انتخاب این نوع بیمه با مزایایی چون دریافت خدمات متنوع پزشکی، کاهش بار مالی درمان و همچنین پوششهای درمانی وسیعتر و باکیفیتتر همراه است. از آنجایی که بیمهنامه تکمیلی انفرادی تفاوتهای زیادی با بیمه گروهی دارد و درعین حال فرصت تهیه انفرادی بیمه تکمیلی را در اختیار متقاضیان قرار میدهد، دیجی پی در ادامه مطلب به بررسی تمام آن چیزی که باید از بیمهنامه تکمیلی انفرادی، مزایا و پوششهای آن بدانید، میپردازند.
معرفی بیمه تکمیلی انفرادی
بهطور کلی، هدف از خرید بیمه تکمیلی با کاهش هزینههای درمانی و دریافت خدمات ارزان پزشکی، مرتبط است. هرکدام از طرحهای بیمه تکمیلی درعین متفاوت بودن، برای برخی افراد مناسبتر است؛ بهعنوان مثال، اگر قصد دارید هم برای خودتان و هم اعضای خانوادهتان بیمه تکمیلی تهیه کنید، بهتر است بهسراغ بیمه تکمیلی گروهی بروید. اما اگر قرار است فقط خودتان تحت پوششهای حمایت مالی و تعهدات درمانی بیمه تکمیلی باشید، بیمه تکمیلی انفرادی
بهترین و عالیترین گزینه پیشرویتان محسوب میشود.
بیمه درمان انفرادی، برای تمام افراد با مشاغل آزاد، زنان خانهدار، فریلنسرها و … مناسب است؛ بهعبارت دیگر، هر شخصی که تحت بیمه درمان تکمیلی سازمان یا ارگان خاصی قرار ندارد، میتواند بهصورت شخصی و انفرادی از پوششهای بیمهنامه تکمیلی انفرادی و مزایای بیشمار آن بهرهمند شود.
مزایای بیمه تکمیلی انفرادی
اکثر افرادی که در مشاغل آزاد و یا شرکتهای خصوصی فعالیت دارند، تحت پوشش بیمهنامه تامین اجتماعی هستند؛ اما باید بدانید که بیمه تامین اجتماعی فقط خدمات پایهای درمان را پوشش میدهد. خبر خوب این است که امکان خرید بیمه تکمیلی انفرادی برای این دسته از افراد فراهم شده است؛ چراکه بیمه تامین اجتماعی تنها بخش محدودی از هزینههای درمان را تقبل میکند.
به همین دلیل بهتر است به فکر یک بیمه تکمیلی بهمنظور جبران هزینههای سرسامآور درمانی باشید تا در موقعیتهای لازم با خیال آسوده درمان و انجام آزمایشات را پیگیری کنید. برخی از اصلیترین مزایای بیمه تکمیلی انفرادی که آن را به یکی از پرتقاضاترین خدمات بیمهای تبدیل کرده است، به شرح زیر است:
- پرداخت هزینههای دندانپزشکی
- پرداخت هزینههای زایمان
- پرداخت هزینههای جراحی سرپایی
- جبران هزینههای پاراکلینیکی
- پرداخت کمک هزینههای مرتبط با عملهای جراحی خاص
- پرداخت هزینههای بستری شدن در کلینیک و بیمارستان
- پرداخت هزینههای درمان تار دیدن تصاویر(عیوب انکساری چشم)
- عدم تعلق مالیات به بیمه انفرادی تکمیلی
پوشش های بیمه تکمیلی انفرادی
همانطور که اشاره شد، بیمهنامه تکمیلی انفرادی برای آن دسته از افرادی که مشمول بیمه گروهی نیستند، تعریف شده است تا بتوانند از پوششهای بیمهای که منجر به کاهش هزینههای درمان میشود، بهرهمند شوند. بنابراین زمانی که بیمه تکمیلی انفرادی را انتخاب میکنید، خانواده شما تحت پوشش بیمه قرار ندارند و نمیتوانند از جبران خسارت و تعهدات بیمه تکمیلی استفاده کنند.
از آنجایی که شرکتهای بیمه، شرایط و ضوابط خاص و منحصربهفردی را در قرارداد بیمه تکمیلی خود لحاظ میکنند، بهتر است در زمان عقد قرارداد به تعهدات و پوششهای درج شده در بیمهنامه توجه داشته باشید. دراین میان، برخی تعهدات وجود دارد که در قرارداد بیمهنامه تکمیلی انفرادی اکثر شرکتهای بیمه بهچشم میخورد، ازجمله:
- جبران هزینههای پاراکلینیکی که شامل هر سه گروه اول، دوم و سوم میشود.
- پرداخت هزینه آمبولانس که شامل تردد شهری و غیرشهری است.
- پرداخت هزینههای مرتبط با زایمان و همچنین پرداخت هزینههایی که برای درمان نازایی نیاز است.
- پرداخت هزینههای خدمات آزمایشگاهی که در بیمارستان و یا واحدهای خصوصی انجام میشود.
- پرداخت هزینههایی که برای جراحی سرپایی لازم است.
- پوشش کمک هزینههایی که باید برای عملهای جراحی خاص پرداخت کنید.
- پرداخت هزینههای که باید برای بستری شدن در کلینیکها و بیمارستانها بپردازید.
- پرداخت هزینههای درمان تار دیدن تصاویر که اصطلاحا به آن عیوب انکساری چشم میگویند.
- پرداخت هزینههای دندانپزشکی
- پرداخت هزینههای مرتبط با خدمات توانبخشی
- پرداخت هزینه خرید عینک و سمعک
- پرداخت هزینههای خدمات اورژانس، ویزیت پزشک و خرید دارو
توجه داشته باشید که برای دریافت خدمات درمانی و پزشکی در کلینیکها و مطبهای خصوصی با استفاده از کمک هزینههای بیمه تکمیلی انفرادی، بهتر است ابتدا از این موضوع که کلینیک موردنظر با شرکت بیمه انتخابی شما طرف قرارداد است یا خیر، مطمئن شوید.
شرایط بیمه تکمیلی انفرادی
بهطور کلی، خرید بیمه تکمیلی انفرادی با شرایط آسان و بیدردسری همراه است؛ به این شکل که یکی از شرکتهای بیمه و طرح بیمه تکمیلی موردنظرتان را انتخاب کرده و با پرداخت حق بیمه تعیین شده، مشمول تعهدات و پوشش بیمهنامه قرار میگیرید. لازم به ذکر است که شرکتهای بیمه در زمان عقد قرارداد، برخی شرایط عمومی و اختصاصی را مشخص میکنند که باید به تمام موارد توجه داشته باشید.
همچنین باید از استثنائات بیمهنامه تکمیلی نیز بهخوبی آگاه شوید تا به این شکل بهترین طرح بیمه تکمیلی را انتخاب و خریداری کنید. برخی شرایط عمومی بهمنظور دریافت خدمات بیمهنامه تکمیلی انفرادی شامل این موارد اصلی است:
- باید به سن قانونی رسیده باشید.
- درصورت نیاز، باید برخی معاینات و آزمایشهای پزشکی انجام دهید.
- حق بیمه تعیین شده را یا بهصورت یکجا و یا اقساط(برحسب شرایط شما و اجازه شرکت بیمه) پرداخت کنید.
مراحل خرید بیمه تکمیلی انفرادی
تمام افرادی که بالای 18 سال و زیر 70 سال سن دارند، میتوانند با مراجعه به شرکتهای بیمه برای خرید بیمه تکمیلی انفرادی اقدام کنند. همچنین، در روشی آسان و دردسترس میتوانید این مراحل را بهمنظور خرید بیمهنامه تکمیلی انفرادی دنبال کنید:
- به سایت اصلی شرکت بیمه موردنظرتان مراجعه کنید.
- فرم درخواستی را با درج اطلاعات صحیح تکمیل کنید.
- پوششها و تعهدات موردنظرتان را تیک بزنید.
- گزینه سابقه عدم خسارت را بهمنظور تعیین دقیقتر هزینه بیمه تکمیلی و دریافت تخفیف، انتخاب کنید.
- حق بیمه را بهصورت آنلاین پرداخت کنید.
بعد از انجام مراحل فوق، منتظر صدور بیمهنامه و ارسال آن به آدرسی که در بخش اطلاعات شخصی وارد کردهاید، باشید.
جمع بندی
برای آن دسته از افرادی که واجد شرایط دریافت خدمات بیمه تکمیلی گروهی نیستند، امکان خرید طرح بیمه تکمیلی انفرادی فراهم شده است. به این شکل که میتوانید با خرید بیمهنامه انفرادی تکمیلی از پوششها و خدمات بیمه بهمنظور کاهش هزینههای درمان و پیگیری خدمات پزشکی ارزانتر، بهرهمند شوید. اگر قصد خرید بیمهنامه تکمیلی انفرادی را دارید، دیجی پی تمام آن چیزی که باید از مزایا و پوششهای این نوع بیمهنامه بدانید، در اختیارتان گذاشته است.