/
/
/
راهنمای خرید لپ تاپ

در این مقاله میخوانید:

راهنمای خرید لپ تاپ

آیا شما هم جز آن دسته از افراد هستید که نمی‌دانید چه لپ تاپی برایتان مناسب است؟ قطعا نیاز شما به لپ تاپ متفاوت از سایر کاربران است؛ زیرا موقعیت شغلی، تحصیلی و یا روزانه همه ما متفاوت از همدیگر است. از این رو لازم است لپ تاپی مناسب با شرایط خود پیدا کنیم.
در این مقاله میخوانید:

اولین قدم در خرید لپ تاپ، تعیین نیازهای شما است. شما از لپ تاپ خود برای چه کاری استفاده مي‌کنید؟ اگر قصد دارید از لپ تاپ برای کارهای روزمره مانند وب‌گردی، کار با نرم‌افزارهای آفیس و تماشای فیلم استفاده کنید، نیازی به خرید یک لپ تاپ قدرتمند ندارید. اما اگر قصد دارید از لپ تاپ خود برای کارهای سنگین‌تری مانند بازی‌های کامپیوتری، ویرایش فیلم یا طراحی گرافیک استفاده کنید، باید یک لپ تاپ با سخت‌افزار قدرتمندتر خریداری کنید.

ما تلاش کرده‌ایم تا مجموعه‌ای از اطلاعات مفید را درباره راهنمای خرید لپ تاپ در اختیار شما قرار دهیم. این اطلاعات به خرید آگاهانه و آسان شما کمک می‌کند و علاوه بر کسب اطلاعات لازم، با یک روش آسان خرید یعنی خرید اقساطی نیز آشنا می‌شوید.

نکات مهم در خرید لپ تاپ

در خرید لپ تاپ باید به ویژگی‌های زیادی توجه داشته باشید. با این حال ما در اینجا به برخی از مهم‌ترین و کاربردی‌ترین عوامل اشاره کرده‌ایم. البته پیش از آنکه وارد این بخش شویم یک پیشنهاد خوب خرید نیز برای شما داریم. پیشنهاد ما، خرید اقساطی از دیجی کالا از طریق اعتبار دیجی پی است. دیجی پی، اعتباری را در مبالغ مختلف  بدون هیچ گونه پیش پرداخت و یا بدون نیاز به ضامن اعطا می‌کند تا شما بتوانید به راحتی محصولی متناسب با کاربری خود تهیه کنید.

پردازنده

CPU یا پردازنده لپ تاپ، مغز یک لپ تاپ است. احتمالا با همین تعریف می‌توانید حدس بزنید که وظیفه پردازنده چقدر مهم است. هر چه پردازنده قوی‌تر باشد، عملکرد لپ تاپ بهتر و پیشرفته‌تر خواهد بود. دقیقا مانند مغز انسان. پردازنده، محاسبات را انجام می‌دهد، دستورالعمل‌ها را اجرا می‌کند و عملکرد کلی لپ تاپ را مدیریت می‌کند. هماهنگی ورودی و خروجی داده‌ها نیز بر عهده پردازنده است. در حال حاضر با توجه به شرکت‌ها انواع مختلفی از پردازنده‌ها وجود دارد. پردازنده اینتل، پردازنده AMD Ryzen، پردازنده Qualcomm Snapdragon و پردازنده سری M که به طور اختصاصی برای مک بوک‌های اپل طراحی شده است.

پردازنده اینتل

شرکت اینتل یک شرکت بزرگ چند ملیتی است که تاکنون 13 نسل از CPU ها را عرضه کرده است. اولین نسل پردازنده این شرکت در سال 2008 عرضه شد. نسل سیزدهم پردازنده‌های اینتل نیز مربوط به سال 2023 است. اما جدا از این موضوع، نکته کاربردی و مفید درباره انواع پردازنده‌های این شرکت و پسوندهای آن است. در نام پردازنده‌های اینتل از 5 پسوند H,Q,U,G و  K استفاده می‌شود.

پسوند H برای پردازنده‌های قدرتمند استفاده می‌شود. این پردازنده‌ها عمدتا در لپ تاپ‌های گیمینگ مشاهده می‌شوند. Q نیز پسوند پردازنده‌های قدرتمند است که با هدف تجاری طراحی شده‌اند و از تعداد هسته‌های بیشتر و سرعت کلاک و مصرف انرژی بالاتر برخوردار هستند. U مختص پردازنده‌های کم مصرف است. این لپ تاپ‌ها معمولا هسته‌های کمتر و سرعت کلاک پایین‌تری نیز دارند. G نشان‌دهنده پردازنده‌هایی هستند که دارای پردازنده گرافیکی داخلی هستند. K نشان‌دهنده پردازنده‌هایی هستند که قابلیت اورکلاک دارند. با توجه به این توضیحات در حال حاضر اینتل 4 پردازنده متفاوت را عرضه کرده است: Core i3، Core i5، Core i7 و Core i9. این پردازنده‌ها از نظر کارکرد کاملا متفاوت از هم هستند:

تفاوت پردازنده های شرکت اینتل

پردازنده های Core i3، Core i5، Core i7 و Core i9 توسط شرکت اینتل تولید می شوند و از نظر عملکرد، تعداد هسته پردازشی، سرعت پردازش، توان پردازشی، قیمت و مصرف انرژی با یکدیگر تفاوت دارند.

پردازنده های Core i3

پردازنده های Core i3 کمترین توان پردازشی را در بین چهار سری پردازنده Core دارند. این پردازنده ها معمولاً دارای دو هسته پردازشی هستند و سرعت پردازش آنها در حدود 2.4 گیگاهرتز است. پردازنده های Core i3 برای کارهای روزمره مانند وبگردی، کار با نرم افزارهای آفیس، تماشای فیلم و ویرایش عکس مناسب هستند.

پردازنده های Core i5

پردازنده های Core i5 توان پردازشی متوسطی دارند. این پردازنده ها معمولاً دارای چهار هسته پردازشی هستند و سرعت پردازش آنها در حدود 2.6 گیگاهرتز است. پردازنده های Core i5 برای کارهای سنگین تر مانند ویرایش ویدیو، بازی و برنامه نویسی مناسب هستند.

پردازنده های Core i7

پردازنده های Core i7 بیشترین توان پردازشی را در بین چهار سری پردازنده Core دارند. این پردازنده ها معمولاً دارای چهار یا هشت هسته پردازشی هستند و سرعت پردازش آنها در حدود 3.2 گیگاهرتز است. پردازنده های Core i7 برای کارهای حرفه ای مانند رندرینگ سه بعدی، مدل سازی و هوش مصنوعی مناسب هستند.

پردازنده های Core i9

پردازنده های Core i9 بالاترین توان پردازشی را در بین چهار سری پردازنده Core دارند. این پردازنده ها معمولاً دارای هشت یا ده هسته پردازشی هستند و سرعت پردازش آنها در حدود 3.6 گیگاهرتز است. پردازنده های Core i9 برای کارهای بسیار حرفه ای مانند هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی مناسب هستند. 

با توجه به پسوندها، هسته‌ها و نسل پردازنده‌ها، می‌توان گفت پردازنده‌ها برای امور خاص و مشخصی کاربردی هستند:

ویژگیکارهای روزمرهکارهای سنگینکارهای اورکلاک
نوع پردازندهCore i3, i5Core i5 ,i7, i9Core i5 ,i7, i9
نسل پردازندهنسل 11 یا بالاترنسل 12 یا بالاترنسل 12 یا بالاتر
پسوند پردازندهU.GH.QK
تعداد هسته2 تا 44 تا 164 تا 16
سرعت کلاک1.2 تا 3.5 GHz2.5 تا 5.5 GHz2.5 تا 5.5 GHz
مصرف انرژی14 تا 15 وات25 تا 125 وات25 تا 125 وات

پردازنده AMD Ryzen

شرکت AMD Ryzen نیز انواع مختلفی از پردازنده‌ها را وارد بازار کرده است. پردازنده‌های AMD Ryzen شامل 5 پردازنده است: 

Ryzen 3این پردازنده برای امور ساده روزانه همچون امور مربوط به آفیس و وبگردی مناسب است.
Ryzen 5جزء پردازنده‌های میان رده است و به گیمینگ و امور چند وظیفه‌ای پاسخ می‌دهد.
Ryzen 7برای کارهای سخت مانند ایجاد محتوا و ویرایش ویدیو ایده‌آل است.
Ryzen 9این پردازنده برای کارهای سنگین و استفاده حرفه‌ای طراحی شده است.
Ryzen Threadripperاین پردازنده نیز به طور خاص برای حرفه‌ای‌ها و علاقه‌مندانی که برای کارهای سخت مانند ایجاد محتوا، ویرایش ویدیو، رندر سه بعدی و بازی نیاز به قدرت پردازش فوق العاده دارند، طراحی شده است.

نکته‌ای که بد نیست درباره AMD Ryzen بدانید این است که مدل‌های این پردازنده از ۱۲ هسته تا ۶۴ هسته متغیر است و در هر مدل تغییرات و نسل‌های مختلفی وجود دارد. تعداد هسته‌های یک CPU لپ تاپ به تعداد واحدهای پردازش مستقل در CPU اشاره دارد. هر هسته می‌تواند وظایف را به طور مستقل انجام دهد و امکان پردازش موازی و بهبود چند وظیفه‌ای را فراهم کند. به طور کلی، هر چه تعداد هسته‌ها بیشتر باشد، CPU قادر خواهند بود وظایف بیشتری را به طور همزمان انجام دهند. 

پردازنده Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon متعلق به یک شرکت آمریکایی است که عمدتا در گوشی‌ها، تبلت‌ها و برخی از لپ‌ تاپ‌های اندرویدی استفاده می‌شود. این شرکت تاکنون مدل‌های مختلفی از پردازنده‌های لپ تاپ را معرفی کرده است که دو نمونه از آن شامل Snapdragon 8cx و +Snapdragon 7c است. Snapdragon 8cx که طور خاص برای لپ‌تاپ‌ها طراحی شده است و عملکرد قدرتمند و عمر باتری طولانی‌تری را ارائه می‌دهد. +Snapdragon 7c نیز یک گزینه مقرون به صرفه‌تر است که عملکرد مناسبی را برای کارهای روزمره و بهره وری سبک ارائه می‌دهد. جدیدترین پردازنده اسنپدراگون برای لپ تاپ ها Qualcomm Snapdragon 8cx Gen 3 است. این پردازنده دارای یک CPU هشت هسته ای با سرعت کلاک تا 3.15 گیگاهرتز است.

پردازنده سری M

شرکت اپل نیز تاکنون چند نوع از پردازنده‌های سری M را برای مک بوک‌های خود طراحی کرده است که شامل پردازنده‌های M1، M2 و M3 است. اولین پردازنده این شرکت پردازنده M1 است که خود شامل سه نوع است:

پردازنده M1
Apple M1این پردازنده نوع پایه پردازنده M1 است و برای امور میان رده مناسب است.
M1 Proنسخه ارتقا یافته تراشه M1 است و بنابراین عملکرد پیشرفته‌تری را ارائه می‌دهد. این پردازنده برای کاربران حرفه‌ای طراحی شده است.
Apple M1 Max[ot3] M1 Max قدرتمندترین نوع تراشه M1 است. این پردازنده به طور خاص برای کاربران حرفه‌ای که به قدرت محاسباتی گسترده نیاز دارند، طراحی شده است.
پردازنده M2

پردازنده M2 یک گزینه عالی برای کاربران معمولی و کسانی است که عمدتاً از مک بوک خود برای کارهای اساسی مانند مرور وب، ایمیل و ویرایش اسناد استفاده می‌کنند.M2  با پردازنده 8 هسته‌ای، پردازنده گرافیکی 8/10 هسته‌ای و 24 گیگابایت رم LPDDR5 عرضه می‌شود.

پردازنده M2
M2 ProM2 Pro  یک گزینه عالی برای حرفه‌ای‌ها و کاربران قدرتمندی است که به اموری مانند کامپایل کد، ویرایش ویدئو یا رندر سه بعدی به قابلیت های پیشرفته می‌پردازند. این پردازنده انتخاب بین پردازنده 10 هسته‌ای یا 12 هسته‌ای را ارائه می‌دهد.
M2 Maxاین پردازنده برای کاربرانی مناسب است که بالاترین سطح عملکرد و قابلیت‌های حافظه را برای سخت‌ترین امور می‌خواهند. این پردازنده نیز مانند M2 Pro به حداکثر 12 هسته مجهز است.
M2 Ultraاگر برای سخت‌ترین کارها به بالاترین سطح عملکرد و قابلیت‌های حافظه نیاز دارید، Apple M2 Ultra  تراشه‌ای است که باید انتخاب کنید. M2 Ultra با قدرتمندترین CPU 24 هسته‌ای عرضه می‌شود.
 پردازنده M3

M3 برای کسانی است که در دسته حرفه‌ای قرار می‌گیرند اما از لپ‌تاپ‌های خود برای کارهای روزمره مانند مرور وب، ایمیل و ویرایش اسناد نیز استفاده می‌کنند. این پردازنده دارای یک CPU  هشت هسته‌ای، یک پردازنده گرافیکی 10 هسته‌ای و پشتیبانی از 24 گیگابایت رم است. در سری پردازنده M3 پردازنده‌های M3 Pro و M3 Max نیز عرضه شده است:

M3 Proاین پردازنده انتخاب عالی برای حرفه‌ای‌ها و کاربران قدرتمندی است که به قابلیت‌های پیشرفته نیاز دارند. M3 Pro  با پردازنده 12 هسته‌ای و پشتیبانی از پردازنده‌های گرافیکی 18 هسته‌ای، همراه با حداکثر 36 گیگابایت رم، عملکرد بهتری را در مقایسه با M3 استاندارد ارائه می‌کند.
M3 MaxM3 Max  برای کاربرانی که عملکردی بیشتر از سطح حرفه‌ای می‌خواهند بهترین است. با این پردازنده می‌توانید سخت‌ترین وظایف را انجام دهید.

کارت گرافیک

کارت گرافیک که به عنوان GPU (واحد پردازش گرافیکی) نیز شناخته می‌شود، جزء قطعات ضروری لپ تاپ است. کارت گرافیک وظیفه رندر و نمایش محتواهای بصری را بر عهده دارد. این کارت همچنین اصلی محاسبات پیچیده مورد نیاز برای تولید تصاویر، فیلم‌ها و انیمیشن‌ها را پردازش می‌کند. تسریع کارهای گرافیکی فشرده مانند بازی، ویرایش ویدئو، مدل‌سازی سه بعدی و… نیز بر عهده کارت گرافیک است. در حال حاضر چندین تولید کننده کارت گرافیک لپ تاپ در بازار وجود دارد که هر کدام طیف وسیعی از کارت های گرافیک خود را ارائه می دهند. برخی از تولید کنندگان برجسته عبارتند از:

NVIDIA

شرکت NVIDIA یک تولید کننده پیشرو است که به خاطر سری GeForce خود شناخته شده است. این شرکت تاکنون چندین کارت گرافیک را در این سری تولید کرده است:

GeForce GTXاین کارت‌ها به طور اختصاصی برای بازی طراحی شده‌اند و از عملکرد و کیفیت بصری عالی برخوردار هستند.
GeForce RTXاین کارت‌ها به طور خاص برای فناوری ردیابی پرتوهای بلادرنگ طراحی شده‌اند و نور، بازتاب‌ها و سایه‌های واقعی‌تری را در بازی‌ها ارائه می‌دهند.
QuadroQuadro ها برای استفاده‌های حرفه‌ای مانند طراحی CAD، مدل‌سازی سه بعدی و ویرایش ویدئو طراحی شده‌اند و به طور کلی برای امور گرافیکی پیشرفته مناسب هستند.
NVIDIA Titanاین کارت‌ها که جزء کارت‌های سطح بالا یا حرفه‌ای محسوب می‌شوند، برای سازندگان محتوا، محققان هوش مصنوعی، یادگیری ماشینی و… مناسب هستند.
NVIDIA GeForce MXNVIDIA GeForce MX بیشتر برای بازی‌های سطح ابتدایی، کارهای چندرسانه‌ای و محاسبات روزمره مناسب هستند و قیمت آن‌ها نیز مقرون به صرفه است.

AMD

یکی دیگر از بازیگران اصلی بازار کارت گرافیک است که به خاطر سری Radeon خود شناخته شده است. برخی از کارت‌ گرافیک‌های شرکت AMD در سری Radeon عبارتند از:

Radeon RXاین کارت‌ها برای علاقه‌مندان به بازی طراحی شده‌اند. Radeon RX همچنین برای حرفه‌ای‌ها که به قابلیت‌های گرافیکی عالی و پشتیبانی از VR (واقعیت مجازی) نیاز دارند، مناسب است.
Radeon ProRadeon Pro در زمینه‌ هایی مانند تولید محتوا، ویرایش ویدئو، CAD مدل سازی سه بعدی کاربرد دارد. این کارت‌ها عملکرد، دقت و قابلیت اطمینان‌بخش بیشتری را برای حرفه‌ای‌ها ارائه می‌دهد.
Radeon Vegaسری Vega هم کاربران بازی و هم کاربران حرفه‌ای را هدف قرار می‌دهد و گرافیک با کیفیت و عملکرد کارآمد را ارائه می‌دهد. این کارت‌ها برای بازی با وضوح بالا و انجام وظایف ایجاد محتوا مناسب هستند.
Radeon R5/R7/R9کارت‌های Radeon R5/R7/R9 برای گزینه‌های سطح ابتدایی تا میان‌رده‌ای هستند و عملکرد مناسبی را برای بازی‌های معمولی، کارهای چندرسانه‌ای و نیازهای محاسباتی روزمره ارائه می‌کنند.

اینتل

اگرچه اینتل در درجه اول برای پردازنده های خود شناخته شده است، اما اینتل نیز کارت‌های گرافیک مختلفی را روانه بازار کرده است:

Intel HDIntel HD برای کارهای اساسی مانند مرور وب، ویرایش اسناد و پخش چند رسانه‌ای مناسب هستند.
Intel Iris Plus Graphicsاین کارت یک نسخه ارتقا یافته از Intel HD Graphics است. بنابراین عملکرد بهتری را نسبت به Intel HD Graphics ارائه می‌دهد. آنها برای بازی‌های معمولی، ویرایش عکس و ویدیو، و کارهای چندرسانه ای میان‌رده مناسب هستند.
Intel UHDاین کارت‌ها در پردازنده‌های جدید اینتل یافت می‌شوند. آنها عملکرد بهتری نسبت به Intel HD Graphics دارند و برای بازی‌های معمولی، پخش ویدیو و ویرایش عکس‌های سبک مناسب هستند.
Intel Xe GraphicsIntel Xe Graphics جدیدترین کارت گرافیکی یکپارچه اینتل است که در پردازنده‌های نسل یازدهم یافت می‌شود. آنها پیشرفت‌های قابل توجهی در عملکردهای مختلف دارند. Intel Xe Graphics برای بازی، تولید محتوا و کارهای گرافیکی بسیار مناسب هستند.

حافظه و RAM لپ تاپ

لپ تاپ‌ها دارای دو نوع حافظه هستند. RAM (حافظه دسترسی تصادفی) و حافظه ذخیره سازی. رم[ot4] ، داده‌هایی را که رایانه به طور فعال از آنها استفاده می‌کند به طور موقت ذخیره می‌کند. اما حافظه، برعکس رم برای ذخیره سازی طولانی مدت داده‌ها استفاده می‌شود. البته حافظه‌ای به نام Rom نیز وجود دارد که حافظه خواندنی است و اطلاعات آن تغییر نیست. Rom اطلاعات خود را حتی در صورت قطع برق حفظ می‌کند. این حافظه در همه لپ تاپ‌ها وجود ندارد و  به طور کلی سه نوع اصلی حافظه ذخیره سازی برای لپ تاپ ها وجود دارد:

حافظه HDD

این نوع حافظه‌ها ظرفیت ذخیره سازی زیادی را با هزینه کمتر ارائه می‌دهند؛ اما سرعت خواندن و نوشتن پایین‌تری دارند. آنها برای کاربرانی مناسب هستند که به فضای ذخیره سازی کافی برای فایل‌ها، رسانه‌ها و بازی‌ها نیاز دارند.

حافظه SSD

این نوع حافظه‌ها سریعتر و قابل اعتمادتر از HDD هستند؛ اما قیمت بالاتری دارند.

حافظه SSHD

حافظه هیبریدی یا SSHD ترکیبی از HDD و SSD است. SSHD ها عملکرد بهتری نسبت به HDD های سنتی دارند و در عین حال ظرفیت ذخیره سازی بالاتری را ارائه می‌دهند.

انواع حافظه RAM 

علاوه بر حافظه داخلی، RAM نیز دارای انواع مختلفی است. در حال حاضر RAM استفاده شده در لپ‌ تاپ‌ها از نوع DDR است که خود شامل چند نسل است:

DDR1

این نوع حافظه در سرعت‌های بین 200 مگاهرتز تا 400 مگاهرتز کار می‌کند و معمولا در لپ تاپ‌های رده پایین استفاده می‌شود.

DDR2

سرعت و پهنای باند بالاتری را در مقایسه با DDR1 ارائه می‌دهد و با سرعت‌هایی از 400 مگاهرتز شروع می‌شود و می‌تواند تا 800 مگاهرتز یا بالاتر برسد. استفاده از DDR2 نیز تا حدودی منسوخ شده است.

DDR3

یک نوع حافظه قدیمی است که تا همین اواخر به طور گسترده در لپ تاپ‌ها استفاده می‌شد. DDR3  با ولتاژ کمتری کار می‌کند و سرعت انتقال داده کمتری نسبت به نسخه‌های جدیدتر دارد.

DDR4

جانشین DDR3 است و پیشرفت‌های قابل توجهی در عملکرد و کارایی ارائه می‌دهد. با سرعت انتقال داده بالاتر، ولتاژ کمتر و تراکم حافظه بالاتری کار می‌کند.

DDR5

آخرین نسل حافظه DDR است و نشان دهنده پیشرفت قابل توجهی در فناوری حافظه است. در مقایسه با DDR4، سرعت انتقال داده بالاتر، مصرف انرژی کمتر و افزایش تراکم حافظه را ارائه می‌دهد.

باتری لپ تاپ

توجه به ظرفیت باتری نیز مهم است. بهتر است لپ تاپی را انتخاب کنید که از ظرفیت نگهداری شارژ حداقلی برخوردار باشد. میزان شارژدهی لپ تاپ‌ها بر اساس سلول آن‌ها مشخص می‌شود. هر چه تعداد سلول‌ها بیشتر باشد میزان شارژدهی آن‌ها نیز بیشتر است. به عنوان نمونه باتری‌های سه سلولی، قادر به ارائه شارژ بین 6 تا 7 ساعت هستند.

رزولوشن و اندازه نمایشگر

نمی‌توان از اندازه مشخصی به عنوان اندازه استاندارد لپ تاپ سخن گفت. اندازه نمایشگر به کاربری شما بستگی دارد و اینکه به چه اندازه‌ای راحت‌تر هستید. اما به طور کلی اندازه استاندارد صفحه نمایش برای یک لپ تاپ معمولاً بین 13 تا 15 اینچ است که 15.6 اینچ رایج‌ترین اندازه است.

در مورد رزولوشن نیز گزینه‌های مختلفی وجود دارد. از جمله:

  • (1366 x 768) HD
  • (1920 x 1080) Full HD
  • (2560 x 1440) Quad HD
  •  (3840 x 2160) Ultra HD 4K

بهترین وضوح به نیازهای خاص شما بستگی دارد. به عنوان نمونه Full HD تعادل خوبی بین وضوح تصاویر دارد و در عین حال قیمت آن مقرون به صرفه است. در حالی که رزولوشن های بالاتر مانند Quad HD و 4K جزئیات بیشتری را ارائه می‌دهد و وضوح آن بیشتر است.

فناوری ساخت پنل‌ها

مانیتورها از فناوری‌های متفاوتی در پنل خود برخوردارند. این تفاوت‌ها بر نحوه نمایش محتوا و سرعت بالا آمدن آن تاثیرگذار هستند. در حال حاضر سه نوع پنل رایج وجود دارد که عبارتند از:

TN

پنل یا پانل‌های TN به دلیل زمان پاسخ‌دهی سریع‌شان شناخته شده است و آن‌ها را برای بازی‌ها و برنامه‌های پرسرعت ایده‌آل می‌سازد. با این حال پنل‌های TN زاویه دید محدود و دقت رنگ ضعیف‌تری نسبت به پنل‌های IPS دارند.

IPS

پنل‌های IPS زاویه دید وسیع، بازتولید رنگ دقیق و ثبات رنگ خوبی را ارائه می‌دهند. این پنل‌ها برای کارهایی که نیاز به دقت رنگ مانند ویرایش عکس دارند، مناسب هستند.

OLED

پنل‌های OLED نسبت کنتراست بالا و بازتولید رنگ عالی دارند.دلیل این موضوع آن است که هر پیکسل در یک صفحه نمایش OLED نور خود را ساطع می‌کند و در نتیجه رنگ‌های زنده و نسبت کنتراست بی نهایت ایجاد می‌شود.

پوشش فضای رنگی

لپ تاپ‌های بازنمایی رنگی یکسانی ندارند و در واقع آنچه که بازنمایی رنگ‌ها را مشخص می‌کند نوع پوشش فضای رنگی است. به طور کلی سه نوع فناوری در زمینه پوشش فضای رنگی وجود دارد:

sRGB

یکی از پوشش‌های قدیمی است که تنها 25- 35 درصد از رنگ‌ها را برای چشم‌ها بازتولید می‌کند.

DCI-P3

یک فضای رنگی است که عمدتاً در صنعت فیلم و سینما استفاده می‌شود.طیف وسیع‌تری از رنگ‌ها را در مقایسه با sRGB ارائه می‌دهد.

NTSC

در مقایسه با sRGB و DCI-P3 طیف رنگی بیشتری دارد و تقریباً 72 درصد از رنگ های موجود در طیف رنگی NTSC را پوشش می‌دهد. 

رفرش ریت صفحه نمایش

نرخ تازه سازی یا بروزرسانی نمایشگر دقیقا مانند رفرش ریت گوشی است. یعنی تعداد دفعاتی که نمایشگر در هر ثانیه به روز می‌شود. نرخ تازه‌سازی رایج برای لپ‌تاپ‌ها 60 هرتز، 120 هرتز، 144 هرتز و حتی در برخی از لپ‌تاپ‌های بازی بالاتر است. رفرش ریت بالاتر می‌تواند تجربه بصری کلی را بهبود بخشد و تاری حرکت را کاهش دهد.

جنس لپ تاپ

بدنه لپ تاپ‌ها از مواد مختلفی ساخته می‌شود. فلز (آلومینیوم) یا آلیاژ منیزیم، پلاستیک، شیشه، فیبر کربن. گاهی ممکن است ترکیبی از این مواد نیز استفاده شود. در بین این مواد، فیبر کربن جزء مواد مقاوم و سبک است که معمولا در لپ تاپ‌های رده بالا و گران‌قیمت استفاده می‌شود. اگر جز کاربرانی هستید که زیاد لپ تاپ را با خود حمل می‌کنید بهتر است جنسی را انتخاب کنید که مقاومت کافی را داشته باشد. در غیر این صورت ممکن است لپ تاپ با اولین ضربه یا افتادن بر زمین در هنگام حمل، به راحتی آسیب ببیند.

سیستم عامل

انواع مختلفی از سیستم عامل‌ها وجود دارد که معمولا در لپ تاپ ها استفاده می‌شود. در اینجا موارد اصلی وجود دارد:

ویندوز

مایکروسافت ویندوز یکی از پرکاربردترین سیستم عامل‌ها در لپ تاپ‌ها است. نسخه فعلی ویندوز 10 است.

MacOS

سیستم عاملی است که توسط اپل به طور خاص برای MacBook  و iMac خود توسعه داده است

کروم

سیستم عامل کروم توسط گوگل توسعه یافت و عمدتاً در کروم بوک‌ها استفاده می‌شود.

لینوکس

یک سیستم عامل منبع باز است.

FreeDOS

یک سیستم عامل رایگان است که با نرم افزارهای مبتنی بر DOS سازگار است.

پورت‌ها و درگاه‌های اتصالی

برخورداری لپ تاپ از گزینه‌های ارتباطی مختلف این امکان را به شما می‌دهد که دستگاه‌های مختلفی را به لپ تاپ خود وصل کنید. پورت‌های لپ تاپ‌ها متعدد هستند و هر کدام کارآیی خاص خود را دارند. از جمله:

USB

این پورت‌ها برای اتصال انواع دستگاه‌ها مانند هارد اکسترنال، کیبورد، ماوس، چاپگر و غیره استفاده می‌شوند.

HDMI

از این پورت برای اتصال لپ تاپ به نمایشگر یا مانیتور خارجی استفاده می‌شود.

اترنت

پورت اترنت امکان اتصال به اینترنت با سیم را فراهم می‌کند.

جک صدا

برای اتصال هدفون، بلندگو یا میکروفون به لپ تاپ از جک صدا استفاده می‌شود.

اسلات کارت SD

امکان قرار دادن و حذف آسان کارت‌های حافظه SD را فراهم می‌کند که معمولاً برای گسترش فضای ذخیره سازی یا انتقال داده‌ها کاربردی است.

تاندربولت

پورت Thunderbolt یک فناوری ورودی/خروجی با سرعت بالا است که توسط اینتل با همکاری اپل توسعه یافته است. البته پورت تاندربولت در برخی از لپ تاپ‌های اندرویدی نیز وجود دارد. این پورت از کانکتور USB-C  استفاده می‌کند و سرعت انتقال داده‌های سریع‌تری را در مقایسه با پورت‌های USB معمولی ارائه می‌دهد.

پشتیبانی از نسل‌های جدید وای فای

قابلیت پشتیبانی لپ تاپ از نسل‌های جدید وای فای همچون 4.5G و 5G نیز می‌تواند امکان دسترسی شما را به اینترنت پرسرعت فراهم کند.

مدل لپ تاپ‌ها

نکته مهم دیگری که در خرید لپ تاپ باید به آن توجه داشته باشید مدل لپ تاپ‌ها است. مدل‌های مختلفی از لپ تاپ‌ها وجود دارد اما در کل می‌توان آنها را شامل سه مدل ساده، هیبریدی و اولترابوک دانست.

مدل ساده

لپ تاپ‌های ساده لپ تاپ‌هایی هستند که ظاهر ساده‌ای دارند. اکثر نمونه‌های موجود در بازار از نوع ساده هستند. البته منظور از ساده بودن به معنای این است که لپ تاپ فاقد ویژگی خاص مانند نازک بودن یا تاشو شدن هستند.

اولترا بوک

لپ تاپ‌های اولترا بوک لپ‌تاپ‌هایی هستند که از وزن و ضخامت بسیار کمی برخوردار هستند. این لپ تاپ‌ها سرعت بوت بالایی دارند و ظرفیت باتری آنها نیز بالا است.

لپ تاپ‌های هیبریدی

منظور از لپ تاپ‌های هیبریدی نیز لپ تاپ‌هایی هستند که با قابلیت تا شدن می‌توانند به شکل تبلت نیز درآیند. به این لپ تاپ‌ها لپ تاپ‌های 2 در 1 نیز گفته می‌شود. این لپ تاپ‌ها از قابلیت صفحه نمایشی و چرخش 360 درجه‌ای نیز برخوردار هستند.

قیمت

توجه به قیمت جزء مواردی است که باید در تمام خریدهای خود به آن توجه داشته باشیم. احتمالا این موضوع برای بسیاری از شما نیز مهم است. تا جایی که در برخی از موارد مجبور هستید بر اساس بودجه خود به سمت لپ تاپی خاص بروید و نه بر حسب نیازها یا کاربری خود. اما این کار اشتباه است. زیرا ممکن است بودجه شما کم باشد و مجبور شوید لپ تاپی را انتخاب کنید که پاسخگوی کاربری شما نباشد.

سخن نهایی

ما در اینجا اطلاعات کلی و کاربردی پیرامون راهنمای خرید لپ تاپ را ارائه دادیم. البته می‌توان موارد دیگری را نیز به موارد فوق افزود. مواردی که شاید اهمیت آن‌ها کمتر باشد و یا بیشتر به سلیقه و کاربری شما مربوط باشد.

مانند رنگ لپ تاپ، برخورداری از نورپردازی که در گیمینگ کاربردی است و جنبه زیبایی نیز دارد و… با این حال توصیه ما این است که ابتدا موارد مهم از جمله پردازنده، کارت گرافیک و… را مشخص کنید؛ سپس در مورد سایر ویژگی‌ها تصمیم بگیرید. در نهایت آنکه دوباره تاکید می‌کنیم با اعتبار دیجی پی تنها به کیفیت فکر کنید و از خرید خود لذت ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط
هرکدام از این دو نوع صفحه ‌نمایش جوانب مثبت و منفی مختلفی دارند اما اگر بخواهیم صفحه ...
به لطف دوربین‌های متنوع، لنزهای حرفه‌ای و ظهور رسانه‌های اجتماعی، حرفه‌ی عکاسی با حفظ...
دنیای دوربین‌ها بسیار گسترده و متنوع است و هرروز نمونه‌های جدیدی از دوربین‌ها متولد م...