/
/
فسخ بیمه شخص ثالث در چه صورتی انجام می‌شود؟
فسخ بیمه نامه ثالث
بیمه

فسخ بیمه شخص ثالث در چه صورتی انجام می‌شود؟

بیمه

فسخ بیمه شخص ثالث در چه صورتی انجام می‌شود؟

بیمه، به عنوان یکی از ارکان اساسی زندگی مدرن، نقش مهمی در تأمین امنیت مالی افراد ایفا می‌کند. با این حال، شرایط زندگی ممکن است به گونه‌ای پیش برود که افراد نتوانند به پرداخت حق‌بیمه ادامه دهند و ناچار به فسخ بیمه‌نامه‌های خود شوند.

در این مقاله از دیجی‌پی، به بررسی شرایط و نکات مهم مرتبط با فسخ بیمه شخص ثالث خواهیم پرداخت تا شما با آگاهی بیشتری این تصمیم را بگیرید.

فسخ بیمه‌نامه ثالث

فسخ بیمه شخص ثالث معمولاً به سادگی امکان‌پذیر نیست. با این حال، در شرایط خاص و استثنایی می‌توان این بیمه‌نامه را فسخ کرد. انتخاب بهترین بیمه شخص ثالث می‌تواند از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری کند. در ادامه به بررسی این شرایط و موارد مرتبط خواهیم پرداخت:

شرایط فسخ بیمه‌نامه ثالث

اسقاط خودرو

اگر خودرو به دلایلی نظیر تصادف، آسیب‌های جدی یا هر دلیل دیگری به طور کلی غیرقابل استفاده شود و به اصطلاح اسقاط گردد، بیمه‌گذار می‌تواند درخواست فسخ بیمه‌نامه شخص ثالث را بدهد. در این شرایط، بیمه‌گذار باید مدارک لازم را ارائه کند تا بیمه‌گر بتواند درخواست او را مورد بررسی قرار دهد.

سرقت خودرو

در صورتی که خودرو به سرقت برود و بیمه‌گذار گواهی معتبر از نیروی انتظامی دریافت کند، می‌توان نسبت به فسخ بیمه‌نامه اقدام کرد. ارائه مستندات و مدارک مربوطه به شرکت بیمه الزامی است.

فرسودگی خودرو

اگر خودرو به تشخیص مراجع مربوطه، فرسوده و از رده خارج تشخیص داده شود، بیمه‌گذار می‌تواند نسبت به فسخ بیمه‌نامه اقدام کند. این فرسودگی باید با مستندات معتبر تأیید شود.

فسخ بیمه‌نامه شخص ثالث توسط بیمه‌گذار

بیمه‌گذار در مدت اعتبار بیمه‌نامه شرایط خاصی برای فسخ بیمه شخص ثالث دارد. به طور کلی، امکان فسخ بیمه‌نامه از طرف بیمه‌گذار محدود است، اما تحت شرایط زیر می‌توان این اقدام را انجام داد:

کاهش خطر

اگر خطراتی که متوجه خودرو هستند کاهش یابند و شرکت بیمه از پرداخت مابه‌التفاوت حق بیمه یا اعمال تخفیف خودداری کند، بیمه‌گذار می‌تواند درخواست فسخ بیمه‌نامه را مطرح نماید.

عدم توانایی شرکت بیمه

در صورتی که شرکت بیمه به هر دلیلی نتواند به ادامه قرارداد ادامه دهد، بیمه‌گذار می‌تواند اقدام به فسخ بیمه‌نامه کند.

چند بیمه‌نامه برای یک خودرو

اگر یک خودرو تحت پوشش دو شرکت بیمه باشد، بیمه‌نامه شرکت بیمه‌ای که دیرتر قرارداد بسته است، فسخ می‌شود. در این صورت، بیمه‌گذار باید نسبت به دریافت حق بیمه از شرکت بیمه‌ای که بیمه‌نامه‌اش فسخ شده، اقدام نماید.

فرسودگی خودرو

اگر خودرو به دلیل فرسودگی دیگر قابل استفاده نباشد، بیمه‌گذار می‌تواند نسبت به فسخ بیمه‌نامه اقدام کند.

فسخ بیمه‌نامه شخص ثالث از طرف شرکت بیمه

شرکت بیمه یا بیمه‌گر در شرایط خاصی می‌تواند بیمه شخص ثالث را باطل کند. موارد زیر از جمله این شرایط هستند:

  • عدم پرداخت قسط بیمه: اگر بیمه‌نامه به صورت قسطی باشد و بیمه‌گذار قسط‌ها را پرداخت نکند، شرکت بیمه می‌تواند بیمه‌نامه را فسخ کند.
  • فرسودگی خودرو: اگر خودرو به دلیل فرسودگی در خطر بیشتری قرار گیرد، شرکت بیمه می‌تواند بیمه‌نامه را باطل کند.
  • اعلام نادرست ارزش خودرو: اگر بیمه‌گذار ارزش خودرو را بیش از مقدار واقعی آن اعلام کند، شرکت بیمه می‌تواند بیمه‌نامه را فسخ کند. در این حالت، حق بیمه پرداختی نیز به بیمه‌گذار بازگردانده نخواهد شد.
  • عدم ارائه اطلاعات صحیح: اگر بیمه‌گذار به عمد یا به سهو اطلاعات نادرست را به شرکت بیمه ارائه دهد، شرکت بیمه می‌تواند بیمه‌نامه را فسخ کند.

ابطال بیمه شخص ثالث و انتقال مالکیت

انتقال مالکیت بیمه شخص ثالث در زمان فروش خودرو به طور مستقیم انجام نمی‌شود. در گذشته، زمان فروش خودرو، انتقال بیمه شخص ثالث معمول بود؛ اما در حال حاضر، خریدار می‌تواند تا پایان اعتبار بیمه از آن استفاده کند، هرچند که تخفیف‌های مربوط به بیمه به او منتقل نخواهد شد.

در حال حاضر، پس از فروش خودرو، بیمه‌گذار باید اقدام به دریافت الحاقیه کند تا تخفیف‌ها برای خود یا اعضای درجه یک خانواده‌اش محفوظ بماند. بنابراین، بیمه شخص ثالث به طور خودکار با انتقال مالکیت خودرو فسخ نمی‌شود، بلکه باید مشخصات صاحب جدید خودرو به شرکت بیمه اطلاع داده شود.

در صورت بروز حادثه، اگر انتقال مالکیت را به شرکت بیمه اطلاع ندهید، بیمه‌گر هیچ تعهدی در جبران خسارت نخواهد داشت. به این ترتیب، مدیریت صحیح و به‌موقع اطلاعات بیمه‌ای می‌تواند از بروز مشکلات و خسارت‌های مالی جلوگیری کند.

آیا بیمه شخص ثالث در صورت انتقال فسخ می‌شود؟

انتقال بیمه شخص ثالث، یکی از مسائل مهم در هنگام فروش و انتقال مالکیت خودرو است. طبق قوانین موجود، بیمه‌گذار این امکان را دارد که بیمه شخص ثالث خود را به اقوام درجه یک خود انتقال دهد. به این معنی که در صورتی که شما تصمیم به فروش خودرو خود دارید، بیمه‌نامه شما به طور خودکار فسخ نخواهد شد.

این یک مزیت بزرگ برای بیمه‌گذاران است، چرا که می‌توانند از پوشش‌های بیمه‌ای خود در هنگام انتقال مالکیت خودرو بهره‌مند شوند. با این حال، برای اینکه انتقال بیمه‌نامه به درستی انجام شود، باید توجه کنید که مشخصات خریدار خودرو باید در ضمانت‌نامه الحاقیه به شرکت بیمه ارائه شود.

این اقدام ضروری است تا در صورت وقوع حادثه‌ای، شما به عنوان بیمه‌گذار متعهد به پرداخت خسارت نشوید و مسئولیت به خریدار منتقل شود.

انتقال بیمه شخص ثالث و حق بیمه برگشتی

در مواقعی که بیمه‌گذار تصمیم به فسخ بیمه‌نامه خود می‌گیرد، قوانین جدید در این زمینه نیز قابل توجه است. اگر شما به عنوان بیمه‌گذار تصمیم به فسخ بیمه‌نامه خود بگیرید، حق بیمه‌ای که به شرکت بیمه تعلق دارد به صورت کوتاه‌مدت محاسبه می‌شود. این به این معناست که شرکت بیمه می‌تواند بر اساس مدت زمانی که بیمه‌نامه فعال بوده، حق بیمه را محاسبه کند.

اما در صورتی که بیمه‌گر اقدام به فسخ بیمه‌نامه کند، شرایط متفاوتی وجود دارد. در این حالت، حق بیمه برگشتی به صورت روزشمار محاسبه خواهد شد. به این ترتیب، مبلغ باقی‌مانده از قرارداد به بیمه‌گذار عودت داده می‌شود و بیمه‌گذار می‌تواند از این حق بیمه برگشتی استفاده کند. این نکته مهم است که بیمه‌گذاران از حقوق خود آگاه باشند و در صورت لزوم اقدام به فسخ بیمه‌نامه نمایند.

جمع‌بندی

در این مقاله به بررسی فسخ بیمه شخص ثالث و قوانین مربوط به هر یک از این موارد پرداختیم. اما اگر به دنبال خرید بهترین بیمه شخص ثالث هستید، خرید بیمه از طریق دیجی‌پی بهترین گزینه خواهد بود. این موضوعات به وضوح نشان می‌دهند که بیمه‌گذاران باید با دقت و آگاهی از حقوق و وظایف خود، در این زمینه‌ها اقدام کرده تا از بروز خسارات بیشتر جلوگیری کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *