با توجه به اهمیت این موضوع، دیجی پی در ادامه به بررسی کامل پاسخ سوال بیمه حوادث سرنشین چیست؟ میپردازد و اطلاعاتی در زمینه پوششهای این بیمه، مراحل دریافت و نحوه محاسبه نرخ بیمه حوادث سرنشین را در اختیارتان قرار میدهد.
بیمه حوادث سرنشین چیست؟
در پاسخ به این سوال که بیمه حوادث سرنشین چیست؟ باید در اولین قدم بدانید که این بیمه زیرمجموعهای از بیمه شخص ثالث محسوب میشود که خسارتهای جانی مرتبط با راننده مقصر را نیز دربرمیگیرد. به عبارت دیگر، با خرید بهترین بیمه شخص ثالث هم میتوانید از جبران خسارات وارده بر اشخاص ثالث و هم خسارتهای جانی ایجاد شده برای راننده مقصر، از طریق تعهدات شرکت بیمهگر بهرهمند شوید.
بیمه شخص ثالث ازجمله بیمهنامههایی است که صاحبان وسایل نقلیه در خرید آن با اجبار روبهرو هستند. تعهدات بیمه شخص ثالث شامل سرنشینان دو خودرو و راننده خودروی زیاندیده میشود؛ اما راننده مقصر مشمول تعهدات جبران خسارت قرار نمیگیرد. بههمین دلیل، برای اطمینان از بیمه شدن تمام سرنشینان هر دو خودروی حادثه دیده باید درکنار بیمه شخص ثالث، برای خرید بیمه حوادث سرنشین نیز اقدام کنید.
امتیازات بیمه حوادث سرنشینان
امتیازات و مزایای بیمه حوادث سرنشین چیست؟ این سوال از رایجترین سوالاتی است که صاحبان وسایل نقلیه هنگام خرید این بیمهنامه بهدنبال پاسخ آن هستند. اصلیترین امتیازات بیمه حوادث سرنشین شامل موارد زیر است:
صرفهجویی در وقت و هزینه بیمهگذار
بیمهگذاران بیمه حوادث سرنشین میتوانند بهصورت غیرحضوری تمامی خدمات مرتبط با این بیمهنامه را دریافت کنند. صاحبان خودرو با خرید این پوشش بیمهای میتوانند فقط با تماس تلفنی و یا اتصال به اینترنت، برای دریافت خدمات بیمه حوادث سرنشین اقدام کنند؛ جراکه بخش قابلتوجهی از خدمات این بیمهنامه بهصورت الکترونیکی انجام میشود.
امکان بهرهمندی از تخفیفات
بیمه حوادث سرنشین بهگونهای است که اگر در هر سال از اعتبار بیمه، خسارتی دریافت نکرده باشید، در تمدید آن برای سال بعد شامل تخفیفات قابلتوجهی میشوید. هرچه تعداد سالهایی که از شرکت بیمه خسارت دریافت نکردهاید بیشتر باشد، درصد تخفیفات نیز افزایش مییابد.
پوششهای بیمه حوادث سرنشین
سوال دیگری که باید بیمهگذاران بهخوبی با پاسخ آن آشنا باشند این است که پوشش های بیمه حوادث سرنشین چیست؟ پوشش های بیمه حوادث سرنشین با توجه به نوع آسیب جانی واردشده به راننده مقصر، شامل موارد زیر است:
فوت بیمهگذار
در شرایطی که راننده مقصر در حوادث رانندگی فوت کند، شرکت بیمه باید دیه کامل بیمهگذار فوت شده را به خانواده یا وراث او پرداخت کند.
نقص عضو بیمهگذار
بیمه در شرایط نقص عضو بیمهگذار در حوادث رانندگی، موظف است هزینههای درمانی مرتبط را تا سقف تعهدات پرداخت کند.
از کارافتادگی بیمهگذار
این نوع پوشش بیمه حوادث سرنشین مشابه با دیه پرداختی توسط شرکت بیمه است.
هزینههای درمان بیمهگذار
اگر آسیب جانی وارده به راننده مقصر بهگونهای باشد که به بستری شدن یا درمان سرپایی نیاز دارد، هزینههای درمانی آن باید توسط شرکت بیمه پرداخت شود.
جراحت بیمهگذار
در صورتی که در حادثه رانندگی، راننده مقصر جراحت قابلتوجهی ببیند، میتواند برای دریافت دیه از شرکت بیمهگر مطابق با تعهدات تعیین شده، اقدام کند.
