار یا خرید کالا تبدیل‌شده است‌. با توجه به بهره‌ای که ارائه‌دهندگان وام برای آن مشخص می‌کنند، سوال اینجاست که تسویه زودهنگام به نفع شما تمام می‌شود یا ضررتان؟ این مقاله اطلاعات کامل در این زمینه را در اختیارتان قرار می‌دهد.

اخذ وام؛ راهکاری منطقی برای حل مشکلات مالی

با وجود شرایط اقتصادی کنونی و تورم موجود، مشکلات مالی همواره زندگی افراد قشرهای مختلف جامعه را تحت تاثیر قرار می‌دهند. به این صورت که افراد معمولا نگران افزایش نرخ کالا و خدمات هستند و حتی پس‌انداز کردن نمی‌تواند به آن‌ها کمک خاصی کند. پس باید به‌دنبال روشی باشند که سرمایه مورد نیاز، در کوتاه‌ترین زمان در اختیارشان قرار گیرد.

وام‌هایی که توسط بانک و پلتفرم‌های مطمئن ارائه می‌شوند راهکاری منطقی برای حل مشکلات مالی به‌شمار می‌آیند. با اخذ وام، دیگر لازم نیست برای مدت طولانی منتظر بمانید تا سرمایه اولیه راه‌اندازی کسب‌وکار یا خرید کالا و خدمات را پس‌انداز کنید. چراکه این کار ریسک است و هر آن احتمال چند برابرشدن قیمت‌ها وجود دارد.

حین اخذ وام باید به نرخ بهره‌ آن و مدت‌زمان بازپرداخت اقساط توجه کنید. عدم توانایی در پرداخت قسط، شما را مشمول جریمه خواهد کرد. برخی افراد برای فرار از جریمه‌های احتمالی یا بخشودگی سود، ممکن است به‌دنبال روشی برای تسویه زودهنگام وام باشند. آیا این راهکار منطقی است؟ این موضوع در ادامه به‌طور کامل بررسی خواهد شد تا تصمیم بهتری در این زمینه بگیرید.

آیا بهتر است وام را زودتر از موعد تسویه کنیم؟

زمانی که برای اخذ وام اقدام کنید، با توجه به شرایطی که دارید و میزان نرخ بهره، می‌توانید تعداد بازپرداخت را مشخص کنید. گاهی نیز این کار را وام‌دهنده یا بانک برای شما انجام می‌دهد. با یک برنامه‌ریزی مالی درست می‌توانید خیلی راحت اقساط را در زمان مقرر بپردازید تا مشمول جریمه نشوید. با این شرایط چرا تسویه زودهنگام؟ این راهکار منفعتی به دنبال دارد؟

احتمالا از افراد مختلفی شنیده باشید که تسویه زودتر از موعد مقرر بهتر است و به سود شما تمام خواهد شد. اما برای اینکه از این بابت مطمئن شوید باید به شرایطی که وام‌دهنده برای پرداخت زودهنگام مقرر کرده توجه داشته باشید. چراکه برخی مواقع این کار باعث ضررتان خواهد شد.

به‌طورکلی وام‌‌دهندگان، شرایط متنوعی برای کاربران خود تعیین می‌کنند. گاه برخی از آن‌ها درصورت تسویه زودهنگام برای مثال؛ در عرض یک ماه ممکن است هیچ‌گونه سودی برای وام دریافت نکنند. در این موارد اگر بتوانید زودتر از موعد مقرر تسویه کنید، به‌جز کارمزد اولیه، لازم نیست سودی بپردازید.

برخی وام‌‌دهنده‌ها نیز ممکن است به مشتریان خود تخفیف ارائه دهند. به این صورت که اگر بتوانید در کوتاه‌مدت، وام خود را تسویه کنید مقداری از سودی که به‌عنوان نرخ بهره توسط بانک یا پلتفرم دریافت می‌شود، بخشیده خواهد شد. این مورد می‌تواند کمک‌کننده باشد اما باید بررسی کنید که پلتفرم یا بانک چه شرایطی مشخص کرده است.

