برای اینکه ارز دیحیتال ترون را بهتر بشناسید، لازم است درباره بلاکچین ترون نیز صحبت کنیم. پس، ما را تا انتهای این مطلب همراهی کنید.
معرفی شبکه ترون
حدودا در ژوئیه ۲۰۱۷ بود که جاستین سان، یکی از مدیران بنیانگذاران ریپل، بعداز جدایی از این پروژه تصمیم گرفت پروژه جدیدی بهنام ترون را با تیم قدر و کاربلد خود راهاندازی کند.
شبکه ترون امروزی که یک شبکه مجازی غیرمتمرکز است، فضایی شبیه به اتریوم دارد که به پلتفرمهای غیرمتمرکز این قابلیت را میدهد تا بهواسطه قراردادهای هوشمند، پروتکل های خاص خود را ایجاد کرده و به اشتراک بگذارند.
در این شبکه که حالا ترون دائو مدیریت آن را برعهده دارد، افراد میتوانند تولید محتوا کنند و با به اشتراکگذاری آن با دیگران بدون واسطه، ارز ترون دریافت کنند.
ترون همچنین شبکهای برای ساخت و انتشار توکنهای غیرمثلی مانند NFT است. بهطوریکه بسیاری از هنرمندان، کاربران و توسعهدهندگان توانستهاند با استاندارد TRC-721 مجموعههای جذابی را مانند تیپانکس در این بلاکچین به اشتراک بگذارند.
ویژگی جالب و کاربرپسند این شبکه، کارمزد پایین و نزدیک به صفر آن برای تراکنشها است. شما میتوانید میلیونها ترون را بدون هیچ کارمزدی به هر نقطه از جهان انتقال دهید. تعجب خواهید کرد اگر بگوییم در شبکه ترون امکان انجام ۲۰۰۰ تراکنش در تنها یکثانیه فراهم است.
ارز دیجیتال ترون (TRX) چیست؟
حال که شبکه و بلاکچین ترون را شناختید، بهتر است با رمزارز بومی آن یعنی ترون یا TRX آشنا شوید. هدف از عرضه این ارز، پرداخت هزینههای مختلف در شبکه ترون است. بهعنوان مثال، برای استفاده از محتوای منتشرشده در ترون، مصرفکنندگان باید مقداری ارز ترون به تولیدکننده بدهند.
این ارز در رتبه ۱۱ بین سایر ارزهای دیجیتال از لحاظ ارزش بازار قرار دارد. حدودا ۱۰۰میلیارد توکن TRX عرضه شده است که طبق مستندات، ۸۷میلیارد آن در بازار و درحال گردش است. در مجموع ارزش بازاری این توکن بالغبر ۱۲میلیارد دلار است و روزانه حدود ۲۲۰میلیون دلار ترون معامله میشود.
ذکر این نکته لازم است که این آمار و ارقام در زمان انتشار این مطلب گردآوری شدهاند و ممکن است زمانی که شما درحال خواندن این محتوا هستید حجم معاملات و کمیت ارزش این ارز افزایش یا کاهش پیدا کرده باشد.
ارز دیجیتال ترون چگونه کار میکند؟
اگر اطلاعات کافی درباره اینکه ارز دیجیتال چیست داشته باشید، حتما میدانید که هر ارز و بلاکچین آن باید با الگوریتمها و پروتکلهای خاصی ایجاد شده و برای تایید تراکنشها یا بسترسازی برای سایر پلتفرمها باید زیرساختهای لازم فراهم شود.
برای اینکه درک بهتری از سازوکار ارز TRX داشته باید، بیایید باهم لایههای تشکیلدهنده ترون را که به زبان جاوا توسعهیافتهاند باهم بررسی کنیم.
لایه ذخیره (Storage Layer)
پایینترین سطح ساختار ترون، لایه ذخیره است که وظیفه دارد از دادههای این شبکه محافظت کند. برای تحقق این وظیفه، از نظریه دیتابیس استفاده شده تا دادهها با یک برنامه ریزی دقیقی ذخیره شوند.
لایه مرکزی یا هسته (Core Layer)
در این لایه دستورات مربوط به ماشین مجازی ترون (TVM) و قراردادهای هوشمندی که به زبان جاوا یا سالیدیتی نوشته شدهاند اجرا می شود.
لایه اپلیکیشن یا برنامه (Application Layer)
بسترسازی لازم برای ایجاد برنامههای غیرمتمرکز و اجرای آنها و همچنین پشتیبانی از کیف پول دیجیتال در این لایه انجام میشود. توسعهدهندگان و مهندسان نرمافزار در لایه اپلیکیشن باهم تعاملات و ارتباطات موثری برقرار میکنند.
ارز ترون از دید طرفدارن
برای ارز ترون و شبکه آن مزایا و ویژگیهای مثبت متعددی برشمرده شده است که کاربران زیادی را قانع میکند تا بین ترون و رقبای قدری همچون اتریوم و سولانا، ترون را در اولویت قرار دهند. در ادامه مزایای استفاده از ارز TRX و شبکه ترون را بیان کردهایم.
در بلاکچین ترون تراکنشها سریع و لرزان انجام میشوند
همانطور که در مطالب بالایی گفتهشد در ترون میتوان ۲۰۰۰ تراکنش را در تنها یک ثانیه انجام داد. این عدد برای اتریوم ۲۵ تراکنش و در بیتکوین حداکثر ۶ تراکنش است. ضمن اینکه برای انجام تراکنشهای ترون کارمزدی از حساب شما کسر نمیشود. البته اگر بخواهید در صرافیهای آنلاین ترون را با ارزهای دیحیتال دیگر معامله کنید، کارمزد بسیار کمی باید بپردازید.
ترون محبوبیت بالا و پشتیبانی خوبی دارد
در همین زمان کم، ارز ترون توانست نظر سرمایهگذاران بزرگی را جلب کند و بین کاربران زیادی محبوب شود. همچنین پشتیبانی از این شبکه توسط تیمی متخص انجام میشود که پیوسته و فعال درحال انجام و توسعه پروژههای مختلفی بر بستر بلاکچین ترون هستند.
امکان تولید و ایجاد برنامههای غیرمتمرکز در ترون فراهم است
توسعهدهندگان میتوانند پلتفرم ها و قراردادهای هوشمند خود را در این شبکه ایجاد کرده و به ازای آن پاداش را بهصورت ارز TRX یا دیگر توکنهای شبکه ترون دریافت کنند.
معایب ارز ترون کداماند؟
اگر با هدف افزایش آگاهی قبلاز سرمایهگذاری در بازار ارزهای دیجیتال به خواندن این مطلب مشغول هستید، بیایید باهم چالشها و نقاطضعف ترون را بررسی کنیم.
با توجه به کنترل بخشی از نودها توسط سرمایهگذاران اصلی، اشکالات و ایراداتی به غیرمتمرکزبودن ترون، نقض در کنترل شبکه و دستکاری تراکنشها وارد میشود.
در رقابت بین ترون با ارزهایی که اکوسیستم بزرگتر و بالغتری دارند مانند اتریوم کفه ترازو به سمت سایر پلتفرمها سنگینتر است. البته ترون بسیار جوان است و طبق نقشه راهی که برای آن طراحی شده است، قابلیتها و قراردادهای هوشمند بسیار جذابی در آینده به آن اضافه شده و اکوسیستم آن بالغتر خواهد شد.
آیا ارز دیجیتال ترون قابل استخراج است؟
ترون برخلاف بیتکوین و دیگر ارزهای قابل استخراج، نیازی به ماینینگ بهواسطه کاربران ندارد. حدود ۶۵میلیارد از عرضه کل این رمزارز که ۱۰۰میلیارد توکن است، در بازار معامله میشود.
در این شبکه از الگوریتم اجماع اثبات سهام نیابتی یا DPoS بهره گرفته میشود. کاربران میتوانند با استیک ترون، پاداش دریافت کنند و تبدیل به یکی از نودهای شبکه شوند. کاربرانی که در این الگوریتم جزء ۲۷ نماینده اصلی هستند، پاداشهای شبکه ترون را دریافت میکنند. این نمایندهها، پاداش را باید بین رایدهندگان به آنها تقسیم کنند.
رایگیری برای انتخاب نمایندهها هر ۶ ساعت انجام میشود بنابرین، برای هر کاربری که ترون دارد این امکان فراهم است تا بین نفرات یا نودهای اصلی قرار بگیرد. طبق این توضیحات استخراج ارز ترون بهشکل ماینینگ معنایی ندارد.
چطور ارز ترون بخریم؟
برای دریافت ارز ترون روشهای مختلفی وجود دارد. طبق گفتههای قبلی، هر کاربری میتواند محتوای خود را در شبکه ترون منتشر کند. علاقهمندان به محتوا میتوانند از ارز ترون برای پاداش به تولیدکننده استفاده کنند. در این شرایط تولیدکننده میتواند ارز ترون دریافتی را در صرافیها با یک ارز دیگر مانند بیتکوین معامله کرده و بیتکوین را به ارز فیات تبدیل کنند.
همچنین تولیدکنندگان میتوانند ارز اختصاصی خود را که توسط ارز ترون پشتیبانی میشود ایجاد کنند. سازندگان بازیها در بستر ترون نیز شرایطی مشابه تولیدکنندگان محتوا دارند. کاربران برای ارائه پاداش به آنها باید با ارز ترون پیشقدم شوند.
کدام صرافیها از ارز ترون پشتیبانی میکنند؟
برای تبدیل ترون به ارزهای فیات مانند دلار لازم است که در صرافیهای آنلاین ثبتنام کنید. هر صرافی آنلاین تعدادی ارز دیجیتال را پشتیبانی میکند و تنها قادر به تبدیل ارزهای دیجیتالی یا فیات پشتیبانیشده خود است. چندین صرافی آنلاین ارز ترون را در فهرست ارزهای دیجیتال تحت پشتیبانی خود گنجاندهاند که معروفترین آنها عبارتاند از:
- بایننس(Binance)
- کراکن(Keraken)
- هوبی(Huobi)
- کوکوین(KuCoin)
قیمت ارز TRX چقدر است؟
قیمت ارز TRX وابسته به شرایط بازار، نرخ ارزهای دیجیتالی باارزش در بازار و میزان عرضه و تقاضا در نوسان است. ترون با نرخ 0/002 دلار پای به بلاکچین ترون نهاد و در همان سال با افت قیمت به 0.001091 دلار رسید. اما پروژههای موفق ترون باعث شدند نرخ TRX در بازار در ژانویه ۲۰۱۹ با رشد ۲۰۰۰درصدی مواجه شود. در این زمان تریدرها میتوانستند سود خوبی از فروش ترون کسب کنند، چراکه بلافاصله و در طی چند روز با افت ۹۰درصدی مواجه شد.
معرفی چند کیف پول دیجیتال برای ارز TRX
برای نگهداری ارز ترون باید از کیف پول دیجیتال استفاده کنید. در هرکدام از این کیف پولها پروتکل خاصی برای حفظ امنیت حساب و دارایی کاربران به کار گرفته شده است. کیف پولهای دیجیتال در انواع سختافزاری و نرمافزاری وجود دارند که ما معتبرترین آنها را شناسایی و معرفی کردهایم، اما انتخاب به عهده شماست.
- کیف پول سختافزاری لجر نانو اس (Ledger Nano S)
- کیف پول سختافزاری لجر نانو ایکس (Ledger Nano)
- کیف پول سختافزاری ترزور مدل تی (TREZOR Model T)
- کیف پول سختافزاری کیپ کی (KeepKey)
- کیف پول سختافزاری Sugi
- کیف پول نرمافزاری لاکت ولت (Locket Wallet
- کیف پول نرمافزاری ترون لینک (TronLink)
- کیف پول نرمافزاری تراست ولت (Trust Wallet)
- کیف پول نرمافزاری اتمیک (Atomic)
- کیف پول نرمافزاری گواردا (Guarda)
جمعبندی
ترون شبکهای غیرمتمرکز و مبتنی بر بلاکچین است که ارز یا توکن خود را با نام TRX عرضه کرده است. تراکنشهای بدون تاخیر و سریع و ارزان در این شبکه باعث شده رقبا و کاربران شگفتزده شوند. این ارز برای ارائه پاداش به تولیدکنندگان محتوا و سازندگان پلتفرمهای سرگرمیمحور کاربرد دارد.
برای نگهداری ترون، کیف پولهای معتبری مانند لجر، تراست ولت و لاکت ولت وجود دارند که با امنیت بالا و حفظ حریم خصوصی حسابها از داراییهای کاربران نگهداری و محافظت میکنند. جهت فروش ترون باید در صرافیهایی مانند بایننس، آن را به ارز دیجیتال دیگری تبدیل کرده و سپس ارز واسطه را به ارز فیات تبدیل کنید.