قیمت بیمه حوادث سرنشین و نحوه محاسبه آن
نحوه محاسبه نرخ بیمه حوادث سرنشین از دیگر مهمترین مواردی است که باید بیمهگذاران از آن مطلع باشند. جبران خسارتهای جانی راننده مقصر با توجه به نوع و شدت آسیبهای جسمی متفاوت است؛ به عبارت دیگر نرخ جبران خسارت بیمه حوادث سرنشین با توجه به نوع جراحت و شدت آن محاسبه و تعیین میشود. این درحالی است که دیگر فاکتورها نیز در محاسبه نرخ بیمه حوادث سرنشین موثر هستند، ازجمله:
- هزینههای درمانی و پزشکی
- پرداخت خسارت جانی یا دیه کامل(فوت، ازکارافتادگی و جراحت)
- وقوع حادثه در ماههای معمولی یا ماه حرام(نرخ دیه در ماههای حرام بیشتر است)
- لازم به ذکر است که پرداخت دیه به راننده مقصر، مطابق با نرخ روز دیه کامل انسان که توسط قوه قضائیه اعلام میشود، صورت میگیرد.
قیمت بیمه حوادث سرنشین چندان زیاد نیست؛ این درحالی است که پوششهای زیادی را شامل میشود و خاطر صاحبان خودرو را در جبران خسارتهای جانی در حوادث رانندگی، آسوده میکند. توجه داشته باشید که بیمه حوادث سرنشین فقط و فقط خسارتهای جانی وارده به راننده مقصر را دربرمیگیرد؛ به این شکل برای بهرهمندی از دیگر امتیازات بیمه باید برای خرید بیمه شخص ثالث و همچنین بیمه بدنه بهصورت جداگانه اقدام کنید.
نحوه دریافت بیمه حوادث سرنشین از شرکت بیمهگر
سوال دیگری که به آن پاسخ خواهیم داد این است که نحوه دریافت بیمه حوادث سرنشین چیست؟ برای دریافت مبلغ تعیین شده برای جبران خسارات در بیمه حوادث سرنشین، ابتدا باید مدارک لازم و درخواستی را تهیه کرده و آنها را به شرکت بیمهگر تحویل دهید. برای انجام هرچه سریعتر کارها و پرداخت تعهدات توسط شرکت بیمهگر، قبل از مراجعه حضوری به شرکت بیمه، درباره مدارک لازم و مهم، اطلاعات کافی را کسب کنید.
نکات مهم در دریافت بیمه حوادث سرنشین
حالا که بهخوبی با بیمه حوادث سرنشین آشنا شدید، بهتر است برخی نکات مهم و کلیدی بهمنظور استفاده از تعهدات این بیمهنامه را نیز بدانید، ازجمله:
- تنها در صورتی میتوانید از جبران خسارت جانی بیمهنامه حوادث سرنشین استفاده کنید که خسارتهای ایجادشده ناشی از بروز حادثه رانندگی باشد.
- اگر هنگام بروز حادثه رانندگی، بیمه شخص ثالث نداشته باشید، هیچ خسارتی از طرف شرکت بیمهگر بیمه حوادث سرنشین دریافت نخواهید کرد.
- برای جبران خسارت آسیبهای وارده به بدنه خودرو، اشخاص ثالث، خودرو و راننده زیاندیده، باید بیمه بدنه و بیمه شخص ثالث خریداری کنید؛ چراکه بیمه حوادث سرنشین شامل این تعهدات و پوششها نمیشود.
- محاسبه نرخ بیمه حوادث سرنشین با توجه به زمان حادثه، شدت جراحات و نوع آسیب متفاوت و متغیر است.
سخن پایانی
اکثر کسانی که درباره بیمه حوادث سرنشین و خرید آن دچار تردید هستند، باید در اولین قدم از پاسخ سوالاتی چون بیمه حوادث سرنشین چیست؟ چه امتیازات و پوششهایی دارد؟ و نحوه دریافت و محاسبه نرخ آن چگونه است؟ آگاه شوند. بیمهنامه حوادث سرنشین تمام خسارتهای جانی وارده به راننده مقصر را شامل میشود؛ بنابراین مهم است که درکنار بیمه شخص ثالث، این بیمه را نیز خریداری کنید. دیجی پی برای آن دسته از افرادی که با نوع و پوشش های بیمه حوادث سرنشین آشنایی ندارند، راهنمای کامل و جامعی ارائه کرده است که پیشتر به آن پرداختیم.