به‌طور کلی اگر بخواهید بدون درنظر گرفتن شرایط ویژه‌ای که وام‌دهندگان مشخص کرده‌اند، بررسی کنید که آیا تسویه زودهنگام به‌نفعتان است یا نه؟ اولین چیزی که باید مد نظر داشته باشید زمان تسویه است. یعنی اگر نهایتا 2 یا 3 ماه از دریافت آن گذشته بود، پرداخت یک جای اقساط می‌تواند مزایایی برای‌تان به‌همراه داشته باشد.

درمقابل اگر حدودا نصف یا بیشتر اقساط را پرداخت کرده بودید دیگر لازم نیست تلاشی برای تسویه کامل انجام دهید. چراکه این کار تحت هیچ شرایطی منفعت ندارد و تنها پولی را که می‌توانید با آن سرمایه‌گذاری کنید یا به خرید کالا اختصاص دهید، خیلی زودتر به وام‌دهنده برمی‌گردانید، بدون هیچ سود و منفعتی!

تسویه وام و بخشودگی سود

آیا درصورت تسویه زودهنگام وام،سود آن بخشیده می‌شود؟ اگر پس‌از دریافت وام شرایط مالی‌تان دچار تغییر شد و توانستید وام دریافتی را یک‌جا بپردازید یا به‌هر دلیلی مجبور به انجام این کار شدید، قطعا با این سوال مواجه خواهید شد که تکلیف سود یا همان نرخ بهره چه می‌شود؟

همان‌‌طور که ذکر شد برخی بانک‌ها و پلتفرم‌ها قوانین به‌خصوصی برای این شرایط در نظر گرفته‌اند. بااین‌حال بانک مرکزی بخش‌نامه‌ای تنظیم کرده که دیگر شعبه‌ها نیز باید از آن پیروی کنند. پس بهتر است با قوانین کلی این حوزه آشنا شوید.

طبق بخشنامه‌ای که از سوی بانک مرکزی تنظیم شد، اگر شخص متقاضی تصمیم به تسویه زودهنگام وام بگیرد، باید 90درصد سود باقی‌مانده به وی بخشیده شود. طبق این قانون اگر تصمیم به انجام این کار بگیرید، تنها 10درصد سود مبلغ باقی‌مانده را پرداخت خواهید کرد.

برخی وام‌دهندگان با قصد دور زدن این قانون، سود خود را طی همان چند قسط اول برمی‌دارند و مابقی اقساط را به‌عنوان بازپرداخت مبلغ کل، محاسبه می‌کنند. این کار خلاف قانون است و باید به نحوه بازپرداخت سود توجه داشته باشید تا درصورت تسویه زودهنگام، دچار زیان نشوید.

این موارد به‌خوبی نشان می‌دهند که تسویه زودهنگام وام تنها درصورتی توجیه اقتصادی دارد که در ماه‌های اولیه برای انجام این کار اقدام کنید. در غیر این صورت بهتر است اقساط را در زمان مقرر بپردازید و با بودجه‌ای که برای تسویه در اختیار دارید، کارهایی از قبیل سرمایه‌گذاری یا راه‌اندازی کسب‌وکار انجام دهید.

تسویه وام پیش‌از موعد مقرر به نفع کیست؟

به‌طور کلی اگر شرایط بستانکار را بسنجید و با توجه به آن نهایتا در 2 تا 3 ماه پس‌از دریافت وام، برای تسویه آن اقدام کنید، ممکن است کمی سود برای‌تان به‌دنبال داشته باشد. اما بستنکار نیز از این شرایط منفعت می‌برد و سرمایه اولیه را دوباره در اختیار می‌گیرد.

با این‌حال شرایط مختلفی وجود دارد که شما را مجبور به تسویه زودهنگام می‌کند. برای مثال؛ اگر چک صیادی در گرو بانک یا پلتفرم داشته باشید و بخواهید برای دریافت دسته چک جدید اقدام کنید، ناچار هستید زودتر اقساط وام را بپردازید و آن را به‌طور کامل تسویه کنید. در این زمان بانک یا پلتفرم است که سود می‌کند.

در شرایطی دیگر احتمال دارد بخواهید سند ملکی را که در گرو بانک است آزاد کنید. در این زمان نیز چاره‌ای جز تسویه کامل نخواهید داشت. در این شرایط، منفعتی که ارائه‌دهنده وام می‌برد قطعا بیشتر است اما باید از این زاویه نگاه کنید که با تسویه کامل، کارتان راه می‌افتد. ضمن اینکه تنها راهی که پیش رو دارید همین است.

یکی دیگر از شرایطی که توصیه می‌شود وام را به‌طور کامل تسویه کنید زمانی است که ازنظر روحی و روانی تحت فشار هستید. اگر عادت به پرداخت قسط‌ ندارید و این کار تمام برنامه‌های زندگی شما را بهم می‌ریزد، بهتر است بدون درنظرگرفتن سود یا زیان، در اولین فرصت که بودجه کافی داشتید اقساط وام خود را به‌طور کامل بپردازید.

مزایای تسویه وام زودتر از موعد مقرر

با توجه به شرایط بخشودگی سود که توسط بسیاری از ارائه‌دهنگام وام رعایت می‌شود، می‌توان گفت اگر با گذشت نهایتا 2 تا 3 ماه پس‌از دریافت وام، شرایط تسویه آن را داشتید می‌توانید با انجام این کار، کم‌ترین میزان سود را به بانک بپردازید. البته درنظر داشته باشید که ارائه‌دهنده در اقساط ابتدایی سود کامل را دریافت نکرده باشد.

مزیت دیگری که تسویه زودهنگام وام به‌همراه دارد ازنظر روانی است. در این خصوص باید گفت زندگی‌ایی که همواره با فکر کردن به قسط و بدهی سپری شود برای برخی افراد بسیار دشوار خواهد بود. اگر شما نیز از این دسته هستید باید به‌دنبال روشی باشید که میزان فشار روحی را به‌حداقل برساند.

در این شرایط تسویه وام یک راهکار پرسود به‌شمار می‌آید. البته منظور از این سود، جنبه مالی نیست بلکه تنها شرایط روحی شما مهم است. پس باید میزان تحمل خود را در نظر بگیرید و اگر نسبت به بدهکار بودن خود احساس نارضایتی داشتید، در اولین فرصت که بودجه کافی به‌دست آوردید برای تسویه پیش از موعد مقرر اقدام کنید.

باوجود نرخ بهره بالا، آیا دریافت وام منطقی است؟

گرفتن وام شاید یک راه‌حل برای برطرف‌سازی مشکلات مالی باشد، اما نباید از بهره‌ای که باید برای اخذ آن بپردازید غافل شوید. معمولا وام‌دهندگان با توجه به دلیل، شرایط و میزان بازپرداخت سود را بین 4 تا 23درصد و حتی بالاتر مشخص می‌کنند. ضمن اینکه در برخی موارد برای دریافت تسهیلات باید مدت‌زمانی مشخص، پول را در حساب خود بخوابانید که این یعنی نرخ بهره‌ای بالاتر از آنچه که در اسناد می‌آید.

برای اینکه نیازی به خواب پول در حساب خود نداشته باشید تا از این طریق نرخ بهره را به‌حداقل برسانید، بهتر است وام فوری بگیرید. در این شرایط حداقل مطمئن هستید که تنها سود مشخص‌شده را پرداخت خواهید کرد و حتی درصورت تسویه به‌موقع، بخشی از آن شامل بخشودگی می‌شود.

با وجود تمام این موارد، دریافت وام به‌خصوص اگر بخواهید با استفاده از آن کسب‌وکاری راه بیندازید، سرمایه‌گذاری کنید یا حتی کالاهای مورد نیاز خود را بخرید همواره راهکاری مطمئن است. با دریافت وام فوری و داشتن یک برنامه‌ریزی درست برای پرداخت به‌موقع اقساط، دیگر لازم نیست پیش‌از موعد تسویه را انجام دهید.

جمع‌بندی

بسیاری از افراد پس‌از دریافت وام ممکن است به‌فکر تسویه زودهنگام آن باشند. آیا این کار منفعتی دارد؟ اگر بخواهیم ازنظر روحی بررسی کنیم، قطعا نداشتن قسط و بدهی باعث آرامش روان می‌شود. اما ازنظر اقتصادی چطور؟ آیا تسویه زودهنگام منفعت مالی به‌همراه دارد؟

دراین‌خصوص باید گفت شرایطی که وام‌دهنده درنظر گرفته مهم است. اما به‌طور کلی اگر تسویه در ماه‌های اول انجام شود ممکن است مزیت مالی داشته باشد. اما زمانی که بیش از نصف اقساط پرداخت شده‌اند، این کار هیچ منفعتی به‌همراه نخواهد داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *