/
/
/
راهنمای خرید دوربین عکاسی

در این مقاله میخوانید:

راهنمای خرید دوربین عکاسی

آیا به دنبال خرید دوربین عکاسی جدید هستید؟ اگر جواب شما مثبت است، باید در نظر داشته باشید که انتخاب دوربین مناسب، یک کار مهم و حساس است. دوربین عکاسی، ابزاری است که می‌تواند به شما کمک کند تا خاطرات خود را ثبت کنید، دنیا را از دیدگاه جدیدی ببینید و حتی به صورت حرفه‌ای عکاسی کنید.
در این مقاله میخوانید:

در این مقاله، قصد داریم به شما کمک کنیم تا با نکات مهم در خرید دوربین عکاسی آشنا شوید. با مطالعه این راهنمای خرید دوربین عکاسی، می‌توانید دوربین مناسب نیازهای خود را انتخاب کنید و از خرید خود رضایت داشته باشید.

البته، یک دوربین باکیفیت و مرغوب ممکن است قیمت بالایی داشته باشد. به همین دلیل، دیجی پی روش خرید اقساطی دوربین را پیشنهاد می‌کند. علاوه بر آن، مطالعه نکات مهم در خرید دوربین عکاسی می‌تواند به شما در انتخاب دوربین مناسب کمک کند.

نکات مهم در خرید دوربین عکاسی

مهارت در عکاسی را می‌توان به دو ویژگی شاخص، مهارت هنری و فنی تقسیم کرد. برای داشتن یک دوربین عکاسی با قابلیت‌های فنی مناسب، باید محصولی خریداری کنید که از نظر نرم‌افزاری و سخت‌افزاری نیازهای شما را برآورده کند.

کیفیت دوربین

اولین نکته‌ای که در خرید دوربین عکاسی اهمیت دارد، کیفیت تصویر است. در حال حاضر، گوشی‌های هوشمند با کیفیت مطلوبی در دوربین تولید می‌شوند و تا حد زیادی، نیازهای کاربران را برآورده می‌کنند. بنابراین، در خرید دوربین عکاسی، باید به دنبال گزینه‌ای باشید که کیفیت تصویر آن، چند گام از دوربین گوشی هوشمندتان بالاتر باشد. در غیر این صورت، خرید دوربین عکاسی توجیه اقتصادی ندارد.

ارگونومی دوربین

زمانی که یک دوربین عکاسی را در موقعیت‌های مختلف در دست می‌گیرید، باید متناسب با ارگونومی دست باشد، تا به‌راحتی بتوانید از قابلیت‌های مختلف آن در موقعیت‌های متفاوت استفاده کنید.

بنابراین قبل از خرید این ابزار کاربردی حتما این سوالات را در ذهن خودتان مرور کنید که آیا دوربین از نظر ابعاد به اندازه کافی بزرگ است یا خیر؟ آیا دوربین ایستایی کافی را دارد و اینکه دکمه‌های ضروری روی آن در فاصله مناسبی از هم قرار گرفتند و استفاده از آنها راحت است یا خیر؟ پاسخ دادن به این سوالات به شما کمک می‌کند تا ابزاری مناسب بخرید که در فضاهای متفاوت کاربردی باشد.

مگاپیکسل و رزولوشن دوربین

میزان مگاپیکسلی که حسگر دوربین می‌گیرد، این موضوع را تعیین می‌کند که جزئیات در عکس‌ها و فیلم‌ها تا چه میزان ظاهر ‌شود. البته دلیلی ندارد که نگران چند مگاپیکسل بودن دوربین خود باشید. به‌صورت کلی ثبت هر تصویری با رزولوشن ۸ مگاپیکسل یا بالاتر در عکسبرداری خوب و باکیفیت خواهد بود. بااین‌حال رزرولوشن‌های بالاتر نیز می‌توانند نوید کیفیت بهتر را در عکاسی دهند تا حدی که تصویر ثبت شده برای چاپ‌های بزرگ نیز مناسب باشد.

دیافراگم و اهمیت آن در دوربین عکاسی

دیافراگم به معنای اندازه دهانه یک لنز است. در دوربین‌های پیشرفته و به‌روز مثل دوربین‌های سیستم کامپکت بدون آینه، دوربین‌های SLR دیجیتال، دوربین‌های بریج و بسیاری از مدل‌های نقطه‌ای، می‌توانید به‌طور دستی میزان دیافراگم را برای کنترل میزان نوری که به حسگر تصویربرداری می‌رسد، تنظیم نمایید.

البته توصیه می‌شود که در هنگام خرید دوربین عکاسی به دنبال لنزهایی بروید که با حداکثر دیافراگم بزرگتر باشند که با عدد کمتر مانند f/2.8 یا f/1.8 بیان می‌شوند. این نوع لنزها به شما این امکان را می‌دهند تا تصاویر بهتری ثبت کنید.

به عبارت دیگر این لنزها اجازه می‌دهند نور بیشتری به حسگر دوربین برخورد کند و به همین دلیل می‌توانید در شرایط تاریک نیز تصاویر روشن‌تر و واضح‌تری ثبت نمایید. علاوه بر آن می‌توانید لنزها را طوری تنظیم کنید که پس‌زمینه را محو و توجه را به موضوع عکس جلب کنند.

فاصله کانونی در دوربین عکاسی

فاصله کانونی، به صورت کلی، نشان می‌دهد که یک لنز چگونه سوژه را به تصویر می‌کشد. لنزهای زوم فاصله کانونی متغیری دارند و بر حسب میلی‌متر مشخص می‌شوند. فاصله کانونی کوتاه‌تر، زاویه دید عریض‌تری را ارائه می‌دهد و فاصله کانونی طولانی‌تر، زاویه دید تنگ‌تری را ارائه می‌دهد.

لنزهای پرایم، فاصله کانونی ثابتی دارند و انعطاف‌پذیری کمتری برای تصویربرداری در اختیار عکاس قرار می‌دهند. با این حال، کیفیت تصویر بهتری نسبت به لنزهای زوم دارند و به خاطر طراحی ساده‌تر، هزینه کمتری برای خرید دارند. همچنین، لنزهای پرایم خوب معمولا دیافراگم بزرگتری دارند.

از سویی دیگر، لنزهای DSLR و بدون آینه با فاصله کانونی واقعی خود، نتایج متفاوتی در دوربین‌های لنز قابل تعویض فول فریم نسبت به سنسورهای کوچک‌تر ایجاد می‌کنند.

پردازشگر دوربین عکاسی

دوربین‌های عکاسی نیز مانند دستگاه‌های الکترونیکی هوشمند و نیمه هوشمند، دارای پردازشگری هستند که قلب تپنده آنها محسوب می‌شود. این تراشه در عوامل بسیاری هنگام عکاسی و پس از آن، از مقدار حساسیت تا دامنه پویایی و تشخیص کنتراست طبیعی تصاویر، تاثیرگذار است و کیفیت تصاویر ثبت شده را تعیین می‌کند. بنابراین، توجه به پردازشگر در هنگام جستجو و خرید دوربین عکاسی، بسیار مهم است.

به‌طور کلی، سنسور دوربین عکاسی حساسیت ثابتی دارد. در دوربین‌های نگاتیوی قدیمی، مقدار ایزوی فیلم‌های این دوربین‌ها روی عدد استاندارد ۱۰۰ ثابت بود. در این شرایط، اگر نیاز به حساسیت بیشتری داشتید، باید فیلم‌هایی با حساسیت بالاتر خریداری می‌کردید. اما در حال حاضر، برای تغییر و بهبود حساسیت فیلم و تصاویر در دوربین‌های دیجیتال، باید به سراغ تهیه دوربینی بروید که از نظر پردازشگر قدرتمند باشد و بتواند بهبود در حساسیت تصویر را ارائه دهد.
به رتبه بندی ISO دقت کنید

سرعت ISO استانداردی است که حساسیت فیلم را در دوربین‌های دیجیتال نشان می‌دهد. به‌طور کلی، هرچه ISO بالاتر تنظیم شود، دوربین در هنگام ثبت تصاویر در نور کم بدون فلاش بهتر عمل می‌کند و کیفیت بالاتری خواهد داشت. با این حال، حساسیت ISO بالاتر باعث ایجاد اعوجاج یا نویز بیشتر در تصویر می‌شود که به شکل دانه‌بندی در عکس نمایش داده می‌شود.

از سوی دیگر، حداکثر قابلیت ISO 6400 یا بیشتر شرایطی را فراهم می‌کند که در شرایط کم نور از داخل و خارج بتوانید به راحتی عکس بگیرید. اما میزان نویز به اندازه و کیفیت حسگر و توانایی پردازشگر تصویر برای پاک کردن نویز بستگی دارد. همچنین، بالاترین تنظیمات ISO در دوربین‌ها نتایج ضعیفی ارائه می‌دهد و چندان مطلوب نیست.

به نیاز خود در خرید دوربین دقت کنید

یکی دیگر از فاکتورهای مهم در خرید دوربین عکاسی، تعریف هدف از خرید دوربین است. این هدف را بهتر است برای حدود چهار سال آینده تعریف کنید و بر اساس آن، انتظارات خود از دوربین عکاسی را مشخص کنید.

اگر عکاسی را فقط به‌عنوان سرگرمی انجام می‌دهید، نیازی به خرید یک دوربین پیشرفته ندارید و حتی دوربین‌های گوشی هوشمند نیز پاسخگوی نیاز شما خواهند بود. اما اگر به دنبال ثبت تصاویر با کیفیت برتر هستید یا در حوزه کاری بلاگری و فروش محصولات فعالیت می‌کنید، نیاز به خرید یک دوربین مناسب دارید.

اگر به عکاسی مستند، خیابانی و سفر علاقه دارید و لازم است که دوربین را به مدت طولانی با خود حمل کنید، بهترین پیشنهاد این است که به سراغ خرید دوربین‌های بدون آینه بروید. دوربین‌های DSLR برای عکاسی استودیویی گزینه مناسبی هستند. دوربین‌های بدون آینه، در کنار سادگی در استفاده در هر زمان و هر مکان، ارزش خرید بالاتری نسبت به دوربین‌های DSLR دارند.

دوربینی برای عکاسی یا فیلم‌برداری؟

در هنگام خرید دوربین عکاسی، باید به این سوال پاسخ دهید که بیشترین نیاز شما از این خرید، ثبت تصویر است یا فیلمبرداری؟ هنگامی که صحبت از دوربین عکاسی می‌شود، به‌طور معمول عکاسی کردن و ثبت تصاویر در ذهن همه ما نقش می‌بندد. اما عکاسی فقط یکی از وظایف و قابلیت‌های دوربین‌های امروزی است. دوربین‌های عکاسی حرفه‌ای در سال‌های اخیر با رشد فناوری و تکنولوژی همراه شده‌اند و توانایی فیلم‌برداری را نیز به خود اضافه کرده‌اند.

البته با همه دوربین‌های عکاسی می‌توان فیلم‌برداری کرد و کیفیت بالاتری نسبت به فیلم ثبت شده با تلفن‌های همراه دارند. اما قابلیت‌های هریک نیز متفاوت از دیگری است. دوربین‌هایی که به‌صورت 4K فیلم‌برداری می‌کنند، امکان ثبت جزئیات بیشتری نسبت به دوربین‌های Full HD یا HD را فراهم می‌کنند.

علاوه بر آن، فریم ریت یا نرخ تصویربرداری در دوربین‌ها نیز می‌تواند انتخاب شما را تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین، اگر در فکر فیلم‌برداری حرفه‌ای هستید، بهتر است دوربینی بخرید که از تمام نرخ‌های تصویربرداری پشتیبانی کند.

جمع بندی

در این مقاله، نکات مهم در خرید دوربین عکاسی را بررسی کردیم. با توجه به پیشرفت‌های تکنولوژی در زمینه دوربین‌های دیجیتال، این دستگاه‌ها اکنون قابلیت‌های متعددی را در اختیار کاربران قرار می‌دهند. با این حال، قیمت دوربین‌های عکاسی نیز افزایش یافته است. در این شرایط، خرید اقساطی دوربین می‌تواند گزینه مناسبی برای افرادی باشد که بودجه محدودی دارند.

دیجی پی با ارائه طرح‌های متنوع خرید اقساطی، امکان خرید دوربین عکاسی با شرایط مناسب را برای کاربران فراهم کرده است. با استفاده از این طرح‌ها، می‌توانید با پرداخت اقساط ماهیانه، دوربین مورد نظر خود را خریداری کنید و از کیفیت بالای تصاویر ثبت شده لذت ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط
هرکدام از این دو نوع صفحه ‌نمایش جوانب مثبت و منفی مختلفی دارند اما اگر بخواهیم صفحه ...
به لطف دوربین‌های متنوع، لنزهای حرفه‌ای و ظهور رسانه‌های اجتماعی، حرفه‌ی عکاسی با حفظ...
دنیای دوربین‌ها بسیار گسترده و متنوع است و هرروز نمونه‌های جدیدی از دوربین‌ها متولد م...