/
/
بیمه عمر پس از فوت چقدر است؟ (نحوه پیگیری، مراحل و شرایط دریافت)
بیمه عمر پس از فوت چقدر است؟
بیمه

بیمه عمر پس از فوت چقدر است؟ (نحوه پیگیری، مراحل و شرایط دریافت)

بیمه

بیمه عمر پس از فوت چقدر است؟ (نحوه پیگیری، مراحل و شرایط دریافت)

بیمه عمر با مزایای متعدد و پوشش‌های مختلف، پشتیبان مالی بیمه‌شدگان برای داشتن آتیه‌ای امن و مدیریت جبران خسارات در شرایط چالش‌برانگیز محسوب می‌شود. ازجمله تعهدات بیمه عمر می‌توان به شرایط فوت بیمه‌شده و پرداخت مبالغ مرتبط با آن به فرد یا افراد ذی‌نفع اشاره کرد.

مبلغ بیمه عمر پس از فوت براساس فاکتورهایی مانند تعداد سال‌های پرداخت حق بیمه و میزان حق بیمه، محاسبه می‌شود. از آنجایی که بیمه عمر متوفی از اصلی‌ترین پوشش‌های بیمه‌نامه عمر به‌شمار می‌رود، دیجی‌پی در ادامه مطلب به بررسی کامل این تعهد و نحوه دریافت بیمه عمر متوفی، می‌پردازد.

بیمه عمر بعد از فوت به چه کسانی تعلق می گیرد؟

در اولین قدم باید بدانید که بیمه عمر بعد از فوت ازجمله پوشش‌هایی است که فرد بیمه‌گذار در انتخاب آن دارای اختیار است؛ به این معنی که بیمه‌شده در زمان عقد قرارداد با شرکت بیمه‌گر مشخص می‌کند که این پوشش را می‌خواهد و ضمنا بعد از فوت، سرمایه او به چه کسانی برسد.

به این فرد یا افراد که غرامت فوت بیمه‌نامه به آن‌ها تعلق دارد، ذی‌نفع می‌گویند. به این شکل، بعد از فوت فرد بیمه‌شده، سرمایه بیمه‌نامه عمر او به افراد ذی‌نفع درج شده در قرارداد پرداخت می‌شود. لازم به ذکر است که امکان تغییر ذی‌نفعان در زمان حیات فرد بیمه‌شده و با درخواست او، وجود دارد.

بیشتر بخوانید: معرفی انواع بیمه عمر

نحوه تعریف ذی نفع در بیمه عمر

همان‌طور که می‌دانید، ماهیت اصلی بیمه عمر، تامین آتیه فرد بیمه‌شده و اعضای خانواده او است؛ بنابراین بهتر است که اقوام درجه یک شما مانند فرزندان، مادر، پدر یا همسر به‌عنوان ذی‌نفع درنظر گرفته شوند. همچنین به‌منظور دریافت بیمه عمر متوفی، باید الویت‌بندی و تعیین درصد سهم هرکدام از ذی‌نفعان نیز توسط فرد بیمه‌شده، مشخص و اعلام شود.

برای بیمه‌شدگان بیمه عمر این امکان فراهم شده است تا یک تا چند نفر را به‌عنوان ذی‌نفع یا ذی‌نفعان در قرارداد با شرکت بیمه، اعلام کنند؛ به این شکل می‌توانید تا حداکثر 5 الی 6 نفر را به‌عنوان کسانی که قرار است سرمایه بیمه شما به آن‌ها برسد را در قرارداد با شرکت بیمه‌گر ذکر کنید. لازم به ذکر است که امکان معرفی ذی‌نفع از بین کسانی که با شما نسبت درجه یک سببی یا نسبی ندارند(مانند دوستان) وجود ندارد.

نکته قابل توجه دیگر در تعریف ذی‌نفع بیمه عمر این است که می‌توانید یک موسسه خیریه و یا موسسات حقوقی که دارای شماره ثبت هستند را به‌عنوان ذی‌نفع معرفی کنید؛ در این شرایط سرمایه بیمه‌نامه شما پس از فوت در اختیار موسسه تعیین شده قرار می‌گیرد.

مبلغ انواع بیمه عمر پس از فوت

بیمه‌نامه عمر درواقع نوعی سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود که دست شما را در تعیین میزان حق بیمه بازگذاشته است؛ بنابراین مبلغ بیمه عمر پس از فوت به میزان پرداختی شما و تعداد سال‌های پرداخت حق بیمه بستگی دارد. پس از فوت فرد بیمه‌شده، سرمایه فوت بیمه‌نامه عمر او به‌همراه اندوخته بیمه‌نامه به ذی‌نفع یا ذی‌نفعان پرداخت می‌شود.

همچنین در محاسبه مبلغ بیمه عمر متوفی، نوع فوت نیز تاثیرگذار است؛ به این معنی که اگر فوت بر اثر حادثه باشد، مبلغ پرداختی 1 الی 3 برابر بیشتر از شرایط فوت عادی خواهد بود. از آنجایی که طرح‌های بیمه عمر متنوع و با تعهدات متفاوتی تعریف شده است، در ادامه مبلغ بیمه متوفی را در شرایط مختلف بررسی می‌کنیم:

مبلغ بیمه تمام عمر بعد از فوت

مبلغ بیمه عمر پس از فوت مطابق با بیمه تمام عمر به‌این‌گونه است که شرکت بیمه‌گر باید سرمایه فوت را هر زمان که فرد بیمه‌شده فوت کند، به ذی‌نفعان پرداخت کند. تفاوت اصلی بیمه تمام عمر این است که مدت زمان آن نامحدود است.

مبلغ بیمه عمر زمانی بعد از فوت

در بیمه عمر زمانی، تنها در صورتی که فرد بیمه‌شده در مدت زمان مشخص فوت کند، سرمایه بیمه‌نامه او به ذی‌نفعان پرداخت می‌شود. به این شکل، اگر بیمه‌شده در زمان درج شده در قرارداد فوت نکند، هم او و هم خانواده‌اش از تعهدات و پوشش‌های بیمه‌نامه عمر خارج می‌شوند و شرکت بیمه مسئولیتی در قبال آن‌ها نخواهد داشت.

این شرایط بیمه عمر زمانی اصلی‌ترین دلیلی است که موجب استقبال کم و به‌نوعی منسوخ شدن آن در بین متقاضیان شده است.

مبلغ بیمه عمر و سرمایه گذاری بعد از فوت

به جرات می‌توان گفت که بیمه عمر و سرمایه‌گذاری از جامع‌ترین و کاربردی‌ترین طرح‌های بیمه‌نامه عمر است؛ چراکه خدمات و تعهدات آن هم دوران حیات و هم زمان پس از فوت فرد بیمه‌گذار را دربرمی‌گیرد.

درواقع با انتخاب این طرح، قرار است یک سرمایه‌گذاری بلندمدت انجام دهید که هم پوشش‌های گسترده‌ای مانند بیماری‌های خاص، مستمری ازکارافتادگی و… را در زمان حیات فرد بیمه‌شده ارائه می‌کند و هم سرمایه بیمه پس از فوت به ذی‌نفعان پرداخت می‌شود.

مبلغ بیمه عمر فرهنگیان بعد از فوت

مبلغ بیمه عمر پس از فوت فرهنگیان در صورت مشخص شدن ذی‌نفعان معادل رقم 6 میلیون تومان است که پس از فوت فرد بیمه‌شده به فرد یا افراد ذی‌نفع پرداخت می‌شود. اما درصورت عدم تعیین ذی‌نفعان، پیگیری دریافت مبلغ ذکرشده ازطریق انحصار وراثت امکان‌پذیر است.

اگر درباره وضعیت بیمه عمر فرهنگیان فرد متوفی اطلاعی ندارید و یا دچار سردرگمی شده‌اید، می‌توانید با بررسی فیش حقوقی او در ماه‌های فروردین تا مرداد، از بیمه عمر او مطلع شوید؛ چراکه حق بیمه عمر و همچنین بیمه حادثه فرهنگیان در پنج ماه اول سال از حقوق آن‌ها کم می‌شود.

مبلغ بیمه عمر بازنشستگان تامین اجتماعی بعد از فوت

در بررسی شرایط و مبلغ بیمه عمر پس از فوت، نوبت به بیمه متوفی بازنشستگان تامین اجتماعی رسیده است. مبلغی که سازمان تامین اجتماعی به‌عنوان بیمه پس از فوت درنظر گرفته است، معادل 6 میلیون تومان است که به ذی‌نفعان تعیین شده پرداخت می‌شود.

درصورتی که فرد متوفی به‌منظور دریافت بیمه عمر متوفی، ذی‌نفعی تعریف و تعیین نکرده باشد، باید برای دریافت مبلغ ذکر شده از طریق انحصار وراثت اقدام کنید. برای این کار باید وراث قانونی از طریق اعلام درخواست به دادگاه این موضوع را پیگیری کنند.

مراحل دریافت بیمه عمر متوفی

برای دریافت مبلغ بیمه عمر پس از فوت باید مراحل زیر را پشت‌سر بگذارید:

  • ابتدا فرم درخواست خسارت فوت را از طریق شرکت بیمه‌گر، پر کنید.
  • اصل بیمه‌نامه عمر و الحاقیه‌های مرتبط با آن را ارائه کنید.
  • گواهی سازمان ثبت احوال را تهیه کنید.
  • نظریه و گزارش پزشکی قانونی و یا پزشک معالج را دریافت کنید.
  • گزارش حادثه، اصل شناسنامه متوفی و کپی برابر اصل وراثت را ارائه کنید.

با طی کردن مراحل ذکرشده و تهیه مدارک لازم، درخواست خود را به شرکت بیمه‌گر و یا سازمان مربوطه اعلام کنید و منتظر اعلام زمان پرداخت خسارت فوت باشید.

بیشتر بخوانید: چرا به بیمه عمر نیاز داریم؟

شرایط دریافت بیمه عمر متوفی

شرکت‌های بیمه ممکن است شرایط متفاوت و منحصربه‌فردی را در زمینه پرداخت خسارت فوت درنظر داشته باشند؛ اما برخی از شرایط مشابه و مشترک در دریافت خسارت بیمه عمر متوفی شامل موارد زیر است:

  • در شرایطی که فرد بیمه‌شده به‌منظور دریافت غرامت فوت، ذی‌نفع یا ذی‌نفعانی اعلام کرده باشد، فقط ذکر اسم فرد تحت‌عنوان ذی‌نفع برای دریافت سرمایه متوفی کافی است.
  • اگر وراث قانونی متوفی به‌عنوان ذی‌نفع بیمه عمر پس از فوت اعلام نشده باشند، می‌توانند به‌صورت قانونی و مطابق با قانون تقسیم ارث از غرامت فوت بیمه عمر متوفی سهم ببرند.

جمع بندی

بیمه عمر با تامین آتیه فرد بیمه‌‌شده و حمایت او در شرایط سخت و چالش‌برانگیز از بهترین بیمه‌نامه‌ها محسوب می‌شود. اصلی‌ترین مزیت بیمه نامه عمر به پوشش خسارت متوفی مرتبط می‌شود؛ به این معنی که ذی‌نفعان و وراث قانونی فرد متوفی می‌توانند از سرمایه او بعد از فوت بهره‌مند شوند.

دیجی‌پی در این مطلب به بررسی کامل مبلغ بیمه عمر پس از فوت و نحوه دریافت آن توسط ذی‌نفعان پرداخته است تا به این شکل بتوانید از این پوشش اصلی بیمه عمر و تعهدات شرکت‌های بیمه‌گر اطلاع کافی داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *