/
/
/
انواع صندوق های سرمایه گذاری

در این مقاله میخوانید:

انواع صندوق های سرمایه گذاری

سرمایه‌گذاری در بازار بورس و فعالیت در بازار سرمایه به دلیل مزایای متعددی که ارائه می‌دهد، مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است. با این حال، برای مدیریت ریسک و دستیابی به بازدهی مطلوب، آشنایی کامل با این بازار ضروری است و نیاز به صرف زمان برای رصد و تحلیل دارد.
انواع صندوق سرمایه‌گذاری
در این مقاله میخوانید:

همه افراد نمی‌توانند زمان لازم برای یادگیری عمیق بازار و انجام تحلیل‌های ضروری را اختصاص دهند. به همین دلیل، استفاده از صندوق‌های سرمایه‌گذاری به عنوان یک گزینه مناسب و کارآمد برای ورود به بازار سرمایه مطرح می‌شود.

با استفاده از روش سرمایه‌گذاری غیرمستقیم، افراد می‌توانند بدون نیاز به صرف زمان برای یادگیری پیچیدگی‌های بورس و تحلیل داده‌های مالی، از تجربیات و دانش متخصصان این حوزه بهره‌برداری کنند و از رشد بازار سرمایه بهره‌مند شوند.

در این مقاله، ابتدا به توضیح مفهوم صندوق سرمایه‌گذاری و مزایای آن خواهیم پرداخت. سپس انواع صندوق‌های سرمایه‌گذاری در بورس و نحوه سوددهی آن‌ها را بررسی خواهیم کرد.

انواع صندوق‌های سرمایه‌گذاری

اگر به دنبال انتخاب بهترین صندوق سرمایه‌گذاری برای خود هستید و می‌خواهید بدانید انواع صندوق سرمایه گذاری کدام است، تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

صندوق‌های سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت

صندوق‌های سرمایه‌ گذاری با درآمد ثابت، به‌عنوان یکی از گزینه‌های کم‌ریسک در میان انواع مختلف صندوق‌های سرمایه‌گذاری شناخته می‌شوند. این صندوق‌ها به سرمایه‌گذاران این امکان را می‌دهند تا از سود ثابت و روزشمار بهره‌مند شوند.

معمولاً ۷۰ تا ۹۰ درصد از سرمایه صندوق‌های درآمد ثابت، در اوراق بهادار با درآمد ثابت، سپرده‌های بانکی و سایر ابزارهای مالی با ریسک کم سرمایه‌گذاری می‌شود. به همین خاطر، این صندوق‌ها ریسک بسیار پایینی دارند و گزینه‌ای مطمئن برای سرمایه‌گذاری به شمار می‌آیند. این نوع از صندوق‌ها به‌ویژه برای کسانی که تحمل ریسک کمی دارند و به دنبال کسب سودی مطمئن بوده، مناسب هستند.

صندوق‌های درآمد ثابت به دو نوع تقسیم می‌شوند: دسته‌ای که سود را به‌صورت ماهانه بین سرمایه‌گذاران تقسیم می‌کنند و دسته‌ای که سودهای دریافتی را به سرمایه‌گذاران توزیع نمی‌کنند. اگر در امیدنامه صندوق، تقسیم سود از اوراق مشارکت و اجاره مشخص شده باشد، سودهای نقدی بین واحدهای صندوق تقسیم می‌شود. در غیر این صورت، سودهای دریافتی به عنوان ارزش دارایی‌های صندوق افزایش خواهد یافت که در این حالت سرمایه‌گذاران می‌توانند از رشد ارزش دارایی (NAV) خود بهره‌مند شوند.

صندوق‌های سرمایه‌گذاری مختلط

صندوق‌های سرمایه‌گذاری مختلط، شامل ترکیبی از انواع اوراق بهادار موجود در بازار سرمایه هستند. این صندوق‌ها معمولاً حداقل ۴۰ درصد و حداکثر ۶۰ درصد از دارایی‌های خود را به سهام و باقی‌مانده را به اوراق با درآمد ثابت تخصیص می‌دهند.

صندوق‌های مختلط به سرمایه‌گذاران این امکان را می‌دهند که از مزایای متنوع در دارایی‌ها بهره‌مند شوند و بتوانند ریسک را مدیریت کرده و در بلندمدت بازدهی بیشتری نسبت به سپرده‌های بانکی و صندوق‌های درآمد ثابت کسب کنند.

با این حال، صندوق‌های مختلط غالباً رویکردی محافظه‌کارانه دارند و نیمی از دارایی‌های خود را در اوراق با ریسک پایین سرمایه‌گذاری می‌کنند. می‌توان این نوع صندوق‌ها را به‌عنوان نقطه تعادلی در میان ریسک و بازده در نظر گرفت.

صندوق‌های سرمایه‌گذاری سهامی

صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سهام، نوعی از صندوق‌ها هستند که حداقل ۷۰ درصد از سرمایه‌های خود را به خرید سهام اختصاص می‌دهند و بقیه را به اوراق با درآمد ثابت سرمایه‌گذاری می‌کنند. این صندوق‌ها به عنوان یک سبد متنوع از سهام و ابزارهای مالی دیگر نظیر اوراق مشتقه و اختیار معامله عمل می‌کنند.

