/
/
/
کیف پول ارز دیجیتال چیست؟

در این مقاله میخوانید:

کیف پول ارز دیجیتال چیست؟

درباره کیف پول ارز دیجیتال چه اطلاعاتی دارید؟ اگر در حوزه رمزارزها فعالیت می‌کنید یا اینکه به‌تازگی می‌خواهید وارد این بازار شوید، باید این نکته را در نظر داشته باشید که یکی از اقدام‌های ضروری برای این کار داشتن کیف پول ارز دیجیتال (Digital Currency Wallet) است.
کیف پول ارز دیجیتال
در این مقاله میخوانید:

با استفاده از این ابزار دیجیتالی، امکان ذخیره‌سازی و مدیریت دارایی‌ها در بستر بلاک چین برای‌تان فراهم می‌شود. با توجه به اینکه ولت‌های متعددی تاکنون طراحی شده‌اند، ما در این مطلب از دیجی‌پی می‌خواهیم بیشتر به بررسی این موضوع بپردازیم و بهترین گزینه‌ها را معرفی کنیم، پس بهتر است به خواندن ادامه دهید.
آنچه باید درباره ارز دیجیتال بدانید

قبل از هر چیزی، خوب است کمی درباره رمزارزها صحبت کنیم تا برای بسیاری از افرادی که هنوز اطلاعات دقیقی دراین‌خصوص ندارند و همواره این سوال را می‌پرسند که ارز دیجیتال چیست؟ درک تمامی مباحث راحت‌تر باشد. در واقع ارزهای دیجیتالی نیز شبیه به پول‌های فیزیکی دارای ارزش بالایی هستند و می‌توان از آنها برای خریدوفروش و انجام معامله‌های مختلف استفاده کرد، با این تفاوت که ساختار فیزیکی ندارند و به‌طور کامل در فضای دیجیتالی طراحی می‌شوند.

الگوریتم‌های پیچیده‌ای برای رمزگذاری این نوع پول دیجیتالی به‌کار گرفته می‌شود که تمامی آنها با استفاده از کامپیوتر قابل اجرا خواهد بود و نیاز به دانش و تخصص بالایی دارد. درحال‌حاضر تعداد زیادی رمزارز با نام‌های مختلف همچون بیت کوین و اتریوم عرضه شده که در بستر بلاک چین مبادله می‌شوند.

کیف پول ارز دیجیتال به چه معنا است؟

دستگاه یا نوعی برنامه مجازی که به افراد این امکان را می‌دهد تا ارزهای دیجیتال خود را به‌صورت کاملا ایمن مدیریت کنند، با نام کیف پول ارز دیجیتال شناخته می‌شود. در واقع همان‌طور که برای مبادله و ذخیره‌سازی پول‌های فیزیکی از کیف یا کارت بانکی استفاده می‌کنید، این ابزار نیز امکان دسترسی راحت به موجودی حساب دیجیتال را به شما می‌دهد.

ساختار کلی کیف پول‌های ارز دیجیتال به‌صورت 2 کلید عمومی و خصوصی طراحی می‌شود که هرکدام از آنها کاربرد مختص به خود را دارند. کلید عمومی نوعی شناسه است که برای انتقال ارز دیجیتال به کیف پول به‌کار می‌رود اما Private Key برای دسترسی به دارایی‌های مالک حساب کاربرد دارد و در قالب یک کد مخفی در اختیار او قرار می‌گیرد.

درضمن برای تایید تراکنش‌ها نیز از امضای دیجیتالی استفاده می‌شود که برای این منظور نیاز به کلید خصوصی دارید. ازطرفی کیف پول‌ها با شبکه‌های بلاک چین ارتباط موثری برقرار می‌کنند تا قابلیت به‌روزرسانی تراکنش را داشته باشید.

به‌طور کلی مهم‌ترین مزایای استفاده از ولت شامل موارد زیر است:

  • بالابردن امنیت: هرچند ارزهای دیجیتالی با استفاده از تکنیک‌های خاصی رمزنگاری می‌شوند اما هنوز هم امکان هک و سرقت توسط دیگران وجود دارد، به همین خاطر با کمک کیف پول می‌توان فضای امن‌تری را برای نگهداری از دارایی‌ها ایجاد کرد.
  • راحتی در انجام امور: ممکن است برای برخی از کاربران، مدیریت ارزهای دیجیتالی کمی دشوار به‌نظر برسد اما با استفاده از کیف پول کریپتوکارنسی انجام تمامی فرایندهای مربوط به تراکنش‌های مالی آسان‌تر خواهد شد.
  • دسترسی به گزینه‌های پرداخت بیشتر: در چند سال اخیر رمزارزها توانسته‌اند جایگاه خوبی را در مبادله‌های آنلاین به‌دست آورند، به همین خاطر شما با در اختیار داشتن یک کیف پول می‌توانید هنگام خریدوفروش هر کالایی به گزینه‌های پرداخت جدیدتری دسترسی داشته باشید.

