/
/
/
تفاوت مانیتور با تلویزیون

در این مقاله میخوانید:

تفاوت مانیتور با تلویزیون

آیا میتوان از تلویزیون به جای مانیتور استفاده کرد؟ شاید شاخص‌ترین تفاوت تلویزیون با مانیتور در نرخ تازه‌سازی و تاخیر ورودی تصویر آن‌ها باشد که در این مقاله کامل به تفاوت های این دو می‌پردازیم
در این مقاله میخوانید:

در دنیایی که بخشی از رهبری آن بر عهده رسانه‌های دیجیتالی است، موضوع انتخاب دستگاه یا رسانه برتر، چالشی اساسی برای بسیاری از کاربران است. یکی از این چالش‌ها بحث میان استفاده از مانیتور یا تلویزیون است. پیدا کردن راه‌حل این چالش برای کاربرانی که به دنبال تجربه تماشای محتواهای رسانه‌ای با بالاترین کیفیت هستند بسیار مهم است.

این در حالیست که هر دو دستگاه مزایای متمایزی را ارائه می‌دهند و برای تعیین اینکه کدام دستگاه بهتر است باید به این ویژگی‌ها توجه داشت. به خصوص آنکه به دلیل در دسترس بودن طرح‌های خرید اقساطی کالا مانند خرید اقساطی تلویزیون و مانیتور، قیمت عامل تعیین کننده‌ای نیست.

بنابراین تنها راه ممکن توجه به تفاوت‌ها و مزیت‌ها است. به همین منظور ما در اینجا  به تفاوت‌ها، مزایا و معایب ویژگی‌های مختلف این دو دستگاه پرداخته‌ایم تا شما با توجه به ترجیحات شخصی خود انتخاب درستی داشته باشید.

تفاوت‌های مانیتور و تلویزیون

مانیتور و تلویزیون در برخی از ویژگی‌ها، تفاوت‌های مهمی با یکدیگر دارند. شناخت این تفاوت‌ها می‌تواند برتری هر یک از این دستگاه‌ها را به خوبی نشان دهد. این تفاوت‌ها و ویژگی‌ها عبارتند از:

کیفیت نمایش

مانیتور و تلویزیون هر دو وسیله‌ای بصری جهت نمایش تصاویر، فیلم و سایر محتواهای گرافیکی هستند. کیفیت هر دو دستگاه نمایشگر و تلویزیون با ویژگی‌های مختلفی سنجیده و نمایش داده می‌شود. رزولوشن و اندازه صفحه نمایش از جمله این ویژگی‌ها است که بر اساس آن‌ها می‌توان در مورد کیفیت نمایش دستگاه‌های مختلف صحبت کرد.

بر این اساس مانیتور معمولاً کیفیت تصویر واضح‌تری را با تراکم پیکسلی بالاتر ارائه می‌کند. به طور کلی مانیتور در مقایسه با تلویزیون برای کارهایی که نیاز به دقت بالا دارند، مانند طراحی گرافیکی یا ویرایش ویدیو، ایده آل است. اما در مقابل تلویزیون از نظر اندازه صفحه نمایش بر نمایشگر اولویت دارد. حتی بزرگ‌ترین نمایشگرها از نظر اندازه قابل مقایسه با اندازه تلویزیون‌ها نیستند.

در حالی که کیفیت تلویزیون‌ها کمتر از مانیتور است. البته این ویژگی با توجه به انواع تلویزیون‌ها متفاوت است. مثلا کیفیت تصاویر در تلویزیون‌‌های هوشمند بالاتر از تلویزیون‌های عادی است. 

تاخیر ورودی

ویژگی تاخیر ورودی به معنای مدت زمانی است که تصویر روی صفحه ظاهر می‌شود. مانیتورها، به ویژه مانیتورهایی که مختص گیمینگ هستند، معمولاً در مقایسه با تلویزیون‌ها تاخیر ورودی کمتری دارند. یعنی آنکه شما به محض فشار دادن دکمه کنترلر بازی می‌توانید عملکرد مربوطه را روی صفحه نمایش مشاهده کنید. این ویژگی در گیمینگ به خصوص بازی‌های سرعتی اهمیت زیادی دارد، زیرا به زمان پاسخ‌دهی سریع‌تر و تجربه بازی همه‌جانبه‌تر کمک می‌کند.

اما تلویزیون‌ها معمولاً تاخیر ورودی بیشتری دارند؛ این موضوع به دلیل عواملی چون پردازش تصویر و بهینه‌سازی برای پخش ویدئو است. البته این موضوع در بازی‌های معمولی مشکل چندانی ایجاد نمی‌کند؛ اما همانطور که گفتیم برای بازی‌های سرعتی اهمیت زیادی دارد.

نرخ تازه‌سازی و زمان پاسخ

نرخ تازه سازی به تعداد دفعات یا نرخی که نمایشگر اعم از تلویزیون یا مانیتور به روزرسانی‌های نمایشگر را اندازه‌گیری می‌کند، اشاره دارد. نرخ تازه سازی با هرتز اندازه گیری می‌شود. زمان پاسخ نیز سرعت تغییر نمایشگر از یک رنگ به رنگ دیگر است. زمان پاسخ بر اساس میلی ثانیه (ms) اندازه گیری می‌شود. اگر بخواهیم دو دستگاه را از این جهت مقایسه کنیم باید بگوییم که مانیتورها از نظر نرخ تازه سازی و زمان پاسخگویی عالی هستند.

مانیتورها  با نرخ تازه‌سازی بالاتر از 144 هرتز تا حتی 360 هرتز، اصطلاحا رندر حرکتی یکپارچه را ارائه می‌کنند. این ویژگی به معنای آن است که تاری حرکت در تصاویر به پایین‌ترین حد ممکن می‌رسد و از این جهت آن را به گزینه‌ای مناسب برای بازی و محتوای چند رسانه‌ای تبدیل می‌کند. تلویزیون‌ها در مقایسه با مانیتورها معمولاً نرخ تازه‌سازی و زمان پاسخ‌دهی کمتری دارند و به ندرت می‌توان تلویزیونی را با نرخ تازه سازی و زمان پاسخ‌دهی بسیار عالی مشاهده کرد. 

ویژگی‌های اتصالی یا ارتباطی

تلویزیون و مانیتور هر دو با توجه به رده کیفیتی خود از گزینه‌های اتصالی متعددی پشتیبانی می‌کنند. مانیتورها به طور کلی گزینه‌های اتصالی مختلفی همچون پورت‌های HDMI، DisplayPort و USB را ارائه می‌دهند. این گزینه‌ها به کاربران اجازه می‌دهد تا دستگاه‌های مختلف را به مانیتور خود وصل کنند. تلویزیون‌ها از نظر پورت‌ تا حدوی محدود هستند، اما در مقابل از تجهیزات جانبی متعددی مانند کنسول‌های بازی، سیستم‌های سینمای خانگی و… برخوردارند.

با این حال باز هم تاکید داریم که این ویژگی ممکن است بر اساس رده تلویزیون یا مانیتورها کاملا متفاوت باشد. به عنوان مثال برخی از مانیتورهای رده پایین از حداقل گزینه‌های ارتباطی برخوردارند؛ در حالی که ممکن است تلویزیون‌های هوشمند رده بالا دارای چندین گزینه اتصالی باشند. 

اندازه

ویژگی اندازه دستگاه نیز جزء ویژگی‌هایی است که در ابتدا به آن به صورت ضمنی اشاره کردیم. حا اگر بخواهیم به این موضوع به طور اختصاصی بپردازیم باید گفت وقتی صحبت از اندازه به میان می‌آید، بدون شک برتری از آن تلویزیون‌ها است. تلویزیون‌ها دارای صفحه نمایش بزرگتری هستند و از این جهت برای کارکردهای گروهی بسیار عالی هستند. حتی از این جهت می‌توانند تجربه سینمایی را در اتاق نشیمن یا سایر فضاهای سرگرمی ارائه دهند. اما مانیتورها طراحی جمع و جور تری دارند و برای کاربری‌های شخصی و غیرخانوادگی مناسب‌تر هستند. 

سخن نهایی

در بحث تعیین برتری میان تلویزیون و نمایشگر، هیچ برنده‌ای وجود ندارد. همانطور که مشاهده کردید هر دو دستگاه از محاسن و معایب خاص خود برخوردار هستند. مثلا اگر اولویت شما طراحی گرافیکی یا ویرایش ویدیو باشد در این صورت مانیتور گزینه خوبی است؛ زیرا مانیتور در مقایسه با تلویزیون از تراکم پیکسلی بالا و تصاویر واضح‌تر برخوردار است.

از طرفی مانیتور می‌تواند تجربه تماشای فراگیر و دقیق را ارائه دهد. از سوی دیگر، اگر به دنبال یک صفحه نمایش بزرگتر و تجربه همه جانبه برای اهدافی مانند سرگرمی هستید، تلویزیون انتخاب بهتری است. تلویزیون با اندازه بزرگتر و تمرکز بر ایجاد تجربیات سینمایی، برای تماشای فیلم، بازی کردن و لذت بردن از محتوا با دوستان و خانواده بسیار مناسب است.

بنابراین اولویت‌بندی میان این دو دستگاه به اهداف، نیازها و شرایط شما بستگی دارد. اگر می‌خواهید انتخاب درست و عاقلانه‌ای داشته باشید لازم است قبل از خرید ضمن بررسی اهداف و نیازهای خود، به اندازه کافی تحقیق کنید و به عواملی که ما در این نوشته پرداختیم نیز توجه داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط
هرکدام از این دو نوع صفحه ‌نمایش جوانب مثبت و منفی مختلفی دارند اما اگر بخواهیم صفحه ...
به لطف دوربین‌های متنوع، لنزهای حرفه‌ای و ظهور رسانه‌های اجتماعی، حرفه‌ی عکاسی با حفظ...
دنیای دوربین‌ها بسیار گسترده و متنوع است و هرروز نمونه‌های جدیدی از دوربین‌ها متولد م...