/
/
/
۲۷ پیغام خطای بانکی در پرداخت‌های اینترنتی

در این مقاله میخوانید:

۲۷ پیغام خطای بانکی در پرداخت‌های اینترنتی

بررسی لیست خطاهای رایج بانکی مثل خطای کارت نامعتبر است، مجاز به انجام این تراکنش نیست و... در هنگام پرداخت‌ های اینترنتی درگاه ها و اپلیکیشن ها، در این مطلب با انواع خطاهای بانکی و علتشان آشنا می شویم.
در این مقاله میخوانید:

برای همه ما پیش آمده که هنگام پرداخت‌های اینترنتی، با پیغام‌های خطا روبه‌رو می‌شویم. گاهی پیغام واضح است و با تلاش دوباره، موفق می‌شویم؛ گاهی هم منظور آن مشخص نیست و مدام هم تکرار می‌شود! در این صفحه، رایج‌ترین خطاهای بانکی در تراکنش‌های اینترنتی را گردآوری کرده‌ایم و راه انجام موفق آن تراکنش را هم آورده‌ایم.

۱. احراز هویت کارت در سامانه بانک مرکزی انجام نشد

این پیغام خطا به‌خاطر ثبت نبودن کارت بانکی شما در سامانه مانا (مرکز ارائه نشانه الکترونیکی) نمایش داده می‌شود. شاید کارت بانکی موردنظر به‌دلیل قدیمی بودن حساب یا دلایل دیگر، در این سامانه ثبت نشده است. تنها کاری که می‌توانید انجام بدهید، مراجعه به بانک صادرکننده کارت است.

۲. اختلال بانک‌ها در ساعات پایانی شب

گاهی اوقات بین ساعات ۲۳:۴۵ تا ۰۰:۱۵ بامداد امکان بعضی تراکنش‌ها، مانند خرید و پرداخت قبوض وجود ندارد و در صورت انجام این تراکنش‌ها، با این پیغام خطا روبه‌رو می‌شوید. البته انجام عملیات کارت‌به‌کارت در این بازه زمانی امکان‌پذیر است.  

۳. اطلاعات قبض در سیستم یافت نشد

اگر هنگام انجام تراکنش کارت‌به‌کارت، سوئیچ بانک مبدأ پاسخگو نباشد، با این پیغام روبه‌رو می‌شوید. بهترین کار این است که مدتی صبر کرده و تراکنش را دوباره انجام بدهید.

۴. اطلاعات کارت صحیح نیست

اگر شماره، کد اعتبارسنجی (CVV2)، رمز دوم یا تاریخ انقضای کارت را اشتباه وارد کنید، این پیغام خطا را می‌بینید. اگر از ورود درست همه اطلاعات کارت مطمئن هستید، ولی باز هم با این پیغام خطا روبه‌رو می‌شوید، دلیل آن اختلال در شبکه بانک مبدأ است؛ پس باید مدتی صبر کرده و تراکنش را دوباره انجام بدهید.

۵. انجام تراکنش با خطا مواجه شد

این خطای فنی به‌طور معمول مربوط به خود سامانه است و هنگام اختلال در سوئیچ‌های بانکی رخ می‌دهد. سیستم بانکی در آن هنگام پاسخگو نیست؛ پس باید مدتی صبر کرده و تراکنش را دوباره انجام بدهید.

۶. بانک پاسخگو نیست

این خطای فنی هم مربوط به سامانه است و هنگام اختلال در سوئیچ‌های بانکی رخ می‌دهد. باید مدتی صبر کرده و تراکنش را دوباره انجام بدهید.

۷. پاسخی از بانک دریافت نشد

این پیغام خطا یعنی بانک صادرکننده کارت، به‌دلایل مختلفی دچار اختلال شده و پاسخگو نیست. تنها کاری که می‌توان انجام داد، کمی صبر و انجام دوباره تراکنش است.

۸. تاریخ انقضای کارت نادرست است

تاریخ انقضای کارت بانکی، عددی چهار رقمی، شامل دو رقم برای ماه و دو رقم برای سال است. اگر این تاریخ را درست وارد نکنید، این پیغام خطا را مشاهده می‌کنید. اگر از ورود درست تاریخ موردنظر مطمئن هستید، ولی باز هم این پیغام خطا را می‌بینید، به احتمال زیاد کارت بانکی شما منقضی شده و برای تمدید آن باید به بانک مبدأ مراجعه کنید.

۹. تراکنش اصلی یافت نشد

این خطا هم جزو خطاهای سامانه است که هنگام اختلال سوئیچ‌های بانکی مشاهده می‌شود. به‌طور معمول سیستم بانکی در آن زمان پاسخگو نیست و باید مدتی بعد، تراکنش را تکرار کنید.

۱۰. حساب نامعتبر است

این خطای فنی هم هنگام اختلال سوئیچ‌های بانکی رخ می‌دهد و مربوط به خود سامانه است. پس باید مدتی صبر کرده و تراکنش را دوباره انجام بدهید.

۱۱. در حال حاضر، بانک موردنظر قادر به پاسخگویی نیست

اگر این پیغام خطا را می‌بینید، یعنی بانک صادرکننده کارت، به هر دلیلی دچار اختلال شده است. پس باید مدتی صبر کرده و تراکنش را دوباره انجام بدهید.

۱۲. رمز دوم کارت نادرست است

رمز دوم کارت، همان رمز اینترنتی است که از بانک یا خودپرداز دریافت کرده‌اید. البته از اواخر سال ۱۳۹۸ رمز پویا به‌جای رمز دوم فعال شده و برای دریافت آن، باید اپلیکیشن بانک را نصب کرده یا با مراجعه به دستگاه‌های خودپرداز بانک مبدأ، دریافت پیامکی آن را فعال کنید. رمز دوم پویا، رمز یک‌بار مصرفی است که فقط ۲ دقیقه اعتبار دارد. پس اگر رمز پویا را دریافت کرده و بعد از گذشت ۲ دقیقه، آن را وارد کنید، رمز منقضی شده و پیغام خطای مذکور را مشاهده می‌کنید. پس رمز پویا را دوباره دریافت کرده و تراکنش را با رمز جدید انجام بدهید.

۱۳. سرویس اینترنتی کارت غیرفعال است

اگر رمز دوم کارت یا همان رمز خرید اینترنتی را بیش از سه بار اشتباه وارد کنید، این سرویس غیرفعال می‌شود. در این‌طور مواقع باید به دستگاه خودپرداز بانک مبدأ مراجعه کرده و رمز دوم کارت خود را تغییر دهید تا سرویس اینترنتی فعال شود.

۱۴. شماره پیگیری یافت نشد

این پیغام خطا بدان معناست که بانک در آن لحظه، به هر دلیلی دچار اختلال شده است. اگر پولی از حسابتان کم نشده، کمی صبر کرده و دوباره تراکنش را انجام بدهید. اگر هم تراکنش انجام شده و پول از حسابتان کم شده، با مراجعه به بانکداری اینترنتی بانک مبدأ یا دستگاه‌های خودپرداز، می‌توانید شماره پیگیری را دریافت کنید.

۱۵. شماره کارت نادرست وارد شده

شماره کارت بانکی، عددی ۱۶ رقمی است که روی کارت حک می‌شود. اگر این شماره را درست وارد نکنید، پیغام خطای بالا را مشاهده می‌کنید. اگر از ورود درست شماره موردنظر مطمئن هستید، ولی باز هم این پیغام خطا را می‌بینید، به احتمال زیاد مشکلی فنی در سامانه ایجاد شده است؛ پس کمی صبر کرده و تراکنش را دوباره انجام بدهید.

۱۶. عبور از سقف مجاز مبلغ تراکنش‌ها

بانک‌ها سقف کارت‌به‌کارت مشخصی برای هر روز دارند. اگر مجموع پرداخت‌های شما در طول ۲۴ ساعت، بیشتر از آن سقف باشد، با این پیغام خطا روبه‌رو می‌شوید. تنها کاری که می‌توانید انجام بدهید، انجام تراکنش بعد از گذشت ۲۴ ساعت است.

۱۷. عدم تطابق کد ملی صاحب کارت با شماره سیم‌کارت

 این پیغام خطا به‌دلیل تطابق نداشتن کد ملی صاحب کارت بانکی و سیم‌‌کارت نشان داده می‌شود. بعضی بانک‌ها برای بالا بردن امنیت تراکنش‌های بانکی از سامانه احراز هویت مانا استفاده می‌کنند. این سامانه، کد ملی صاحب کارت بانکی را با سیم‌کارت تطابق می‌دهد و در صورت یکی نبودن، خطا می‌دهد.

۱۸. غیرفعال شدن رمز دوم کارت بانکی

اگر رمز دوم کارت را بیش از سه بار اشتباه وارد کنید، سرویس غیرفعال می‌شود. در این مواقع باید به دستگاه خودپرداز بانک مبدأ مراجعه کرده و رمز دوم کارت خود را تغییر دهید تا رمز دوم فعال شود.

۱۹. قبض قبلا پرداخت شده است

این پیغام خطا گاهی اوقات هنگام پرداخت قبض در اپلیکیشن‌های پرداخت یا وب‌سایت نمایش داده می‌شود. پیغام مذکور به این معناست که قبض را قبلا پرداخت کرده‌اید.

