/
/
/
با نسل‌های مختلف اینترنت همراه بیشتر آشنا شوید

در این مقاله میخوانید:

با نسل‌های مختلف اینترنت همراه بیشتر آشنا شوید

امروزه اینترنتی عضو لاینفک زندگی انسان است و تمام بخش‌های مختلف آن را تحت تأثیر خود قرار داده است. بسیاری از افراد جهان صبح پس از بیدار شدن خواب اولین کاری که انجام می‌دهند چک کردن پیام‌هایشان در فضای اینترنت است.
در این مقاله میخوانید:

امروزه کار کردن بدون اینترنت امکان‌پذیر نیست، حتی کارهای فنی مانند نجاری هم به‌طور مستقیم غیرمستقیم با این موضوع درگیر هستند زیرا فروش بسیاری از اجناس توسط پلتفرم‌های آنلاین در بستر اینترنت صورت می‌گیرد.

امروزه نیاز به اینترنت باکیفیت و با سرعت‌بالا بیش از گذشته حس می‌شود. سرعت زندگی افزایش یافته و افراد تمایل دارند کارهای خود را در زمان کوتاه‌تری انجام دهند. در طی چند سال گذشته نسل‌های مختلف اینترنت به وجود آمده‌اند که هر یک از آن‌ها دارای ویژگی‌های خاص خود هستند. هر یک از این نسل‌ها با علامت G نشان داده می‌شوند که از کلمه‌ی GENERATION به معنای نسل گرفته شده‌ است.

گوشی‌های تلفن همراه در کنار نوار آنتن خود در بالای صفحه معمولاً یکی از این اسامی را نشان می‌دهند: 2G، 3G و 4G. هر یک از این المان‌ها نشان‌دهنده‌ی یک سرعت به‌خصوص هستند. اولین نسل اینترنت که 1G نام دارد فعالیت خودش را در سال 1979 آغاز کرده و در حال حاضر در سال 2020 اینترنت نسل پنجم یعنی 5G وجود دارد.

هر یک از نسل‌های اینترنت باید از یک سری استاندارد برخوردار باشند تا بتوانند برای استفاده‌ی عموم راه‌اندازی شوند. هر نسل بر اساس نسل قبل و تحقیق و توسعه‌های جدید طراحی و رونمایی می‌شود.

1G – نسل اول اینترنت

اولین نسل اینترنت که 1G نام دارد این اولین نسل فناوری تلفن همراه است. این نسل در اواخر دهه‌ی 70 میلادی با استانداردهای کاملاً پیاده شده در دهه‌ی هشتاد میلادی در اختیار افراد قرار گرفت. این نسل مجهز به سیستم آنالوگ بود و گوشی‌ها تلفن همراه آن زمان عموماً عمر باتری ضعیفی داشتند و از کیفیت صدای بسیار ضعیفی برخوردار بودند. حداکثر سرعت این نسل 2.4 Kbps بود که به نسبت الآن بسیار کم است.

2G – نسل دوم اینترنت

دومین نسل اینترنت انقلاب عظیمی در آن زمان به وجود آورد زیرا از فناوری دیجیتال به‌جای آنالوگ استفاده کرد. 2G – نسل دوم اینترنت از سیگنال‌های رادیویی دیجیتال برخوردار بود زیرا در آن دوران افراد در تلاش برای تهیه‌ی کانال ارتباطی ایمن و مطمئن بودند. این نسل در سال 1991 با استاندارد GSM در فنلاند توسط Radiolinja راه‌اندازی شد. پیشرفت فناوری از 1G به 2G بسیاری از خدمات اساسی را که امروزه نیز از آن‌ها استفاده می‌کنیم را میسر شد. بسیاری از امکانات مانند پیام کوتاه، رومینگ داخلی، تماس‌های کنفرانسی و … بر پایه‌ی این فناوری طراحی شده‌اند که استفاده از آن‌ها در حال حاضر هم بسیار رایج است. حداکثر سرعت 2G (GPRS)  50 کیلوبیت بر ثانیه یا 1 مگابیت در ثانیه برای GSM (EDGE) بود که در مقایسه با نسل قبلی رشد بسیار قابل توجهی بود.

3G – نسل سوم

این نسل بسیاری از استاندارهای فناوری بی‌سیم را تعیین کرده است. جست‌وجو در اینترنت، ایمیل، بارگذاری ویدیو و اشتراک تصاویر ازجمله اتفاقات حاصل از دستیابی به این فناوری بوده است. این شبکه جنبه‌های شبکه 2G را با برخی از فناوری‌ها و پروتکل‌های جدید ترکیب کرد تا سرعت داده‌ها به‌طور قابل توجهی سریع‌تر ارائه شوند.

4G – نسل چهارم و 5G – نسل پنجم

4G در مقایسه با 3G یک فناوری کاملاً متفاوت است زیرا حاصل ده سال تحقیق و توسعه در زمینه‌ی فناوری و شبکه‌های مخابراتی است. هدف این نسل ارائه سرعت‌بالا، کیفیت بالا و ظرفیت بالا به کاربران ضمن بهبود امنیت و کاهش هزینه‌های خدمات صوتی بود. 5G در حال حاضر در دست توسعه است و هدف آن بهبود 4G است. حداکثر سرعت 5G سرعت 35.46 گیگابایت بر ثانیه است که بیش از 35 برابر سریع‌تر از 4G است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط
در سال ۱۴۰۳، سقف انتقال وجه با گوشی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است؛ زیرا آگاهی از محدو...
ما در دیجی‌پی تلاش کردیم تا ویژگی‌های هر روش را بررسی کرده و در این مقاله شما را راهن...
در این مقاله، دلایل اصلی بروز خطا در انتقال کارت به کارت، شرایطی که باعث برگشت وجه به...