با اینکه این صندوق‌ها پتانسیل رشد عالی دارند، اما به دلیل وابستگی زیاد به بازار سهام، معمولاً ریسک بالایی نیز داشته و مناسب افرادی هستند که به بازار سرمایه علاقه‌مندند، اما زمان و تخصص کافی برای مدیریت سرمایه خود را ندارند.

صندوق‌های سرمایه‌گذاری کالایی

این نوع صندوق‌ها تمرکز خود را بر سرمایه‌گذاری در کالاهای فیزیکی یا اوراق بهادار مبتنی بر کالاها قرار می‌دهند. به عنوان مثال، صندوق‌های طلا دارایی‌های خود را در سکه‌های قابل معامله در بازار بورس و اوراق مشتقه مبتنی بر طلا سرمایه‌گذاری می‌کنند. بنابراین، دارندگان این صندوق‌ها می‌توانند از نوسانات قیمت طلا در بازار آزاد بهره‌مند شوند. این صندوق‌ها برای کسانی که به سرمایه‌گذاری در زمینه کالاها علاقه دارند، مناسب هستند.

صندوق‌های اختصاصی بازارگردانی

این صندوق‌ها با هدف خرید و فروش سهام در بازار، با رعایت تعهدات و قوانین مربوط به بازار سرمایه تأسیس شده‌اند. هدف اصلی این صندوق‌ها، برقراری تعادل در بازار و جلوگیری از صف‌نشینی در معاملات است.

صندوق های سرمایه گذاری

صندوق‌های جسورانه

صندوق جسورانه که با نام خطرپذیر (Venture Capital) نیز شناخته می‌شود، به سرمایه‌گذاری در استارتاپ‌های نوپا مرتبط است. به دلیل ریسک‌های بالای مرتبط با این نوع سرمایه‌گذاری، این صندوق‌ها مناسب افرادی بوده که به دنبال سرمایه‌گذاری در کسب و کارهای نوظهور و استارتاپ‌ها هستند.

صندوق‌های نیکوکاری

این صندوق‌ها با هدف تأمین عواید مالی برای کارهای خیریه و مسئولیت‌های اجتماعی راه‌اندازی شده‌اند و تمامی درآمدها به این مقاصد اختصاص می‌یابد.

صندوق در صندوق

صندوق‌های در صندوق، نوع جدیدی از صندوق‌ها هستند که سبد سرمایه‌گذاری خود را جدا از سایر صندوق‌ها تشکیل می‌دهند. این ساختار به کاهش هزینه‌ها و افزایش تنوع در سبد سرمایه‌گذاری منجر می‌شود.

صندوق‌های املاک و مستغلات

این صندوق‌ها با جمع‌آوری وجوه از سرمایه‌گذاران، به خرید و فروش املاک می‌پردازند و سود حاصل از این معاملات را بین سرمایه‌گذاران توزیع می‌کنند. این نوع صندوق‌ها به سرمایه‌گذاران امکان می‌دهند تا با مبلغ کم در بازار املاک و مستغلات مشارکت کنند.

صندوق‌های زمین و ساختمان

این نوع صندوق‌ها به جذب سرمایه از سرمایه‌گذاران پرداخته و آنها را در پروژه‌های ساخت و ساز زمین و ساختمان سرمایه‌گذاری می‌کنند. عواید حاصل از فروش و اجاره این پروژه‌ها بعد از تکمیل، بین سرمایه‌گذاران تقسیم می‌شود.

صندوق خصوصی

صندوق‌های سرمایه‌گذاری خصوصی (PE) ابزارهایی هستند که به وسیله شرکت‌های خصوصی و به نمایندگی از گروهی از سرمایه‌گذاران مدیریت می‌شوند. هدف این صندوق‌ها تأمین سرمایه برای خرید سهام شرکت‌های خصوصی و به حداقل رساندن ریسک در سرمایه‌گذاری است.

صندوق‌های پروژه‌ای

در این نوع صندوق‌ها، سرمایه‌گذاران به طور مستقیم در عواید حاصل از پروژه‌های خاص سهیم می‌شوند. فعالیت‌ها و هدف‌های صندوق‌ها در طرح توجیهی مشخص شده و عواید حاصل از فعالیت پس از اتمام پروژه‌ها بین سرمایه‌گذاران تقسیم می‌شود.

سخن پایانی

در این مقاله با انواع صندوق‌های سرمایه گذاری آشنا شدیم. این تنوع در صندوق‌های سرمایه‌گذاری به افراد این امکان را می‌دهد که براساس اهداف و ریسک‌پذیری خود، انتخاب‌های متناسبی داشته باشند. با آگاهی از این موارد، می‌توانید از سرمایه‌گذاری‌های مختلف بهترین استفاده را ببرید. برای دریافت اطلاعات بیشتر می‌توانید با مشاورین در ارتباط باشید تا شما را راهنمایی کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط
با این حال، از اواخر سال 1401 شاهد یک روند افزایشی و منطقی در بازار سهام مطابق با وضع...
همه افراد نمی‌توانند زمان لازم برای یادگیری عمیق بازار و انجام تحلیل‌های ضروری را اخت...