همانطور که برای خرید گوشی با پردازنده قوی، به اطلاعات کاملی از راهنمای خرید، انواع پردازندهها و سایر جزئیات نیاز دارید، انتخاب پاوربانک مناسب نیز به دانش و دقت کافی احتیاج دارد. در این مقاله، به عنوان راهنمای جامع خرید پاوربانک، شما را با تمام اطلاعات لازم برای انتخابی هوشمندانه آشنا خواهیم کرد.
نکات مربوط به خرید پاور بانک
در خرید پاور بانک باید به عوامل متعددی توجه داشت. از جمله:
- ظرفیت
- صفحه نمایش
- فناوریهای به کار رفته
- فناوری باتری پاور بانک
- پورتهای ورودی و خروجی
- روشهای شارژ
- خروجی دوگانه
- طول عمر پاور بانک
- قیمت
ظرفیت
پاور بانکها ظرفیتهای متفاوتی دارند. ظرفیت پاور بانک با اندازه گیری در میلی آمپر ساعت مشخص میشود. عددی که در مقابل میلی آمپر ساعت قرار دارد نشان میدهد که یک پاوربانک چقدر شارژ میتواند ذخیره کند. پاور بانکها در ابتدا ظرفیتهای بالایی نداشتند؛ اما با عرضه پاور بانکهای پیشرفته، ظرفیت آنها نیز به تدریج افزایش یافت. چنانچه برخی از مدلهای جدیدتر ظرفیتهایی تا 25000 میلیآمپر ساعت را نیز ارائه میدهند. علاوه بر این، پاوربانکها میتوانند جریانهای قابلتوجهی، اغلب تا 2.5 آمپر نیز ارائه دهند که امکان شارژ سریع دستگاههای الکترونیکی مختلف را فراهم میکند.
صفحه نمایش
اکثر پاوربانکها دارای صفحه نمایش یا چراغهای LED هستند، اما برخی از مدلها نمایشگرهای دقیقتری را ارائه میدهند که نشان دهنده میزان شارژ باقی مانده است.
فناوریهای به کار رفته
برخی از پاور بانکهای پیشرفته از فناوریهای خاصی برخوردار هستند که بر عملکرد آنها تاثیر مستقیم دارد. نمونههایی از بهترین تکنولوژیهای مربوطه عبارتند از:
فناوری QC (شارژ سریع)
Quick Charge یا همان QC فناوری مربوط به شارژ سریع است. این فناوری شارژ سریعتر باتری را نسبت به شارژرهای معمولی تلفن امکانپذیر میکند و از طریق شارژ سریع و تنظیم ولتاژ داخلی، ایمنی لازم را نیز به وجود میآورد.
فناوری PD (تحویل نیرو)
PD یک روش شارژ جدید و فوق سریع را برای دستگاه های مختلف از جمله تلفن، لپ تاپ و دسکتاپ ارائه میدهد. فناوری PD با منبع تغذیه 100 وات، توان خروجی خود را با توجه به ظرفیت باتری دستگاه متصل تنظیم میکند. به عنوان مثال، اگر تلفنی از شارژ سریع 30 واتی پشتیبانی کند، فناوری PD نیز 30 وات انرژی ارائه میدهد.
فناوری Qi
Qi یک فناوری شارژ سریع بی سیم است که توسط کوالکام توسعه یافته است. فناوری Qi یک استاندارد شارژ است که به شما امکان میدهد انرژی را به صورت بیسیم بین دستگاههای سازگار مبادله کنید.
فناوری باتری پاور بانک
همه پاوربانکها از باتریهای قابل شارژ مبتنی بر فناوری لیتیوم، به ویژه باتریهای لیتیوم یونی و لیتیوم پلیمری استفاده میکنند. این فناوریهای باتری ویژگیهای متفاوتی دارند. باتریهای لیتیوم یونی، چگالی انرژی بالاتری دارند و تولید ارزانتری دارند، اما ممکن است طول عمر آنها چندان بالا نباشد. در مقابل، باتریهای لیتیوم پلیمری طول عمر مناسبی دارند، اما تولید آنها گرانتر است. انتخاب بین این دو بستگی به تعادل بین هزینه و عملکرد دارد.
پورتهای ورودی و خروجی
پاوربانکها دارای پورتهای مختلفی از جمله پورتهای USB برای خروجی و پورتهای micro USB، USB-C یا Lightning برای ورودی هستند. درگاههای خروجی برای اتصال کابلهای شارژ به شارژ دستگاهها استفاده میشوند، در حالی که درگاههای ورودی برای شارژ مجدد خود پاور بانک هستند.
روشهای شارژ
پاور بانکها از روشهای شارژ متفاوتی برخوردار هستند. برخی از روشهای شارژ عبارتند از:
شارژ بیسیم
برخی از پاوربانکها قابلیت شارژ بیسیم را ارائه میکنند و به دستگاههایی که از شارژ بیسیم پشتیبانی میکنند اجازه میدهند بدون اتصال کابل فیزیکی شارژ شوند. پاوربانکهای بیسیم نیاز به سیم را از بین میبرند. این نوع پاور بانکها معمولا برای برخی از افراد با موقغیتهای شغلی خاص از جمله مسافران، تاجران و کسانی که میخواهند در زمانی که پریزهای دیواری کمیاب هستند، تجربه شارژ بدون دردسر داشته باشند، مفید است.
پاور بانکهای استاندارد
از پاور بانکهای استاندارد اینها رایجترین و محبوبترین پاوربانکها نام برده میشود. پاور بانکهای استاندارد در واقع همان پاور بانکهای سیمی هستند که از طریق کابل سیمی، دستگاههای مختلف را شارژ میکنند این نوع پاور بانکها در اندازههای جمع و جور هستند و از این رو برای استفاده روزمره بسیار کاربردی هستند. زمان شارژ با پاور بانکهای استاندارد به عوامل مختلفی بستگی دارد. چنانچه برخی از مدلها از ورودی سریع پشتیبانی میکنند و ظرف 3 تا 4 ساعت شارژ میشوند.
پاور بانکهای خورشیدی
این نوع پاور بانکها نیز جزء جدیدترین پاور بانکها هستند. پاوربانکهای خورشیدی قبل از شارژ دستگاههای دیگر از انرژی خورشیدی برای شارژ خود استفاده میکنند و انرژی را در باتری ذخیره میکنند؛ سپس آن را به گزینهای سبز تبدیل م کنند. با این حال، عملکرد این نوع پاور بانکها میتواند در روزهای ابری با کاهش بالقوه 10 تا 25٪ در خروجی برق مواجه باشد.
خروجی دوگانه
این ویژگی که در برخی از پاور بانکها وجود دارد، قابلیت شارژ همزمان دو گوشی را ایجاد میکند.
طول عمر پاور بانک
در ارزیابی طول عمر یک پاور بانک باید به دو عامل اصلی توجه داشت: چرخه شارژ یا دشارژ و زمان خود تخلیه (self-discharge time). چرخه شارژ-دشارژ به تعداد دفعاتی اشاره دارد که یک باتری قابل شارژ می تواند قبل از اینکه عملکرد آن به میزان قابل توجهی کاهش یابد، تحت شارژ و دشارژ قرار گیرد. پاوربانکهای با کیفیت میتوانند چرخههای بیشتری را تحمل کنند و به طور بالقوه عمر بالاتری نیز دارند. از طرف دیگر، زمان خود تخلیه زمانی است که باتری می تواند بدون استفاده از آن، شارژ را حفظ کند. پاوربانکهای با کیفیت بالاتر میتوانند تا 6 ماه شارژ نگه دارند، در حالی که پاوربانکهایی که کیفیت آنها پایینتر است، ممکن است شارژ خود را سریعتر از دست بدهند.
قیمت
پاور بانکها قیمتهای متفاوتی دارند. با این حال معمولا گرانترین و بهترین پاور بانکها نیز قیمت چندان بالایی ندارند. طوری که احتمالا بسیاری از شما کاربران به راحتی قادر به خرید آن خواهید بود. با این حال اگر به هر دلیلی امکان خرید پاور بانک را نداشتید همانطور که گفتیم میتوانید از گزینه خرید اقساطی یا طرح خرید اعتباری دیجیپی استفاده کنید.
مزایای پاور بانکها
حالا که با راهنمای خرید پاور بانک آشنا شدید بد نیست با برخی از مزایای پاور بانکها نیز آشنا شوید. برخی از مزایای پاور بانکها عبارتند از:
قابلیت حمل
پاور بانکها کوچک هستند و به راحتی قابل حمل هستند و برای راحتی در جیبها یا کیفها نیز قرار میگیرند.
شارژ سریع
با سبک زندگی پرمشغله، پاوربانکها راهی سریع را برای شارژ تلفنها در هر شرایطی ارائه میدهند.
مقرون به صرفه بودن
پاوربانکها همانطور که گفتیم در پیشرفتهترین مدلها نیز قیمت قیمتهای مقرون دارند. طوری که هر کسی میتواند با توجه به بودجه خود یک پاور بانک مناسب تهیه کند.
قابلیت استفاده مجدد
پاوربانکها را میتوان چندین بار شارژ کرد و مجددا از آن استفاده کرد. این ویژگی نیاز به تعویض مکرر را از بین میبرد.
سخن نهایی
ما در این مطلب به تمام نکات مربوط به خرید راهنمای پاور بانک پرداختیم. بنابراین شما میتوانید با توجه به نکات گفته شده، پاور بانک مناسبی را برای خود انتخاب کنید. با این حال پیشنهاد ما این است که اگر از دستگاههای متعدد استفاده میکنید سراغ پاور بانکهای رده بالا بروید تا بتوانید از پس تامین شارژ دستگاههای مختلف خود در شرایط متفاوت برآیید. به خصوص اگر موقعیت شغلی یا تحصیلی شما، لزوم جابه جاییهای متعدد را ایجاب میکند حتما به این نکته توجه لازم را داشته باشید.