به لطف دوربینهای متنوع، لنزهای حرفهای و ظهور رسانههای اجتماعی، حرفهی عکاسی با حفظ جایگاه خود، به یک سرگرمی دوست داشتنی تبدیل شده است. با این حال به نظر میاد برای عکاسی باید تجهیزات مناسب داشت و برای شروع باید مبلغ قابل توجهی را برای خرید دوربین و لنز مناسب کنار گذاشت.
از طرفی تنوع مدلها و برندهای سازنده ممکن است کمی گیج کننده به نظر برسد. اما اصلا جای نگرانی وجود ندارد. در این مقاله قصد داریم دوربینهای عکاسی مناسب در بازههای مختلف قیمت و حدود 20 میلیون را معرفی کنیم. اما پیش از آنکه به سراغ دوربینها برویم، فاکتورهای اساسی در انتخاب دوربین را به صورت خلاصه توضیح میدهیم.
اول از همه ممکن است این سوال مطرح شود که آیا دوربینهای حدود 20 میلیون تومان به اندازهی سایر مدلهای همخانوادهی خود کارایی دارند یا خیر؟ بعضی از امکانات و قابلیتهای اضافی موجب افزایش قیمت دوربین میشود. اما این دسته از قابلیتها، مهمترین ویژگیهای یک دوربین نیستند ویژگیهای اصلی اکثر دوربینها مشابه یکدیگرند.
به همین علت با کمی تحقیق میتوان دوربینهای مناسبی در محدوده قیمت 20 میلیون تومان پیدا کرد. البته نباید فراموش کرد که این دوربین چندان مناسب اهداف حرفهای نیست و خرید یک دوربین حرفهای در بازار امروز به مبلغ بیشتری احتیاج دارد.
انتخاب دوربین DSLR به نوع کاربرد و میزان تخصص فرد بستگی دارد. با این حال پایه و اساس اغلب دوربینها مشابه یکدیگر است.
نکات مهم در خرید دوربین DSLR
سایز سنسور
شاید یکی از دلایلی که دوربینهای موبایل نمیتواند جای دوربین عکاسی را بگیرد، سایز سنسور باشد. اندازه سنسور در عکاسی از اهمیت زیادی برخوردار است. هر چه سنسور بزرگتری داشته باشیم، توانایی جذب نور بالاتر رفته، نویز تصویر کاهش پیدا کرده و سرعت شاتر نیز بیشتر میشود. دوربینهای DSLR فول فریم نسبت به APS-C از قیمت بالاتری برخوردارند.
محدودهی ISO
ISO یک واحد استاندارد برای تعیین دامنهی نور یا کانتراستی که دوربین قادر به ثبت آن است. ISO سرعت شاتر و دریچهی دیافراگم سه مولفهی اساسی در عکاسی دیجیتال محسوب میشوند و میزان نوردهی عکس توسط این سه فاکتور تعیین میشود. هنگامی که نور کاهش پیدا میکند، مثلا هنگام عکاسی در شب، مقدار ISO باید افزایش پیدا کند. محدودهی ISO بعضی از دوربینها تا 25600 قابل ارتقا است.
عملکرد فوکس
فوکس بر روی یک سوژه به مخاطب نشان میدهد که عکاس به دنبال شکار چه چیزی بوده است. در صورتی که فوکس عملکرد خوبی نداشته باشد، عکس تار میشود. همچنین دقت و سرعت فوکس مولفهی مهمی است که در هنگام خرید دوربین باید به آن توجه کرد.
لنز
بسیاری از دوربینها همراه با لنز معمولی و به صورت یک کیت عرضه میشوند. دوربینهای DSLR قابلیت تعویض لنز دارند و به این ترتیب میتوان یک لنز دلخواه برای دوربین تهیه کرد. فاصلهی کانونی، قفل زوم، بزرگنمایی اپتیکال، شارپنس بالا از جمله ویژگیهای اساسی یک لنز با کیفیت محسوب میشود.
ضبط ویدئو
تمام دوربینهای DSLR قابلیت ضبط ویدئو دارند، اما همهی آنها باکیفیت نیستند. عدم وجود میکروفون داخلی مناسب، عدم وجود لرزشگیر، محدودهی داینامیکی پایین رنگها میتواند بر کیفیت ویدئو تاثیر چشمگیری بگذارد. یکی دیگر مشخصههای دوربین توانایی ثبت تعداد فریمها در یک ثانیه است. هرچه این مقدار بیشتر باشد، کیفیت ویدئو افزایش پیدا میکند.
بدنهی دوربین DSLR
طراحی بدنه ممکن است در نگاه اول جزء ویژگیهای اساسی دوربین به شمار نیاید. اما وزن، ابعاد و ارگونومی دوربین برای استفادهی طولانی مدت از آن اهمیت ویژهای دارد. علاوه بر آن نحوهی قرار گرفتن دکمهها باید به گونهای باشد تا عکاس به راحتی تنظیمات را تغییر دهد.
بر اساس مشخصات مطرح شده در بالا انتخاب از میان دوربینهای زیر میتواند انتخاب مناسب و صحیحی با توجه به نوع استفادهی کاربر باشد.
دوربین دیجیتال نیکون مدل D3400
دوربین نیکون D3400 یک دوربین DSLR با سنسور Crop Frame و لنز 55-18 میلی متریVR است. این دوربین در دستهی دوربینهای آماتوری قرار میگیرد و امکانات متوسطی را در اختیار مشتری قرار میدهد. قیمت این دوربین حدود 10 میلیون 980 هزار تومان است. محدودهی دقت حسگر 24.2 مگاپیکسل و محدودهی بزرگنمایی اپتیکال 3 برابر است.
این دوربین وزن بسیار کمی دارد و 395 گرم، یک دوربین سبک محسوب میشود. دوربین D3400 به پردازندهی Expeed 4 مجهز است و قابلیت فیلمبرداری Full HD با 60 فریم بر ثانیه و عکاسی پیاپی 5 فریم بر ثانیه را دارد. محدودهی ISO نیز از 100 تا 12800 تعیین شده است.
مزایای نیکون مدل D3400
- طراحی مناسب بدنه و وزن کم
- استفاده از پردازشگر تصویر Expeed 4
- سنسور 24.2 مگاپیکسلی
نقاط ضعف نیکون مدل D3400
- سیستم انتقال فایل از طریق بلوتوث
- مشکل در استفاده از Self-timer
- عدم امکان تنظیم دستی دیافراگم
دوربین دیجیتال کانن مدل EOS 750D
دوربین کانن مدل 750D یکی از دوربینهای آماتور پر طرفدار با قیمت و امکانات مناسب است. این دوربین نیز مانند دیگر دوربینهای نیمه حرفهای از سنسور Crop Frame ساخته شده است و با کیت لنز 55-18 میلیمتری IS STM عرضه میشود. قیمت این دوربین 15 میلیون و 200 هزار تومان است و برای شروع عکاسی یک دوربین عالی محسوب میشود. محدودهی دقت حسگر 25 مگاپیکسل و محدودهی بزرگنمایی اپتیکال 3 برابر است.
یکی ازنقدهایی که به این دوربین وارد شده، طراحی قدیمی و جنس سخت پلاستیکی بدنه است. وزن این دوربین 555 گرم بوده و دوربینی سبک وزن محسوب میشود. به همین علت نصب لنزهای سنگین چندان پیشنهاد نمیشود. این دوربین برخلاف رقبای همردهی خود به امکانات ارتباطی Wi-Fi و NFC مجهز بوده و صفحه نمایش آن لمسی است. پردازشگر DGIC 6 امکان فیلمبرداری با فرمت Full HD با سرعت 30 فریم بر ثانیه را فراهم میکند.
مزایای کانن مدل EOS 750D
- فوکس سریع و بیصدا
- امکانات ارتباطی مناسب
- سنسور 25 مگاپیکسلی
نقاط ضعف کانن مدل EOS 750D
- حداقل سرعت شاتر 30 ثانیه
- عدم فیلمبرداری با فرمت Full HD و سرعت 60 فریم بر ثانیه
- شارژدهی کم باتری
دوربین دیجیتال نیکون مدل D5600
دوربین نیکون D5600 انتخاب خوبی برای ورود به دنیای عکاسی حرفهای است. این دوربین به سه صورت مختلف دوربین به همراه کیت لنز 140-18 میلیمتری، کیت لنز 55-18 و فقط بدنه عرضه میشود. قیمت هریک از آنها به ترتیب 17 میلیون، 12 میلیون و 970 هزار و 12 میلیون 700 هزار تومان است.
این دوربین طراحی مناسب و جمع و جوری دارد و وزن آن 420 گرم است که دوربین سبکی محسوب میشود. D5600 نیز مانند دیگر رقبای خود یک دوربین Crop Frame با دقت سنسور آن 25 مگاپیکسل است.این دوربین به یکی از بهترین پردازندههای شرکت نیکون یعنی EXPEED 4 مجهز است که اطلاعات را با سرعت بالایی پردازش میکند.
کیفیت فیلم برداری این دوربین نسبت به مدل قدیمیتر خود، نیکون D5500 تغییری نکرده میتواند با رزولوشن 1080 و سرعت 60 فریم بر ثانیه فیلمبرداری کند. همچنین صدا را به صورت استریو ضبط میکند.
از امکانات این دوربین میتوان به صفحه نمایش گردان 3.2 اینچی لمسی، قابلیت فیلمبرداری به شکل تایم لپس و فناوری بیسیم و NFC اشاره کرد.
مزایای نیکون مدل D5600
- تصاویر شارپ و با کیفیت
- فیلمبرداری بسیار خوب
- محدودهی وسیع ISO
نقاط ضعف نیکون مدل D5600
- عدم وجود GPS
دوربین دیجیتال کانن مدل Eos 80D
کدهای دورقمی دوربینهای کانن معرف سطح نیمهحرفهای این برند هستند. اما نمیتوان برای استفاده از این دوربین مرزهای مشخصی تعیین کرد. عکاسان زیادی هستند که از دوربینهای کد دو رقمی کانن استفاده میکنند و از عملکرد آن راضی هستند. دوربین80D یکی از دوربینهای موفق کانن و جانشین مدل 70D است.
این دوربین نیز مانند دیگر دوربینهای نیمه حرفهای دارای سنسور Crop Frame بوده و دقت حسگر آن 26 مگاپیکسل است. دوربین 80D به سه صورت مختلف عرضه میشود. قیمت بدنهی بدون لنز 18 میلیون و 400 هزار تومان است. همچنین این دوربین با کیت لنز 55-18 میلیمتری حدودا 19 میلیون و 900 هزار تومان قیمت دارد.
دوربین با کیت لنز 135-18 نیز حدود 24 میلیون و 750 هزار تومان است که بالاتر از بودجهی درنظر گرفته شده است. نکتهای که باید به آن توجه داشت اختلاف قیمت زیاد بدنه و کیت لنز در این دوربین نسبت به رقیب خود یعنی نیکون D5600 است.
کانن 80D با وزن 730 گرم نسبت به مدلهای گفته شده سنگین محسوب میشود به ویژه زمانی که لنزهای بزرگتر مثل 135-18 بر روی آن نصب شده باشد. با این حال طراحی آن ارگونومیک است و از مواد با کیفیتی ساخته شده که استحکام آن را تضمین میکند.
یکی از مزایای این دوربین سیستم فوکوس اتوماتیک 45 نقطهای هیبریدی است که نسبت به مدل پیشین خود پیشرفت چشمگیری داشته است. صفحه نمایش لمسی 3 اینچی، فناوری Wi-Fi و NFC، امکان ضبط تایم لپس از دیگر امکانات این دوربین است. دوربین 80D همچنین قابلیت Weather Sealed دارد که در شرایط آب و هوایی نامناسب مثل باران، گرد و خاک مقاوم است.
مزایای دوربین کانن مدل Eos80D
- پورت هدفون
- دارای 45 نقطه فوکوس
- بدنهی مقاوم
نقاط ضعف دوربین کانن مدل Eos80D
- محدودهی پایین ISO تا 16000
- عدم فیلمبرداری با کیفیت 4K
- عدم وجود لرزشگیر
دوربین دیجیتال سونی مدل Cyber-shot DSC-HX400V
4 مدل دوربینی که مورد بررسی قرار دادیم، در دستهی دوربینهای DSLR جای میگیرند. اما دوربین Cyber-shot متعلق به گروه بریج یا همان شبه SLR است. این دوربین با قابلیت زوم 50 برابری یک دوربین سوپر زوم محسوب میشود. با استفاده از این دوربین میتوان دورترین سوژهها را شکار کرد. همچنین یک انتخاب عالی برای عکاسی ماکرو است.
سونی Cyber-shot از یک حسگر Crop Frame با دقت 20 مگاپیکسل ساخته شده است و با قیمت 15 میلیون تومان عرضه میشود. این دوربین از قسمت بالاتری نسبت به رقبای خود مثل Nikon Coolpix P600 و Canon Powershor SX50 HS برخوردار است. از دیگر امکانات این دوربین میتوان لرزشگیر اپتیکال، تایم لپس و افکتهای نوری از طریق اپلیکیشنهای شرکت سونی اشاره کرد.
مزایای دوربین سونی مدل Cyber-shot DSC-HX400V
- بزرگنمایی اپتیکال قدرتمند 50 برابری
- قابلیت عکاسی ماکرو
- فناوری Wi-Fi و NFC
نقاط ضعف دوربین سونی مدل Cyber-shot DSC-HX400V
- قیمت بالا
- عدم فیلمبرداری با کیفیت 4K
- عدم وجود صفحه نمایش لمسی
اگر دوربینهایی که در این مقاله معرفی کردیم نتوانستهاند رضایت شما را جلب کند، بهتر است با کمی افزایش بودجه، نگاهی به دوربینهای نیکون D7500 و کانن EOS 90D بیاندازید. متاسفانه با مقدار کمی افزایش نمیتوان یک دوربین کاملا حرفهای فول فریم تهیه کرد. این دو دوربین از سنسور Crop Frame بهره میگیرند.
در این مقاله تلاش کردیم دوربینهای متنوعی را برای افراد مختلف با بودجههای متفاوت معرفی کنیم و مزایا و معایب هر یک را به شکل مختصر توضیح دهیم و به برندها و ویژگیهای مطرح هر مدل اشاره کنیم. بدون شک 20 میلیون تومان برای خرید یک دوربین اقساطی مبلغ قابل توجهی محسوب میشود.
استفاده از تسهیلات خرید اقساطی به ضامن احتیاج ندارد و تمام مراحل آن به شکل غیرحضوری انجام میشود.