/
/
/
اولین ATM دنیا کی و کجا راه افتاد؟

در این مقاله میخوانید:

اولین ATM دنیا کی و کجا راه افتاد؟

تابه‌حال فکر کرده‌ید اولین ATM دنیا کی و کجا نصب شد؟ می‌تونید حدس بزنید؟!
در این مقاله میخوانید:

این‌روزها وجود دستگاه خودپرداز بانکی از بدیهیاتِ و خیلی از ما هفته‌ای چندبار به این دستگاه‌ها مراجعه می‌کنیم. اما تابه‌حال فکر کرده‌ید اولین ATM دنیا کی و کجا نصب شد؟ می‌تونید حدس بزنید؟!

اولین دستگاه خودپرداز (ATM) روز ۲ سپتامبر سال ۱۹۶۹ میلادی، برابر با ۱۱ شهریور ۱۳۴۸ خورشیدی در دسترس عموم قرار گرفت. این دستگاه در بانک کمیکال (Chemical Bank) شعبه روکویل سنتر (Rockville Centre) نیویورک نصب شد و تنها کارش این بود که پول نقد به مشتری‌ها بده.

دستگاه‌های خودپرداز، صنعت بانکداری رو دچار تحول کردن، اون‌‌ها نیاز به مراجعه مستقیم به بانک برای انجام تراکنش‌های مالی ساده رو از کارهای روزانه حذف کرده و زندگی رو برای همه ما راحت‌تر کردن.

از همون سال ۱۹۶۹ تا سال‌های دهه ۱۹۸۰، این دستگاه‌های پرداخت پول محبوبیت زیادی پیدا کردن؛ و در این مدت کم‌کم خیلی از کارهای بانکی، مثل خوابوندن چک به حساب و انتقال پول بین حساب‌ها رو هم انجام می‌دادن. این‌روزها وجود ATM درست مثل موبایل و ایمیل، دیگه برای همه ضروری شده.

البته مخترعان و مبتکرانی دیگه‌ای هم بودن که روی نسخه‌های ابتدایی دستگاه پرداخت پول کار می‌کردن و حتی بعضی از این دستگاه‌ها اوایل سال ۱۹۶۷ در کشورهای دیگه راه افتادن.

به نظر می‌رسه دونالد وتزل (Donald Wetzel) مدیر داکیوتل (Docutel)، اولین کسی بود که به‌طور جدی روی ایده ATMهای مدرن کار کرد. داکیوتل، شرکتی مستقر در دالاس ایالات متحده بود که در حوزه تجهیزات حمل‌ونقل خودکار فعالیت می‌کرد.

گفته می‌شه ایده راه‌اندازی ATM زمانی به ذهن وتزل رسید که در صف بانک ایستاده بود. البته خودپردازی که سال ۱۹۶۹ در نیویورک راه‌اندازی شد، فقط می‌تونست پول بده، اما در سال ۱۹۷۱، خودپردازی در اختیار عموم قرار گرفت که می‌تونست کارهای دیگه‌ای، مثل ارائه صورت‌حساب به مشتری‌ها رو هم انجام بده.

خلاصه دستگاه‌های خودپرداز کم‌کم پیشرفت کردن، از محدوده بانک‌ها فراتر رفتن و حالا دیگه می‌شه اون‌ها رو هرجایی، از مغازه سرکوچه، تا پمپ‌بنزین‌های دورافتاده پیدا کرد! جالبِ بدونید در ایستگاه مک‌موردو (McMurdo Station)، در قلب قطب جنوب هم یک ATM وجود داره!

امروزه بیش از ۳٫۵ میلیون ATM در سرتاسر دنیا وجود داره و تقریبا هر ۵ دقیقه هم یک دستگاه به این جمع میلیونی اضافه می‌شه.

برچسب ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط
در سال ۱۴۰۳، سقف انتقال وجه با گوشی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است؛ زیرا آگاهی از محدو...
ما در دیجی‌پی تلاش کردیم تا ویژگی‌های هر روش را بررسی کرده و در این مقاله شما را راهن...
در این مقاله، دلایل اصلی بروز خطا در انتقال کارت به کارت، شرایطی که باعث برگشت وجه به...