انواع مختلف کیف پول ارز دیجیتال را بشناسید

به‌طور کلی، کیف پول‌های ارز دیجیتال را می‌توان در 2 دسته کلی با نام‌های Hot Wallet و Cold Wallet قرار داد که هرکدام از آنها دارای دسته‌بندی مختلفی هستند و ساختار به‌خصوصی دارند. به‌کارگیری هرکدام از انواع ولت‌ها ویژگی‌های مختلفی را به شما ارائه می‌دهد، بر همین اساس معامله‌گران می‌‌توانند متناسب با نوع اولویت‌های خود یکی از آنها را انتخاب کنند.

کیف پول سرد (Cold Wallet)

چنانچه کلید خصوصی کیف پول به‌صورت آفلاین قابل دسترس باشد، به آن Cold Wallet می‌گویند که نیازی به اتصال اینترنتی ندارد و احتمال هک‌شدن آن نیز تا حد زیادی کاهش پیدا می‌کند. مهم‌ترین کیف پول‌های سرد که می‌توانید برای ذخیره‌سازی ارزهای دیجیتال مورد استفاده قرار دهید شامل موارد زیر هستند:

  • کیف پول سخت‌افزاری: این نوع از ولت‌ها در قالب یک درایو USB طراحی می‌شوند که در هر زمانی می‌توانید با اتصال به کامپیوتر، انتقال یا معامله رمزارز را انجام دهید. بسیاری از کیف پول‌های سخت‌افزاری امکان امضای خودکار تراکنش‌ها را برای شما فراهم می‌کنند و ازطرفی سطح امنیتی بالایی دارند.
  • کیف پول کاغذی: در ابتدا اغلب کاربران کریپتوکارنسی کلیدهای خصوصی خود را روی کاغذ می‌نوشتند که به‌عنوان کیف پول کاغذی (Paper Wallet) شهرت پیدا کرد. این مورد با گذشت زمان کمی دچار تغییر شد و درحال‌حاضر به‌صورت کلیدها و کدهای QR ارائه می‌شود.

کیف پول گرم (Hot Wallet)

برای مدیریت ارزهای دیجیتال با استفاده از کیف پول‌های گرم باید اتصال اینترنتی داشته باشید که به‌طور معمول برای حفاظت از دارایی‌های شما بر پایه نرم‌افزار طراحی می‌شود. هرچند امکان دارد که میزان امنیت Hot Wallet کم‌تر از کیف پول‌های سرد باشد اما به‌دلیل امکان کاربرد آسان و راحت، توجه بسیاری از افراد را به خود جلب می‌کند. براساس نحوه دسترسی به ولت‌های نرم‌افزاری می‌توان آنها را در گروه‌های مختلفی به‌صورت زیر دسته‌بندی کرد:

  • کیف پول دسکتاپ (Desktop wallet): این نوع از کیف پول‌های گرم قابلیت نصب روی رایانه شخصی را دارند و با سیستم‌عامل‌های مختلفی همچون MacOS و ویندوز سازگار هستند. بعداز هر بار استفاده، بهتر است که اتصال اینترنتی خود را برای جلوگیری از هک و مسائل امنیتی قطع کنید.
  • کیف پول تحت وب (Web wallet): یکی دیگر از انواع کیف پول ارز دیجیتال با کمک مرورگرهای اینترنتی قابل دسترس است که برای انجام تراکنش‌های مورد نظر شما به شبکه رمزنگاری‌شده متصل می‌شود.
  • کیف پول موبایلی (Mobile wallet): کیف پول موبایلی نیز یکی از روش‌های مناسب برای نصب ولت روی سیستم‌عامل‌های اندروید و IOS است که دسترسی سریع‌تر را برای افراد فراهم می‌کند.

بهترین کیف پول‌های ارز دیجیتال کدام است؟

زمانی که به‌دنبال انتخاب یک کیف پول ارز دیجیتال هستید باید معیارهای خاصی را مد نظر داشته باشید که شامل سهولت در استفاده، سطح امنیت، نحوه پشتیبانی و اعتبار آن است. بر همین اساس می‌خواهیم تعدادی از بهترین ولت‌ها را که شهرت زیادی کسب کرده‌اند و خصوصیات بهتری دارند به شما معرفی می‌کنیم.

کیف پول ترزور (Trezor Wallet)

یکی از کیف پول‌های سخت‌افزاری مناسب که می‌توانید برای ذخیره‌سازی ارزهای دیجیتال در نظر بگیرید، ترزور نام دارد که قابلیت پشتیبانی و ذخیره‌سازی بیش از 9هزار کوین را به شما می‌دهد. محصولات متنوعی از این برند با مدل‌های One، Safe 3 و T در دسترس فعالان بازار رمزارزها قرار می‌گیرد که از ویژگی‌های مهم آنها باید به رابط کاربری ساده و امنیت بالا اشاره کرد.

