در این مقاله میخوانید:

کپی تریدینگ چیست؟

زمان خرید و فروش دارایی‌ها در بازار فارکس و ارز دیجیتال بسیار اهمیت دارد. ا‌گر بتوان از روی دست افراد حرفه‌ای که با دانش و تخصص بالا و توانایی تحلیل بازار در بهترین زمان دست به معامله می‌زنند، تقلید کرد، ریسک ضرر کاهش یافته و سود بیشتر می‌شود.
در این مقاله میخوانید:

کپی تریدینگ استراتژی است که امکان الگوبرداری از معامله‌گران حرفه‌ای را در بازار فارکس و ارز دیجیتال محیا می‌سازد. بیایید باهم در این مطلب بیشتر درباره این روش معامله بدانیم.

کپی تریدینگ استراتژی تازه‌کارها

برای آشنایی با مفاهیم پایه در حوزه ارزهای دیجیتال و بازار فارکس، این بار می‌خواهیم کپی تریدینگ را مفصلا بررسی کنیم. این اصطلاح تقریبا از سال ۲۰۰۵ بین معامله‌گران و تریدرها دست‌به‌دست شد. دقیقا زمانی که عده‌ای از تریدرهای قدر بازار روز‌به‌روز درحال ثروتمند‌شدن بودند ولی به دلیل نبود ابزارهای تحلیل امروزی و تحلیل‌گران ماهر، عده‌ای آن‌چنان سودی نصیب‌شان نشده بود.

کپی تریدینگ به تریدرها و معامله‌گران این امکان را می‌دهد که استراتژی و عملکرد تریدرهای موفق را تقلید یا کپی کنند. با این کار دیگر نیاز نیست مدام دنبال اخبار و نوسانات بازار ارزهای دیجیتال و فارکس باشند.

این استراتژی نه‌تنها برای تازه‌کارها و افراد کم‌تجربه بسیار موثر و مفید بود، بلکه برای کسانی که به سرمایه‌گذاری در بازار ارزهای دیجیتال یا فارکس علاقه‌مند بودند، اما زمان کافی برای انجام معامله ندارند نیز بسیار کاربردی است.

کپی تریدینگ از نگاه طرفداران

طرفداران استراتژی کپی تریدینگ خیلی سفت و سخت از این رویکرد معاملاتی دفاع می‌کنند. احتمالا با این روش توانسته‌اند سود خوبی از ترید یا معامله دارایی‌های مالی در فارکس کسب کنند. مزایای این روش معامله برای آن‌ها عبارت‌اند از:

  • کشف تجربه و مهارت‌های تازه از حرفه‌ای‌ها: تازه‌کارها می‌توانند بدون زحمت زیاد، راز ترید موفق را کسب کرده و از تجربیات حرفه‌ای‌ها بهره‌مند شوند.
  • معامله و ترید در حداقل زمان: با این روش نیازی به تحلیل بازار، شناخت و سنجش نمودارها و صرف زمان برای معامله نیست.
  • کاهش ریسک و ضرر احتمالی در معاملات: تریدرهای حرفه‌‌ای از ابزارها، استراتژی‌ها و تحلیل‌های قوی برای مدیریت و کاهش ریسک و ضرر احتمالی استفاده می‌کند. پس تقلید از آن‌ها کمترین ریسک و ضرر را دارد.

کپی تریدینگ از نگاه منتقدان

در شرایطی که عده زیادی حامی و طرفدار استراتژی کپی تریدینگ هستند، برخی دیگر به شدت این رویکرد معاملاتی را نقد می‌کنند‌. اگر هنوز تصمیمی برای انتخاب این استراتژی نگرفته‌اید، خوب است با دقت مزایا و معایب آن را بررسی کنید‌. معایب کپی تریدینگ عبارت‌اند از:

  • وابسته‌بودن به تریدرهای حرفه‌ای: در این استراتژی شما استقلال معاملاتی‌تان را از دست می‌دهید و برای هر خرید یا فروش چشم‌تان به عملکرد دیگری است.
  • تحمیل هزینه‌های اضافی: پلتفرم‌هایی هستند که به‌ازای ارائه خدمات کپی تریدینگ هزینه دریافت می‌کنند که درصورت زیان احتمالی تریدر اصلا به‌صرفه نیست.
  • عدم فرار از ریسک‌های پنهان: ممکن است یک اتفاق بحرانی در بازار یا تصمیمات اتفاقی تریدر حرفه‌ای برای شما و خود او ضررهایی در پی داشته باشد.

سازوکار استراتژی کپی تریدینگ

در پروسه کپی تریدینگ با ۳ طرف معامله روبه رو هستیم‌. اولین طرف، تریدر تازه‌کار (Follower) یا متقاضی این استراتژی است‌. طرف دیگر، تریدر یا معامله‌گر حرفه‌ای (Signal Provider) را داریم که سوابق معاملاتی و استراتژی‌های به‌کارگرفته در معامله‌ها و تریدرهایش را به اشتراک می‌گذارد. برای اتصال و ارتباط این ۲ طرف به پلتفرمی نیاز است که ضمن امنیت اطلاعات، بستری را برای راه‌اندازی کپی تریدینگ فراهم سازد.

