/
/
خسارت‌های تحت پوشش بیمه بدنه چیست؟
خسارت‌های تحت پوشش بیمه بدنه
بیمه

خسارت‌های تحت پوشش بیمه بدنه چیست؟

بیمه

خسارت‌های تحت پوشش بیمه بدنه چیست؟

آیا می‌دانید خسارت های تحت پوشش بیمه بدنه چیست و چه مواردی را شامل می‌شود؟ داشتن اطلاعات دقیق قبل از مراجعه برای دریافت خسارت بسیار مهم است. ما در دیجی‌پی تلاش کردیم تا به این سؤال پاسخ دهیم و جزئیات مهم این بیمه‌نامه اختیاری را بررسی کنیم.

اگر می‌خواهید بدانید که بیمه بدنه خودرو در چه مواردی به شما کمک می‌کند و چه محدودیت‌هایی دارد، ادامه این مطلب را از دست ندهید.

پوشش‌های بیمه بدنه شامل چه مواردی می‌شود؟

پوشش بیمه بدنه خودرو شامل دو بخش اصلی و فرعی است که به دارندگان خودرو امکان می‌دهد تا در صورت بروز حوادث، خسارات تحت پوشش بیمه بدنه خودرو را جبران کنند.

پوشش‌های اصلی بیمه بدنه خودرو

  • حادثه یا تصادف: این پوشش بهترین بیمه بدنه، خسارات ناشی از تصادف خودروی بیمه‌شده با اجسام ثابت یا متحرک را جبران می‌کند. همچنین، برخورد سایر اجسام متحرک به خودرو، واژگونی خودرو یا سقوط آن در حین حرکت نیز تحت این پوشش قرار می‌گیرد. علاوه بر این، هزینه‌های انتقال و نجات خودرو در اثر حادثه نیز شامل این پوشش می‌شود.
  • آتش‌سوزی، انفجار و صاعقه: چنانچه خودرو به دلیل وقوع حوادثی نظیر آتش‌سوزی، انفجار یا صاعقه آسیب ببیند، بیمه بدنه خسارت‌های وارده را پوشش می‌دهد. این نوع پوشش، خطرات ناشی از سوختن یا انفجار خودرو، چه به دلیل حادثه خارجی و چه داخلی باشد را شامل می‌شود.
  • سرقت کلی خودرو: در صورتی که خودرو به طور کامل به سرقت برود و یا در جریان سرقت، خساراتی به بدنه و قطعات خودرو وارد شود، بیمه بدنه هزینه‌های مرتبط را پرداخت خواهد کرد. این پوشش شامل خسارات ناشی از سرقت قطعات خودرو نیز می‌شود.

پوشش‌های اصلی بیمه بدنه، نقش مهمی در کاهش هزینه‌های ناشی از خسارات غیرقابل پیش‌بینی برای صاحبان خودرو دارند و در مواقع بروز حوادث، آرامش خاطر بیشتری برای آن‌ها فراهم می‌کنند.

این بیمه‌ها به عنوان یک سرمایه‌گذاری مطمئن، هزینه‌های بالای تعمیر و بازسازی خودرو را جبران کرده و کمک می‌کنند که دارندگان خودرو در شرایط بحرانی متحمل زیان‌های سنگین نشوند.

پوشش‌های فرعی بیمه بدنه خودرو

پوشش‌های فرعی بیمه بدنه خودرو به بیمه‌گذاران این امکان را می‌دهند که با پرداخت مبلغی اضافه، از خدمات گسترده‌تری بهره‌مند شوند. این پوشش‌ها به منظور تکمیل بیمه بدنه و ارائه حمایت‌های بیشتر در برابر خسارت های تحت پوشش بیمه بدنه طراحی شده‌اند و شرکت‌های بیمه، اغلب تعدادی از این پوشش‌ها را به مشتریان خود ارائه می‌دهند. در ادامه به برخی از این پوشش‌ها پرداخته شده است:

سرقت در جای قطعات و لوازم خودرو

یکی از پوشش‌های فرعی بیمه بدنه، بیمه قطعات و لوازم خودرو است. در صورت پرداخت حق بیمه اضافی، قطعات اصلی و لوازم جانبی خودرو می‌توانند تا سقف معینی از ارزش خودرو و با محدودیت دفعات مشخصی در سال تحت پوشش قرار بگیرند. این امر به بیمه‌گذاران کمک می‌کند تا در صورت وقوع سرقت در جای قطعات و لوازم، بخشی از خسارت وارده جبران شود.

هزینه ایاب‌وذهاب در زمان تعمیر خودرو

اگر خودرو به دلیل تصادف یا حادثه‌ای نیاز به تعمیر داشته باشد و مالک آن نتواند برای مدت معینی از خودرو استفاده کند، شرکت بیمه هزینه ایاب‌وذهاب را برای این مدت پرداخت می‌کند. این پوشش می‌تواند به کاهش فشار مالی ناشی از عدم توانایی استفاده از خودرو کمک کند و به مالک خودرو امکان استفاده از وسایل نقلیه جایگزین را بدهد.

بیمه شیشه‌های خودرو

یکی دیگر از پوشش‌های فرعی، بیمه شکست شیشه‌های خودرو است. در صورتی که شیشه‌های خودرو به دلایلی غیر از تصادف یا حوادث تحت پوشش اصلی شکسته شوند، مانند تغییرات دما یا فشار داخلی خودرو، بیمه‌گذار می‌تواند با پرداخت حق بیمه اضافی، این نوع خسارت‌ها را پوشش دهد.

پوشش نوسانات قیمت خودرو

در صورتی که خودرو به قیمت روز بیمه شود، با پرداخت هزینه اضافه، امکان پوشش نوسانات قیمت تا سقف ۲۰ درصد برای بیمه‌گذار فراهم می‌شود. این پوشش به‌ویژه در شرایطی که بازار خودرو با نوسانات قیمت مواجه بوده، بسیار کاربردی است. بر اساس ماده ۱۰ قانون بیمه، اگر خودرو در زمان خسارت به قیمت روز بیمه نشده باشد، مبلغ خسارت به نسبت قیمت واقعی خودرو و قیمت بیمه‌شده محاسبه خواهد شد.

پوشش هزینه توقف خودرو

این پوشش برای خودروهای باری و اتوکار بسیار حائز اهمیت است. اگر خودرو به دلیل آسیب‌های وارده نتواند برای مدتی مورد استفاده قرار گیرد، شرکت بیمه خسارت روزانه متناسب با نوع و ظرفیت خودرو را به بیمه‌گذار پرداخت می‌کند. این پوشش می‌تواند به کاهش زیان‌های ناشی از عدم فعالیت خودرو کمک کند.

پوشش خطرات ناشی از رنگ و مواد شیمیایی

خطرات ناشی از رنگ، مواد شیمیایی و اسید روی بدنه خودرو نیز با پرداخت درصدی خاص از حق بیمه سالیانه تحت پوشش قرار می‌گیرد. این مورد به‌عنوان یک پوشش تکمیلی به بیمه بدنه اضافه می‌شود و برای شرایطی که خودرو در معرض چنین خطراتی قرار می‌گیرد، کارآمد است.

پوشش حذف استهلاک و فرانشیز

برخی از شرکت‌های بیمه برای خودروهایی که دارای تخفیف عدم خسارت بالا هستند (مثلاً بالای ۴۵ درصد)، امکان حذف استهلاک و فرانشیز را فراهم می‌کنند. حذف فرانشیز شامل خطرات اصلی مانند سرقت کلی و جزئی می‌شود، اما خسارت های تحت پوشش بیمه بدنه و برخی موارد دیگر را شامل نمی‌شود. این پوشش به بیمه‌گذار این امکان را می‌دهد که در صورت وقوع خسارت، مبلغ بیشتری از خسارت پرداخت‌شده را دریافت کند.

بیمه میخ‌کشی و خط‌وخش

خط و خش روی بدنه خودرو مشمول پوشش‌های اصلی بیمه بدنه نیست و تنها با پرداخت هزینه اضافی می‌توان از این نوع پوشش بهره‌مند شد. در حال حاضر، این نوع بیمه تنها توسط برخی از شرکت‌های بیمه، ارائه می‌شود.

بیمه حوادث شخصی

این پوشش فرعی، خسارت‌های وارد شده به مالک خودرو را در هر زمان و در هر مکان جغرافیایی، حتی خارج از خودرو، پوشش می‌دهد. این نوع بیمه برای مواردی که فرد در خارج از وسیله نقلیه دچار حادثه می‌شود نیز کاربرد دارد و یک لایه حفاظتی بیشتر برای بیمه‌گذار فراهم می‌کند.

با انتخاب و پرداخت هزینه برای پوشش‌های فرعی بیمه بدنه، بیمه‌گذاران می‌توانند سطح امنیت و آرامش خود را افزایش دهند و در مواقع بحرانی از مزایای بیشتری بهره‌مند شوند.

سخن پایانی

در این مقاله، بررسی کردیم که خسارت های تحت پوشش بیمه بدنه شامل چه مواردی می‌شوند. این خسارت‌ها در دو بخش پوشش‌های اصلی و فرعی قرار می‌گیرند. با بررسی‌هایی که ما در دیجی‌پی انجام داده‌ایم، اگر به دنبال افزایش پوشش بیمه‌ای خود هستید، می‌توانید با پرداخت حق بیمه بیشتر از پوشش‌های فرعی مانند سرقت لوازم و قطعات خودرو، استهلاک خودرو و خراشیدگی بدنه، استفاده کنید.

ما در دیجی‌پی تلاش کرده‌ایم تا بهترین خدمات بیمه‌ای را در دسترس شما قرار دهیم. برای تهیه بیمه بدنه خودرو با پوشش‌های گسترده‌تر، همین حالا به دیجی‌پی مراجعه کنید و از خدمات ویژه بهره‌مند شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *