/
/
حق بیمه آتش سوزی در سال 1403 چقدر است؟

در این مقاله میخوانید:

حق بیمه آتش سوزی در سال 1403 چقدر است؟

آیا بیمه آتش سوزی فقط خود ساختمان را تحت پوشش قرار می‌دهد؟ بیمه آتش سوزی، یکی از بیمه‌های ضروری ساختمان بوده که در زیر دسته بیمه اموال قرار دارد و در صورت وارد شدن خسارت به دارایی‌های منقول، غیرمنقول و مالی بیمه‌گذار در اثر حادثه آتش سوزی، آن‌ها را جبران می‌کند.
حق بیمه آتش سوزی
در این مقاله میخوانید:

با ما در دیجی‌پی همراه باشید تا شما را در مورد حق بیمه آتش سوزی و هم‌چنین عوامل تاثیرگذار بر آن آگاه کنیم.

مزایای بیمه آتش سوزی

استفاده از بیمه آتش سوزی یا بیمه زلزله می‌تواند مزایای زیادی برای شخص بیمه‌گذار داشته باشد. از مهم‌ترین مزایای بیمه آتش سوزی عبارت‌اند از:

  • بیمه آتش سوزی، همه‌ی هزینه‌های پیشگیری از توسعه آتش سوزی را جبران می‌نماید.
  • این بیمه، همه خسارت‌های وارد شده به ساختمان بیمه شده در اثر خطرهای تحت پوشش را جبران می‌کند.
  • بیمه آتش سوزی، همه‌ی خسارت‌ها و هم‌چنین، هزینه‌های پرداخت شده برای جلوگیری از گسترش آتش سوزی را پرداخت می‌نماید.
  • بیمه آتش سوزی، بازدید کارشناسان را از مکان یا ساختمان بیمه ‌شده به صورت رایگان انجام می‌دهد و همچنین، توصیه‌های لازم را برای پیشگیری کردن و کاهش دادن حوادث و ضررها را فرد بیمه گذار ارائه می‌دهد.

حق بیمه آتش سوزی در سال 1403 چقدر است؟

همان‌طور که در بالا گفتیم، بیمه آتش‌سوزی همه‌ی خسارت‌های وارد شده به فرد بیمه‌گذار در اثر آتش سوزی را جبران می‌کند. از مهم‌ترین مواردی که این بیمه علاوه بر آتش سوزی تحت پوشش قرار می‌دهد؛ انفجار و صاعقه است. بهتر است بدانید، بیمه آتش سوزی، دارای پوشش‌های اضافی نیز بوده که می‌توانید با پرداخت حق بیمه بیشتر، آن را بر اساس نیاز خود، خریداری نمایید.

بیشتر بخوانید: انواع خسارت‌ و پوشش‌های بیمه آتش سوزی

به‌طورکلی، حق بیمه آتش سوزی برای ساختمان‌های مسکونی، صنعتی و غیرصنعتی مانند انبارها به عوامل مختلفی مانند محل قرار گرفتن ساختمان و هم‌چنین ارزش ساختمان بیمه شده بستگی دارد. در واقع هر چقدر ساختمان بیمه شده از نظر حادثه‌هایی مانند آتش سوزی، صاعقه، انفجار و حوادث کاری، در خطر بیشتری باشد، حق بیمه آن هم به همان اندازه بیشتر خواهد شد.

هر ساله، هر یک از شرکت‌های بیمه، نرخ رشد مشخصی را برای بیمه‌های آتش سوزی اعلام می‌کنند؛ که در سال 1402، حق بیمه آتش سوزی در شرکت‌های بیمه به صورت زیر است:

نام شرکت بیمهطرح‌های محبوبنرخ رشدسهم از بازار
بیمه ایرانطرح حامی خانه و خانواده3.05%29.04%
بیمه البرزطرح جامع خانوار7.92%14.34%
بیمه داناطرح جامع آسایش خانه و خانواده12.96%9.40%
بیمه آسیاطرح جامع آسایش خانه و خانواده29.89%9.23%
بیمه پاسارگادطرح جامع مجتمع‌های مسکونی9.0%4.43%
بیمه ملتطرح نوید 340.65%3.29%
بیمه پارسیانطرح جامع مجتمع‌های مسکونی12.56%2.16%
بیمه رازیبیمه واحدهای مسکونی82.15%1.77%
بیمه سامانطرح خانه امن138.82%1.61%

عوامل موثر بر نرخ بیمه آتش سوزی مسکونی 1403

عوامل زیادی وجود دارند که بر نرخ بیمه آتش سوزی تاثیرگذار هستند. از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نوع سازه
  • امکانات اطفاء آتش سوزی
  • سن ساختمان مسکونی
  • جنس مصالح استفاده شده در ساختمان
  • نوع سیستم برق‌کشی ساختمان
  • تعداد طبقه‌های ساختمان
  • مدت بیمه‌نامه ساختمان که به صورت کوتاه مدت یا بلند مدت وجود دارد.
  • تعداد و نوع پوشش‌های اضافی بیمه‌نامه آتش سوزی
  • میزان ارزش لوازم موجود در ساختمان و اموال مورد بیمه
  • متراژ ساختمان بیمه شده

نوع سازه

نوع سازه استفاده شده در ساختمان، از مهم‌ترین عوامل موثر بر محاسبه قیمت بیمه آتش سوزی است؛ به عبارت دیگر، شرکت‌های بیمه بر اساس مقاومت ساختمان و میزان ریسک آن در برابر آتش سوزی قیمت بیمه را تعیین می‌کنند.

انواع سازه‌های استفاده شده در بدنه ساختمان‌های مسکونی به 4 نوع سازه‌های فلزی، آجری، بتنی و سازه‌های سنتی یا گلی تقسیم‌بندی می‌شوند که از میان آن‌ها، سازه‌های بتنی و فلزی دارای کمترین نرخ بیمه و هم‌چنین، سازه‌های گلی و آجری بالاترین ریسک را دارند.

متراژ ساختمان بیمه شده

یکی دیگر از عواملی که می‌تواند تعیین کننده نرخ بیمه در برابر آتش سوزی باشد، متراژ ساختمان است. به‌طورکلی، هر چقدر متراژ ساختمان بیمه شده زیاد باشد؛ نرخ بیمه آتش سوزی هم افزایش خواهد یافت و بالعکس.

سن ساختمان مسکونی

با توجه به این‌که در ساختمان‌های قدیمی‌تر، ریسک بروز حادثه آتش سوزی و حوادث دیگر بالا است، بنابراین در این نوع بناها حق بیمه آتش سوزی افزایش می‌یابد.

قیمت لوازم موجود در ساختمان و تعداد اموال مورد بیمه

با توجه به این‌که در بیمه آتش سوزی ساختمان، امکان بیمه لوازم موجود در ساختمان وجود دارد؛ بنابراین بر نرخ بیمه ساختمان، میزان ارزش لوازم موجود در آن نیز تاثیرگذار است.

انواع بیمه آتش‌سوزی

انواع شرکت‌های بیمه، بیمه آتش سوزی ساختمان‌ها را با توجه به کاربری و نوع ساختمان انجام می‌دهند که هر یک از این بیمه‌ها، شرایط بخصوصی را برای بیمه کردن تعیین کرده‌اند. انواع بیمه آتش سوزی برای ساختمان‌ها به صورت زیر است:

بیمه واحدهای مسکونی

یکی از انواع بیمه‌های آتش سوزی، بیمه واحدها یا ساختمان‌های مسکونی است. شما می‌توانید، علاوه بر این‌که ساختمان خود را از نظر حوادث آتش سوزی بیمه نمایید، آن را در اثر ایجاد حوادثی مانند صاعقه و انفجار نیز تحت پوشش قرار دهید. در این صورت هزینه بيمه به صورت سالانه و با توجه به ارزش لوازم و ساختمان محاسبه می‌شود.

بیمه مراكز صنعتي

نوع دیگر از بیمه‌های آتش سوزی، بیمه مراکز صنعتی مانند کارخانه‌های پوشاک، صنايع غذايي، دخانیات، آشاميدني، نساجي، چرم، محصولات چوب، محصولات شيميايي و غیره است. علاوه بر موارد نام برده شده، می‌توان ساختمان‌های تاسیسات مواد اولیه ماشین‌آلات را نیز در برابر خطر آتش سوزی، صاعقه و انفجار بیمه کرد.

بیمه مراکز غیر صنعتی

در بیمه مراکز غیر صنعتی می‌توان مواردی مانند ارزش لوازم و دکوراسیون اداره‌ها، ارزش اعيانی ساختمان، لوازم موجود در انبارها و غیره را بیمه کرد. همچنین، همه‌ی واحدهاي تجاري، واحدهای اداری، آموزشی، رفاهي و خدماتي مراکزی هستند که تحت بیمه مراکز غیر صنعتی می‌توان آن‌ها را تحت پوشش قرار داد.

هزینه بیمه آتش سوزی برای مراکز غیر صنعتی بر اساس ماهيت ريسک، تواتر ريسک آتش سوزی، ایمنی و شرايط محیطی محاسبه می‌شود؛ بنابراین، در صورتی که یک واحد نسبت به واحدهای دیگر از شرایط ایمنی بهتر برخوردار باشد، قطعا حق بیمه پرداختی آن هم کمتر خواهد بود.

شرایط پرداخت حق بیمه آتش سوزی

برای دریافت خسارت ساختمانی که در آن آتش‌سوزی رخ داده است؛ شخص بیمه گذار باید اقداماتی را انجام داده و مدارک لازم برای گرفتن بیمه را در اختیار شرکت بیمه قرار دهد. اقدامات لازم برای دریافت حق بیمه عبارت‌اند از:

  • بعد از وقوع حادثه آتش سوزی، شخص بیمه گذار تا 5 روز فرصت دارد که به شرکت بیمه مراجعه کند و او را در جریان بگذارد.
  • در این مرحله که مرحله کارشناسی و بررسی خسارت‌های وارد شده است، فرد باید یک فهرستی از همه‌ی خسارت‌های وارد شده به اموال و لوازم را تهیه کند و به شرکت بیمه ارائه دهد.
  • در صورتی که پرونده به مراجع قضایی ارجاع داده شود، باید گزارش آتش‌نشانی را ارائه دهید.
  • در صورتی که نیاز باشد باید مستندات و مدارک بیشتری مانند فیلم و عکس به شرکت بیمه ارائه دهید تا آن‌ها تمام خسارت وارد شده در پرداخت کنند.

پوشش‌های اضافی بیمه آتش سوزی

بیمه آتش سوزی علاوه براین که خسارت وارد شده بر اثر آتش سوزی، انفجار و صاعقه را پرداخت می‌کند؛ موارد زیر را مورد پوشش قرار می‌دهد:

  • طوفان، تندباد و گردباد
  • شکستن شیشه
  • آتشفشان و زلزله
  • سیا و هم چنین طغیان کردن آب رودخانه‌ها و دریاها

جمع بندی

همان‌طور که در بالا اشاره کردیم، حق بیمه آتش سوزی در ساختمان‌ها بر اساس عوامل متعددی مانند ارزش لوازم موجود در ساختمان، سن ساختمان، متراژ بنا، نوع سازه به کار رفته در ساختمان و غیره محاسبه می‌شود.

به‌طورکلی، بیمه‌نامه‌های آتش سوزی که در زیر مجوعه بیمه مالی قرار گرفته‌اند، می‌توانند خسارت‌های ایجاد شده بر اساس آتش سوزی را برای فرد بیمه گذار جبران کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط
ارتودنسی تنها یک روش زیبایی نیست؛ بلکه به‌عنوان درمانی برای مشکلات ناهنجاری‌های فک و ...
بیمه بدنه یک روزه، بهترین بیمه بدنه برای سفرهای کوتاه‌مدت است. اگر با شرایط و جزئیات ...
این وضعیت باعث شده که ارزش روز خودروها به یکی از عوامل کلیدی در تعیین حق بیمه و خسارت...