۲۰. کارت شما مجاز به انجام این تراکنش نیست

این پیغام خطا، دلایل مختلفی ممکن است داشته باشد. اول اینکه هر بانکی حداقل مشخصی برای خرید یا انتقال وجه تعیین کرده است. برای نمونه، شاید خرید کمتر از 10هزار تومان در بعضی بانک‌ها محدود شده باشد. اگر تراکنش ۵هزار تومانی انجام بدهید، با این پیغام روبه‌رو می‌شوید. دوم آنکه شاید کارت شما، کارت هدیه یا بن‌کارت است. انجام بعضی تراکنش‌ها، مانند تراکنش انتقال وجه از کارت‌های هدیه امکان‌پذیر نیست.

کارت هدیه فقط برای خریدهای حضوری و البته خریدهای آنلاینی مانند خرید شارژ و بسته اینترنت قابل‌استفاده است. سومین دلیل اینکه ممکن است بانک صادرکننده کارت، به‌دلایل نامشخصی انجام تراکنش را محدود کرده باشد. چهارم هم آنکه اگر رمز دوم غیرفعال شده یا اصلا آن را فعال نکرده باشید، ممکن است با این پیغام خطا روبه‌رو شوید.

۲۱. کارت غیرفعال است

این پیغام خطا هم دلایل مختلفی ممکن است داشته باشد. اول اینکه رمز دوم فعال نیست؛ یعنی اگر رمز دوم ایستا یا رمز پویای کارت خود را فعال نکرده باشید، با این پیغام خطا روبه‌رو می‌شوید. دوم اینکه بانک موردنظر، کارت را غیرفعال کرده است. در این‌طور واقع، تنها کاری که می‌توانید انجام بدهید، مراجعه به بانک صادرکننده کارت است.

۲۲. کارت مفقودی است

اگر پس از گم شدن کارت، به بانک صادرکننده مراجعه کرده و مفقود شدن آن را اعلام کرده باشید، بانک موردنظر فعالیت کارت را محدود کرده و اگر تراکنشی انجام بدهید، این پیغام خطا نمایش داده می‌شود. شاید هم بانک صادرکننده به دلیل خاصی جلوی فعالیت کارت شما را گرفته و به همین خاطر امکان انجام تراکنش با آن وجود ندارد. بهترین کار این است که به بانک مبدأ مراجعه کنید.

۲۳. کد CVV2 اشتباه است

کد اعتبارسنجی (CVV2) عددی سه یا چهار رقمی است. این کد بر اساس الگوریتم خاصی تعیین شده و روی کارت بانکی حک می‌شود. اگر این پیغام خطا را دریافت کردید، از ورود درست CVV2 مطمئن شوید.

۲۴. مبلغ تراکنش کمتر از حد مجاز برای این کارت است

هر بانکی حداقل مشخصی برای خرید یا کارت به کارت تعیین کرده است. برای نمونه، شاید خرید کمتر از 10هزار تومان در بعضی بانک‌ها محدود شده باشد. اگر تراکنش ۵ هزار تومانی انجام بدهید، با این پیغام روبه‌رو می‌شوید. در این صورت، باید مبلغ تراکنش خود را به حداقل مبلغ معین بانک صادرکننده کارت افزایش بدهید.

۲۵. محدودیت مبلغ برای استفاده از رمز ایستا

از اواخر سال 1398 رمز دوم ایستای بعضی بانک‌ها غیرفعال شده و برای مبالغ بالاتر از ۱۰۰هزار تومان در شبانه‌روز و مانده‌گيری در تراکنش‌های غيرحضوری، استفاده از رمز دوم پويا الزامی شد. پس سقف روزانه انجام تراکنش‌های آنلاین با رمز دوم ایستا، 100هزار تومان است. در صورت عبور از این سقف، با پیغام خطای مذکور روبه‌رو می‌شوید.

۲۶. موجودی کارت کافی نیست

اگر موجودی حساب متصل به کارت بانکی برای انجام تراکنش موردنظر کافی نباشد، این پیغام خطا نمایش داده می‌شود. در این مواقع توجه داشته باشید که بسته به نوع حساب و بانک مبدأ، به‌طور معمول مبلغ مشخصی بلوکه شده و قابل‌برداشت نیست. مبلغ کارمزد انجام تراکنش را هم در نظر بگیرید.

۲۷. نتیجه تراکنش دریافت نشد

این پیغام خطا به‌دلیل اختلال در سامانه بانکی نمایش داده می‌شود. اگر اپلیکیشن یا وب‌سایت موردنظر نتواند نتیجه تراکنش را از سامانه بانک موردنظر دریافت کند، با این پیغام روبه‌رو می‌شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط
در سال ۱۴۰۳، سقف انتقال وجه با گوشی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است؛ زیرا آگاهی از محدو...
ما در دیجی‌پی تلاش کردیم تا ویژگی‌های هر روش را بررسی کرده و در این مقاله شما را راهن...
در این مقاله، دلایل اصلی بروز خطا در انتقال کارت به کارت، شرایطی که باعث برگشت وجه به...