در این پلتفرم‌ها متقاضی باید حساب خود و میزان سرمایه‌ای که در نظر دارد را به تریدر حرفه‌ای متصل کند. اگر معاملات وی با سود همراه بود، درصدی از این سود به‌عنوان پاداش به ارائه‌دهنده سیگنال یا تریدر حرفه‌ای داده می‌شود.

انواع کپی تریدینگ کدام‌اند؟

برای اینکه با خیال راحت کار را به پلتفرم و تریدر مد نظرتان بسپارید، لازم است بدانید که کپی تریدینگ دارای انواع مختلفی است که هرکدام شرایط و مفاد اجرایی خاص خود را دارند‌. ما در ادامه درباره انواع کپی تریدینگ اطلاعات کاملی آورده‌ایم.

کپی تریدینگ دستی

در کپی تریدینگ دستی، فرد می‌تواند بعداز انتخاب معامله‌گر مورد نظرش، تنها رویکردهای معاملاتی، زمان خرید و فروش و دیگر اطلاعات ترید را مشاهده کند.‌ در آخر این تصمیم با خود شخص است که در آن لحظه معامله‌ای داشته باشد یا خیر. در برخی منابع این نوع ترید را سوشال تریدینگ نیز می‌گویند‌. به هر حال در این نوع کپی تریدینگ هیچ اجباری برای شما وجود ندارد که دقیقا همان الگوی معامله یا ترید را کپی و تکرار کنید.

کپی تریدینگ خودکار

در این نوع کپی تریدینگ همان‌طور که از اسمش مشخص است، فرد تنها باید در پلتفرم انتخابی، تریدر یا معامله‌گر محبوبش را انتخاب کرده و روال ارتباط حسابش با او را انجام دهد‌. در این مدل بعداز هر اقدام معاملاتی ازطرف فرد حرفه‌ای، اتوماتیک‌وار همان کارها در پرتفوی فرد کپی شده و بدون نیاز به دخالت او ترید یا معامله انجام می‌شود‌.

کپی تریدینگ نیمه‌خودکار

روال کپی تریدینگ نیمه‌خودکار عملکردی بین ۲ مدل قبلی دارد‌ به این معنی که فرد بعداز مشاهده پوزیشن‌ها و موقعیت‌های معاملاتی حرفه‌ای، تصمیم می‌گیرد که کدام را انتخاب کند‌. اما در نهایت خرید و فروش به‌صورت خودکار انجام می‌شود.

کپی تریدینگ را در کدام پلتفرم‌ انجام دهیم؟

برای تریدهای معمولی ارزهای دیجیتال و شاخص‌ها و دارایی‌های دیگر در فارکس لازم است در کارگزاری‌ها یا صرافی‌های آنلاین ثبت‌نام کنند‌، اما برای کپی تریدینگ ارزدیجیتال پلتفرم‌های مختلفی روی کار آمده‌اند که در ادامه به معرفی آن‌ها پرداخته‌ایم.

پلتفرم ای‌تورو (eToro)

رابط کاربری ساده و کارمزد کم‌ باعث شده است، ای‌تورو بین کاربران‌ محبوبیت فوق‌العاده‌ای داشته باشد‌. این پلتفرم امکان کپی تریدینگ ارزهای دیجیتال، سهام و فارکس و صندوق‌های بورسی (ETF) را فراهم کرده است. دسترسی به این‌ پلتفرم تنها برای اهالی آمریکا و اروپا مجاز است.

پلتفرم ناگا (NAGA)

پلتفرم ناگا فضایی با شباهت زیاد به شبکه‌های اجتماعی ایجاد کرده است. کاربران این پلتفرم از رابط کاربری آن راضی هستند، اما نقدهای زیادی درباره کارمزد بالای معامله‌ها در ناگا دائم به‌گوش می‌رسد‌.

پلتفرم زولوترید (Zulutrade)

زولوترید را می‌توان یکی از قدیمی‌تدین و البته محبوب‌ترین پلتفرم‌ها برای استراتژی کپی تریدینگ به‌شمار آورد. این پلتفرم نقش کارگزاری آنلاین را ایفا نمی‌کند. اما بستری فراهم کرده تا سایر کارگزاری‌ها بتوانند حساب کاربران را به آن متصل کنند. در این پلتفرم می‌توان در حوزه‌های فارکس، ارزهای دیجیتال، سهام و کالاها به موفقیت و سودآوری خوبی رسید.

پلتفرم بایننس (Binance)

اگر تجربه ترید ارزهای دیجیتال را دارید، حتما نام صرافی بایننس را شنیده‌اید. در این صرافی به‌جز بخش‌های مربوط به ترید، بخشی هم برای کپی تریدینگ در نظر گرفته شده است.

بایننس که بزرگ‌ترین صرافی جهان نیز شناخته می‌شود برای معاملات تحت استراتژی کپی تریدینگ کارمزد بسیار کم حدودا ۱۰درصد دریافت می‌کند. این صرافی امکان معامله تعداد زیادی جفت‌ارز را نیز فراهم کرده است‌.

صرافی اوکی ایکس (OKX)

(OKX) نیز مانند بایننس یک صرافی معتبر و بزرگ برای ارزهای دیجیتال است. این صرافی بخشی را با کارمزد حدودا ۱۳درصد که نسبتا بالا است، برای علاقه‌مندان به کپی تریدینگ محیا کرده است. تریدرها در بخش کپی تریدینگ، می‌توانند هریک از ۱۱۴ ارز پشتیبانی‌شده را معامله کنند‌.

صرافی بای‌بیت (ByBit)

صرافی بای‌بیت نیز علاوه‌بر اینکه برای تریدرهای معمولی فضایی را جهت ترید محیا کرده است، برای طرفداران کپی تریدینگ خدمات قابل قبولی ارائه می‌دهد. حدودا ۳۰هزار کاربر در این بخش فعالیت دارند. کارمزد بالا و عدم امکان برداشت نقدی در حساب بانکی از معایبی است که کاربران بای‌بیت به آن اعتراف کرده‌اند.

چطور کپی تریدینگ را شروع کنیم؟

اگر محدودیت زمان، عدم توانایی مدیریت ریسک و نداشتن مهارت تحلیل و نمودارها باعث شده تا کپی تریدینگ را به‌عنوان استراتژی معاملاتی خود انتخاب کنید، بیایید مسیر و مراحل تکمیل پروسه این تقلید سودآور را برای‌‌تان شرح دهیم.

انتخاب پلتفرم مناسب

در اولین اقدام شما با مقایسه چند پلتفرم باید یکی را انتخاب کنید. ممکن است ویژگی‌هایی مانند رابط کاربری آسان، کارمزد کم، سرعت بالا و دیگر قابلیت‌ها برای‌تان مهم باشد‌. پس این مرحله را با دقت پشت سر بگذارید.

انتخاب ارائه‌دهنده سیگنال حرفه‌ای

اینجا باید سرنوشت معاملاتی‌تان را تعیین کنید. بعداز ثبت‌تام در پلتفرم انتخابی حال باید سراغ تریدرهای حرفه‌ای بروید. استراتژی‌ها، رزومه معاملاتی و حتی پروفایل شخصی آن‌ها را بررسی کنید. بهتر است چند معامله‌گر ماهر را باهم مقایسه کنید تا بتوانید تصمیم بهتری برای انتخاب آن‌ها بگیرید.

سفارشی‌سازی معاملات

با انتخاب تریدر حرفه‌ای پلتفرم به‌طور خودکار اطلاعات حساب‌تان را به سیستم وصل می‌کند. اما بازهم نیاز به تغییراتی در تنظیمات سیستم دارید. حال نوبت آن است که میزان سرمایه، دارایی‌های مورد معامله و نوع کپی تریدینگ را مشخص کنید.

کپی تریدینگ در فارکس کاربردی‌تر است یا بازار ارزهای دیجیتال؟

معامله‌گران و تریدرهای تازه‌کار در هر ۲ بازار فارکس و ارزهای دیجیتال می‌توانند با اتصال حساب خود به افراد ماهر و حرفه‌ای از مزایای آن بهره ببرند. اما با توجه به اینکه فارکس نوسانات لحظه‌ای بسیار کمتری را به خود دیده است، نسبت به بازار پرنوسان ارزهای دیجیتال و اهمیت وقت‌کشی در میزان سود یا ضرر ترید، کارآیی کپی تریدینگ در آن بیشتر است.

جمع‌بندی

کپی تریدینگ یک استراتژی کارآمد برای کسانی است که ترجیح می‌دهند به‌جای تلاش و صرف وقت برای تحلیل بازار و معامله، سرنوشت سرمایه‌شان را به دست معامله‌گران حرفه‌ای بسپارند. پلتفرم‌ها، صرافی‌ها و سایت‌های متعددی این بستر و پل ارتباطی بین معامله‌گر و افراد حرفه‌ای را محیا کرده‌اند‌.

باوجود وابستگی به این افراد و صرف هزینه‌های اضافی بازهم تعداد چشمگیری از کابران با یکی از مدل‌های دستی، نیمه خودکار و خودکار از استراتژی کپی تریدینگ استفاده می‌کنند‌.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط
اتریوم کلاسیک، نسخه‌ای از اتریوم و پس‌از یکی از جنجالی‌ترین وقایع تاریخ بلاکچین است. ...
در این مقاله از دیجی‌پی، به بررسی چند استراتژی و معرفی برترین آن‌ها پرداخته‌ایم تا مس...
کپی تریدینگ استراتژی است که امکان الگوبرداری از معامله‌گران حرفه‌ای را در بازار فارکس...