/
/
نحوه دریافت خسارت بدون کروکی
دریافت خسارت بدون کروکی
بیمه

نحوه دریافت خسارت بدون کروکی

بیمه

نحوه دریافت خسارت بدون کروکی

در مواقعی که یک تصادف رانندگی اتفاق میفتد برای اینکه بتوان علت اصلی حادثه و همچنین مقصر را تعیین کرد، نیاز به استفاده از برگه‌ای به نام کروکی است که توسط افسران پلیس تنظیم می‌شود.

رانندگان از این برگه برای دریافت خسارت از شرکت‌های بیمه نیز کمک می‌گیرند اما گاهی امکان دارد فرد متقاضی کروکی صحنه تصادف را در اختیار نداشته باشد در این حالت تکلیف چیست؟ دیجی‌پی می‌خواهد جواب این سوال را برای‌تان ارائه دهد، پس تا انتهای مطلب ما را همراهی کنید.

اطلاعات اولیه درباره کروکی و اهمیت آن

در زمان وقوع یک تصادف رانندگی، پلیس گزارشی را برای طرفین صادر می‌کند که در واقع تصویری از نحوه برخورد را نشان می‌دهد که با نام کروکی شناخته می‌شود. کاربرد اصلی این برگه نیز برای مشخص‌کردن مقصر و دریافت خسارت است.

نکته اصلی در زمان کشیدن کروکی این است که هیچ‌گونه تغییری نباید در صحنه ایجاد کرد، چراکه درصورت جابه‌جایی خودروها دیگر امکان استفاده از کروکی برای اثبات ادعای طرفین تصادف وجود ندارد.

یکی از انواع کروکی‌هایی که در مراجع مربوط مورد پذیرش است، سازشی نام دارد که در این حالت پلیس تصویری را همراه با اطلاعات مربوط به تصادف در یک صفحه ترسیم می‌کند و در اختیار شما قرار می‌دهد.

این درحالی است که کروکی غیرسازشی شامل 2 صفحه جدا می‌شود و خیلی دقیق‌تر صحنه حادثه را همراه با تمامی مشخصات راننده‌ها، عابران پیاده و دیگر اطلاعات مرتبط با وسایل‌نقلیه ارائه می‌دهد.

کدام گروه از تصادف‌ها به برگه کروکی نیاز دارند؟

برخی از تصادف‌های جاده‌ای به‌دلیل شرایط خاص خود به‌منظور دریافت خسارت نیاز به ارائه برگه کروکی دارند. مهم‌ترین مواردی که لازم است از آنها مطلع باشید عبارتند از:

  • برخورد با ماشین‌های نظامی
  • تصادف با وسایل‌نقلیه سنگین مثل کامیون، مینی‌بوس، تریلی و اتوبوس
  • تصادف‌های زنجیره‌ای که منجر به برخورد چندین ماشین می‌شود
  • تصادف با موتورسیکلت
  • اگر یکی از طرفین تصادف بیمه‌نامه و گواهینامه معتبر نداشته باشد نیاز به برگه کروکی است
  • برخورد وسیله‌نقلیه با اشیا ثابت در مسیر خود مانند درخت و گاردریل
  • بروز تصادف در صورت عبور از چراغ قرمز
  • تصادف‌کردن به‌صورت متوالی در مدت‌زمان یک دوره از بیمه‌نامه
  • عدم‌پیوستگی بیمه‌نامه شخص ثالث در امسال و سال گذشته برای یکی از طرفین تصادف
  • تصادف با کسی که ساکن شهر دیگری باشد
  • برخوردهای منجر به فوت یا زخمی‌شدن افراد
  • اگر کم‌تر از 20 روز از زمان دریافت بیمه‌نامه شخص ثالث گذشته باشد
  • نامعلوم‌بودن علت تصادف
  • برخورد شاخ‌به‌شاخ
  • تصادف با عابر پیاده
  • ایجاد خسارت‌های مالی بیشتر از 40 میلیون تومان در تصادف
  • تصادف‌هایی که به‌دلیل دنده عقب اتفاق میفتد
  • تصادفی که باعث آسیب جسمی می‌شود

نحوه گرفتن خسارت از بیمه بدون برگه کروکی

با اطلاع از اینکه کدام نوع تصادف‌ها نیازمند کروکی هستند به این نتیجه می‌رسیم که اگر حادثه پیش‌آمده برای شما جزء این موارد نباشد، می‌توانید با مراجعه به شرکت بیمه نسبت به دریافت خسارت بدون کروکی اقدام کنید.

از سری شرایطی که به متقاضیان این امکان را می‌دهد تا بدون کروکی از شرکت بیمه خسارت بگیرند، زمانی است که مبلغ خسارت از سقف تعیین‌شده بیمه کم‌تر باشد که امکان دارد هر سال تغییر کند.

در سال 1403 مطابق با اعلام سازمان‌های مربوط سقف خسارت برای این منظور 40 میلیون تومان است. در این وضعیت طرفین تصادف می‌توانند با هم توافق کنند که دیگری نیازی به حضور افسر راهنمایی و رانندگی برای رسم کروکی نیست.

ازسوی‌دیگر چنانچه جراحت و آسیب‌های بدنی برای هریک از افراد دخیل در تصادف رخ نداده باشد و آنها با رضایت کامل به توافق برسند که از تصادف کروکی کشیده نشود، باز هم می‌توان به شرکت بیمه برای دریافت خسارت درخواست داد.

شرایط لازم برای پرداخت خسارت بدون کروکی در بیمه شخص ثالث

شما زمانی که بخواهید پرونده‌ای برای گرفتن خسارت در بیمه شخص ثالث تشکیل دهید، باید از شرایط لازم برای این اقدام آگاه شوید که برای درخواست‌های بدون کروکی کمی متفاوت است.

مهم‌ترین شرط این است که خسارت تنها به بخش مالی وارد شود، در غیر این صورت هیچ یک از طرفین نمی‌توانند ادعای دریافت حق بیمه را داشته باشند، درضمن حضور راننده مقصر و زیان‌دیده در شعبه پرداخت الزامی است.

هر 2 طرف تصادف باید گواهینامه‌های معتبر داشته باشند تا بعداز ارائه درخواست، کارشناس بیمه بررسی‌های لازم را روی خودروها انجام دهد تا در نهایت میزان خسارت به‌طور دقیق مشخص شود.

مدارک لازم برای دریافت خسارت بدون کروکی بیمه شخص ثالث

به یاد داشته باشید که فرایندهای قانونی مرتبط با پرداخت بیمه توسط هرکدام از شرکت‌های مورد نظر تنها در مواقعی امکان‌پذیر خواهد بود که شما با برخورداری از شرایط لازم بتوانید مدارک درخواستی را هم آماده کنید و به شرکت ارائه دهید. مهم‌ترین مدارکی که برای این منظور نیاز دارید عبارت است از:

  • اصل و رونوشت از مدارک هویتی فرد مقصر و زیان‌دیده که شامل کارت ملی و گواهینامه معتبر است
  • ارائه اصل کارت مشخصات خودروی زیان‌دیده و مقصر به‌همراه رونوشتی از آن
  • اصل و کپی از بیمه‌نامه معتبر شخص ثالث مربوط به خودروی زیان‌دیده و مقصر که به‌صورت پیوسته تمدیدشده است
  • در اختیار داشتن شماره بیمه‌نامه ماشین مقصر

شرایط استفاده از پوشش بیمه بدنه بدون ارائه کروکی

کسانی که از خدمات بیمه بدنه وسیله‌نقلیه استفاده می‌کنند، در زمانی که مشکلات مربوط به تصادف‌های رانندگی برای آنها ایجاد شود این امکان را دارند که بدون کروکی هم تحت پوشش قرار بگیرند.

باید این را هم در نظر داشت که گاهی اوقات شرایطی مانند فرار راننده مقصر به‌وجود می‌آید که نمی‌توان در این حالت انتظار ترسیم کروکی را داشت یا اینکه شلوغی اوضاع باعث می‌شود که بیمه‌گذار فراموش کند کروکی را از افسر تحویل بگیرد.

در این موقعیت نیز جای نگرانی نیست، چراکه می‌توانید خسارت‌های مالی واردشده را درصورتی‌که کم‌تر از سقف قانونی باشد از شرکت بیمه دریافت کنید.

مسئله‌ای که دررابطه‌با بیمه‌نامه بدنه مورد توجه قرار می‌گیرد و رانندگان باید توجه ویژه‌ای به آن داشته باشند مربوط به این است که شما تنها یک‌بار در طول مدت قرارداد بیمه خود می‌توانید از این خدمات برای دریافت خسارت بدون ارائه کروکی استفاده کنید. شرایط مورد نیاز برای این کار عبارتند از:

  • در اختیار داشتن بیمه‌نامه معتبر
  • راننده باید گواهینامه مرتبط با نوع وسیله‌نقلیه را داشته باشد
  • هیچ‌گونه اختلافی بین طرفین تصادف وجود نداشته باشد
  • تصادف پیش‌آمده منجر به خسارت جانی نشود

مدارک لازم برای استفاده از بیمه بدنه بدون کروکی

آماده‌کردن مدارکی که برای ثبت درخواست مبنی‌بر دریافت خسارت در دفتر بیمه لازم دارید یکی از فرایندهای ضروری است. با ارائه تمامی موارد زیر شرکت مورد نظر پرونده‌ای به نام شما تنظیم می‌کند تا دیگر مراحل قانونی زیرنظر کارشناسان اجرا شود:

  • کارت ماشین
  • گواهینامه
  • کارت ملی
  • بیمه‌نامه شخص ثالث و بدنه خودرو

مدت زمان لازم برای دریافت خسارت از بیمه بدون ارائه کروکی

روال اداری و برنامه‌های مربوط به هرکدام از شرکت‌های بیمه فعال در سطح کشور ممکن است کمی با یکدیگر متفاوت باشد اما برای پرداخت خسارت بدون کروکی معمولا از زمان تشکیل پرونده تا واریز مبلغ به حساب افراد چیزی در حدود 15 روز طول می‌کشد.

در این مدت ارزیابی‌های ضروری برای تایید خسارت واردشده انجام می‌شود تا گزارش کاملی در اختیار شرکت قرار گیرد، در آخر نیز متناسب با نظر کارشناس شما می‌توانید خسارت خود را در موعد مقرر دریافت کنید و نیازی به مراجعه حضوری ندارید.

سقف پرداخت خسارت بدون کروکی چقدر است؟

شرکت‌های بیمه با درنظرگرفتن قوانینی که هر ساله ارائه می‌شود، موطف هستند تا سقف معینی را درازای خسارت بیمه‌نامه‌های بدنه و شخص ثالث بدون نیاز به برگه کروکی پرداخت کنند.

ازطرفی ملاک عمل برای مشخص‌کردن این مبلغ نیز میزان دیه هر فرد در ماه‌های حرام است به این صورت که براساس قوانین، شرکت‌های بیمه باید 2.5درصد یا یک چهلم از مبلغ دیه را به بیمه‌گذار بپردازند.

با این حساب در سال 1403 که مبلغ دیه برای هر فرد برابر با یک میلیارد و 600 میلیون تومان است با استفاده از یک فرمول ساده می‌توان پی برد که شما درصورت مراجعه به بیمه، می‌توانید مبلغی تا سقف 40 میلیون تومان برای دریافت خسارت بدون کروکی از شرکت بگیرید.

نکات مهم برای دریافت خسارت بیمه بدون کروکی

مهم‌ترین نکته‌ای که باید برای این کار در نظر بگیرید مربوط به این بوده که تنها خسارت‌های مالی ازسوی شرکت بیمه قابل جبران خواهد بود، پس تصور اینکه برای خسارت‌های جانی هم می‌توانید بدون کروکی پولی از شرکت بیمه بگیرید، کاملا اشتباه است.

شما برای اعلام تصادف و پرکردن فرم‌های درخواست مبنی‌بر دریافت مبلغ خسارت محدودیت زمانی دارید، یعنی باید ظرف مدت 5 روز بعداز حادثه به شرکت بیمه مراجعه کنید، در غیر این صورت شرکت بیمه هیچ تعهدی در قبال شما نخواهد داشت. پس بهتر است کار خود را پشت گوش نیندازید و هرچه سریع‌تر اقدام‌های لازم را انجام دهید.

برای تشکیل پرونده بیمه‌نامه شخص ثالث بدون کروکی باید حتما راننده مقصر و طرف زیان‌دیده در دفتر حضور داشته باشند، ازاین‌رو در مواقعی که یکی از طرفین نمی‌تواند این کار را انجام دهد بهترین کار این است که از افسر بخواهید برگه کروکی را برای‌تان آماده کند.

جمع‌بندی

هنگام درگیرشدن با یک تصادف رانندگی اولین چیزی که ذهن طرفین را مشغول می‌کند این است که چطور از بیمه خسارت بگیرند، برای این کار معمولا نیاز به برگه کروکی دارید اما موارد استثنا هم وجود دارد.

چنانچه نوع تصادف شما جز موارد ضروری برای ارائه کروکی نباشد، می‌توانید تا سقف 40 میلیون تومان خسارت‌های مالی را از شرکت بیمه دریافت کنید که هم برای شخص ثالث و هم بیمه بدنه خودرو امکان‌پذیر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *