/
/
/
چرا برای درگاه پرداخت اینترنتی باید کد رهگیری مالیاتی داشته باشیم؟

در این مقاله میخوانید:

چرا برای درگاه پرداخت اینترنتی باید کد رهگیری مالیاتی داشته باشیم؟

از این پس همه متقاضیان درگاه پرداخت اینترنتی، پیش از دریافت و راه‌اندازی درگاه خود، ملزم به اخذ کد رهگیری مالیاتی هستند.
در این مقاله میخوانید:

از این پس همه متقاضیان درگاه پرداخت اینترنتی، پیش از دریافت و راه‌اندازی درگاه خود، ملزم به اخذ کد رهگیری مالیاتی هستند. این الزام براساس قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان شکل گرفته و همه شرکت‌های عرضه‌کننده خدمات پرداخت ملزم به اجرای آن هستند. باید

طبق اطلاعیه بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، همه متقاضیان دریافت درگاه پرداخت اینترنتی یا دستگاه‌های کارت‌خوان، باید از ابتدای بهمن سال ۱۳۹۹ کد رهگیری مالیاتی دریافت کنند. این اطلاعیه در راستای قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان منتشر شده است.

براساس ماده ۱۱ این قانون، هر ابزار پذیرندگی، اعم از دستگاه‌های کارت‌خوان و درگاه‌های پرداخت اینترنتی باید کد رهگیری و پرونده مالیاتی داشته باشند. طبق این قانون، همه صاحبان ابزارهای پذیرندگی هم مؤدی مالیات شناخته می‌شوند.

یکی از مهم‌ترین دلایل الزام به دریافت کد رهگیری مالیاتی پیش از راه‌اندازی درگاه پرداخت اینترنتی، هم‌خوانی نداشتن اطلاعات شبکه بانکی با داده‌های سازمان امور مالیاتی است. این ناهم‌خوانی باعث می‌شود سازمان‌های مربوطه نتوانند کسانی را که مؤدی مالیاتی محسوب نمی‌شوند، شناسایی کنند.

به‌گفته دکتر امیدعلی پارسا،‌ رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور، هدف قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان که سال ۱۳۹۸ به تصویب مجلس رسید، مبارزه با پولشویی و فرار مالیاتی است. این قانون نه‌تنها زمینه‌های فرار مالیاتی را از بین می‌برد، بلکه باعث افزایش درآمد دولت و کمک به تأمین هزینه‌های عمومی هم می‌شود.

در همین راستا، از ابتدای بهمن ۱۳۹۹، همه افراد متقاضی موظف شده‌اند پیش از دریافت و راه‌اندازی درگاه پرداخت، کد مالیاتی بگیرند. دریافت کد مالیاتی هم به‌صورت آنلاین و غیرحضوری انجام می‌شود.

طبق مواد ۱۰ و ۱۱ قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان، به هر پایانه فروشگاهی، شناسه یکتایی اختصاص داده می‌شود. همه تراکنش‌های انجام‌شده از طریق حساب بانکی متصل به درگاه پرداخت یا دستگاه کارت‌خوان به‌عنوان تراکنش بانکی مرتبط با فعالیت شغلی صاحب حساب محسوب می‌شوند.

اطلاعات تراکنش‌ها شامل مانده اول دوره، مانده آخر دوره، وجوه واریزی و وجوه برداشتی از طرف بانک مرکزی در اختیار سازمان مالیاتی قرار می‌گیرند. البته یک‌بار ثبت‌نام در سامانه مالیاتی و ثبت اطلاعات برای دریافت کد مالیاتی کافی است. پس از آن برای دریافت محصولات پرداختی از هر شرکت عرضه‌کننده خدمات پرداخت و پرداخت‌یاری، می‌توانید از همان کد استفاده کنید.

صاحبان دستگاه‌های کارت‌خوان یا درگاه پرداخت اینترنتی که پیش از بهمن ۹۹ درگاه پرداخت یا دستگاه کارت‌خوان خود را دریافت کرده‌اند، به‌صورت خودکار در سامانه مربوطه ثبت‌نام شده و برایشان کد مالیاتی صادر می‌شود.

آیا برای درگاه پرداخت اینترنتی باید مالیات پرداخت کنیم؟

همه پذیرندگانی که از دستگاه کارت‌خوان یا درگاه پرداخت اینترنتی استفاده می‌کنند، اعم از کسب‌وکارهای خانگی، فروشگاه‌های اینترنتی، خیریه‌ها و سایرین باید در سایت سازمان امور مالیاتی ثبت‌نام کرده و کد رهگیری بگیرند، اما داشتن کد مالیاتی به‌معنی لزوم پرداخت مالیات نیست.

پرداخت مالیات برای سقف درآمدی مشخصی است. بنابراین اگر درآمد چندانی ندارید، ملزم به پرداخت مالیات برای فروش از طریق درگاه پرداخت اینترنتی خود نیستید. بنابراین اگر فروشگاه اینترنتی کوچکی دارید که درآمد اندکی دارد، نباید نگران مالیات باشید.

اگرهم فروشگاه بزرگی دارید و حجم مبادلات زیادی از طریق درگاه پرداخت اینترنتی یا دستگاه کارت‌خوان انجام می‌دهید، می‌توانید برای محصولات یا خدماتی که عرضه می‌کنید، مالیات بر ارزش افزوده در نظر بگیرید. در این زنجیره ارزش افزوده، پرداخت مالیات برعهده مصرف‌کننده نهایی خواهد بود.

ثبت‌نام در سامانه امور مالیاتی کشور به‌صورت آنلاین و رایگان است. در ادامه مراحل ثبت‌نام و دریافت کد مالیاتی را قدم‌به‌قدم بررسی می‌کنیم:

قدم اول: پیش‌ثبت‌نام برای دریافت کد رهگیری مالیاتی

همه مؤدیان مالیاتی و پذیرندگان موظف هستند به سامانه امور مالیاتی کشور مراجعه کرده و اطلاعات مربوط به فعالیت اقتصادی خود را از طریق فرم‌های مربوطه ارائه کنند. این اطلاعات به‌صورت سیستمی بررسی شده و پس از تأیید نهایی، کد رهگیری ده‌رقمی به شماره موبایلی که در سامانه وارد شده ارسال می‌شود.

قدم دوم: ثبت‌نام الکترونیکی در سامانه امور مالیاتی کشور

در این مرحله با استفاده از نام کاربری و کلمه عبوری که برایتان ارسال شده، وارد سامانه شده و اطلاعات تکمیلی درباره فعالیت اقتصادی خود را وارد می‌کنید.

قدم سوم: راستی‌آزمایی اطلاعات واردشده در سامانه

پس از ثبت‌نام در سامانه مربوطه و انجام بررسی‌های لازم و استعلام از منابع مختلف، سازمان مالیاتی پرونده مؤدی را به وضعیت ثبت‌نام کامل تغییر می‌دهد.

قدم چهارم: تأیید نهایی و دریافت کد مالیاتی

پس از تأیید اطلاعات توسط سازمان امور مالیاتی، وضعیت نهایی کاربر تثبیت شده و او می‌تواند از خدمات سامانه استفاده کند. متقاضیان دریافت درگاه پرداخت اینترنتی و خدمات پرداخت‌یاری هم می‌توانند با دادن کد رهگیری مالیاتی به شرکت‌های پرداخت الکترونیک و پرداخت‌یارها، از خدمات آن‌ها بهره‌مند شوند.

برچسب ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط
در سال ۱۴۰۳، سقف انتقال وجه با گوشی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است؛ زیرا آگاهی از محدو...
ما در دیجی‌پی تلاش کردیم تا ویژگی‌های هر روش را بررسی کرده و در این مقاله شما را راهن...
در این مقاله، دلایل اصلی بروز خطا در انتقال کارت به کارت، شرایطی که باعث برگشت وجه به...