کیف پول لجر (Ledger)

در میان کیف پول‌های سخت‌افزاری که بیشترین طرفدار را در سطح جهان دارد، لجر نیز همیشه به چشم می‌خورد که با توجه به مشخصه‌های منحصربه‌فردی همچون امکان بازیابی آفلاین و قابلیت پشتیبانی از تعداد زیادی کوین برای ذخیره‌سازی ارز دیجیتال یک انتخاب هوشمندانه خواهد بود. این شرکت با رابط‌های نرم‌افزاری مختلف سازگاری دارد و از امنیت بالایی برخوردار است.

کیف پول تراست (Trust Wallet)

با استفاده از تراست والت که نوعی کیف پول غیرمتمرکز به‌شمار می‌رود، خیلی راحت می‌توانید مدیریت دارایی‌های دیجیتال خود را در دست بگیرید. ازطرفی به‌دلیل امنیت بالا و عدم‌جمع‌آوری اطلاعات شخصی، مطمئن خواهید بود که حریم شخصی شما توسط این شرکت به‌خوبی حفظ می‌شود، البته یکی از مشکلات مربوط به Trust، محدودیت در امر پشتیبانی است.

کیف پول متامسک (MetaMask)

متامسک به‌صورت یک کیف پول تحت وب و موبایلی طراحی شده که برای نصب آن روی هر دستگاهی، کار ساده‌ای در پیش دارید. این ولت به‌راحتی با برنامه‌های غیرمتمرکز ادغام می‌شود و دسترسی‌های مختلفی را برای شما ایجاد می‌کند. نکته مهم درباره این ولت مربوط به تمرکز زیاد روی اکوسیستم اتریوم است که در مواقعی افراد تازه‌کار را با مشکل مواجه خواهد کرد.

کیف پول فانتوم (Phantom)

کیف پول فانتوم به‌شکل افزونه مرورگر عرضه می‌شود و نحوه مدیریت آن نیز غیرامانی است که در این حالت می‌توانید از این بابت اطمینان داشته باشید که دارایی‌های دیجیتالی شما توسط هیچ شرکتی نگهداری نخواهد شد و خودتان اختیار آنها را در دست دارید. از سری مزایای Phantom می‌توان به رابط کاربری آسان و معاملات سریع اشاره کرد اما ایراد آن نیز تنوع پایین ارزهای دیجیتال است.

کیف پول کوینومی (Coinomi)

از دیگر کیف پول‌های ارز دیجیتال که در قالب نرم‌افزاری توسعه پیدا کرده، باید به کوینومی اشاره کرد که امکان نصب روی موبایل و دسکتاپ را دارد. با استفاده از این کیف پول می‌توانید بیش از 1700 رمزارز را نگهداری کنید. از سری خصوصیات خوبی که بر محبوبیت بیشتر این ولت می‌افزاید، باید مواردی همچون امکان ذخیره‌سازی آفلاین و خریدوفروش با کمک Built-in Exchange را نام برد.

کیف پول کویین بیس (Coinbase)

درصورتی‌که از علاقه‌مندان کیف پول‌های موبایلی باشید، کوین بیس نیز انتخابی عالی برای شما خواهد بود که به‌خوبی با سیستم‌عامل‌های اندروید و IOS سازگار می‌شود. تعداد دارایی‌های دیجیتالی که می‌توان در این کیف پول ذخیره کرد به بیش از 5500 می‌رسد که در نوع خود رقم قابل توجهی است.

جمع‌بندی

تمامی افرادی که می‌خواهند در معامله‌های دیجیتالی خود از رمزارزها استفاده کنند، به‌منظور مدیریت، ذخیره‌سازی و انتقال آنها بهتر است یک کیف پول ارز دیجیتال داشته باشند که بستری امن و مطمئن را برای معامله‌گران فراهم می‌کند. برخی از مهم‌ترین شرکت‌هایی که در زمینه طراحی و اجرای کیف پول فعالیت دارند شامل فانتوم، ترزور، لجر، تراست و متامسک هستند که به‌صورت نرم‌افزاری، سخت‌افزای، تحت وب یا موبایلی نصب می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط
در ادامه سری مقالات معرفی ارزهای دیجیتال، این بار قصد داریم به عملکرد، مزایا و معایب،...
در ادامه سری مقالات معرفی ارزهای دیجیتال، این بار قصد داریم به عملکرد، مزایا و معایب،...
در این مقاله می‌خواهیم کیف پول ترون ولت را دقیق‌تر بررسی کنیم و بخوانیم که چه مزیت‌ها...