/
/
/
تفاوت تتر TRC20 با تتر ERC20 چیست؟
تفاوت تتر TRC20 با تتر ERC20
ارز دیجیتال

تفاوت تتر TRC20 با تتر ERC20 چیست؟

ارز دیجیتال

تفاوت تتر TRC20 با تتر ERC20 چیست؟

آشنایی با توکن‌های TRC-20 و ERC-20 هنگام معامله در فضای بلاک چین برای سرمایه‌گذاران یک مسئله اساسی است که روی نحوه تصمیم‌گیری آن‌ها تاثیر جدی می‌گذارد.

در دنیای ارزهای دیجیتال پروتکل‌های زیادی اجرا می‌شود که برای پرداخت‌های روزانه یا با هدف سرمایه‌گذاری انتخاب می‌شوند که از جنبه‌های خاصی با هم تفاوت دارند. هدف ما در این مقاله از دیجی‌پی این است که تفاوت‌های اساسی بیت تتر ترون و تتر اتریوم را برای شما بیان کنیم.

اطلاعاتی که باید درباره تتر (Tether) بدانید

تتر اصطلاحی رایج در کریپتوکارنسی به‌شمار می‌رود که با نماد USDT در بازار نشان داده می‌شود، چنانچه این سوال به ذهن‌تان خطور کرده که تتر چیست؟ باید بدانید منظور از آن نوعی استیبل کوین است که با پشتوانه دلار آمریکا مورد معامله قرار می‌گیرد.

در واقع قیمت این رمزارز همواره با یک دلار آمریکا برابری می‌کند و هدف اصلی از ارائه تتر این بود که سرمایه‌گذران برای در امان‌ماندن از نوسان‌های شدید بازار یا انجام نقل‌وانتقال از این ارز دیجیتال در معامله‌های خود استفاده کنند.

ارزش تتر وابستگی زیادی به پشتوانه‌اش دارد و زمانی که قیمت دلار افزایش یا کاهش پیدا می‌کند، این رمزارز نیز دچار نوسان می‌شود. شبکه‌های متنوعی درحال‌حاضر از تتر پشتیبانی می‌کنند که Ethereum و Tron از نمونه‌های معروف هستند.

آشنایی بیشتر با تتر TRC20

تا قبل‌از اینکه به بررسی تفاوت‌های اساسی بین این 2 نوع تتر بپردازیم، بهتر است اطلاعات کامل و واضحی از هرکدام به‌دست آورید. در همین راستا باید گفت که TRC20یک توکن استاندارد بوده که برای استقرار قراردادهای هوشمند در بلاک چین ترون طراحی می‌شود.

شبکه ترون (Tron) که شبکه اصلی برای ارائه این تتر است، بستری قوی برای سرمایه‌گذران به‌وجود می‌آورد تا توکن‌های خود را مدیریت کنند. TRC20 از عملکردهای مختلفی همچون قراردادهای هوشمند پشتیبانی می‌کند و با دیگر ارزهای دیجیتالی که توسط این شبکه ارائه شده‌اند، سازگاری دارد.

برنامه‌های غیرمتمرکز و دیگر خدماتی که در شبکه ترون قابل دسترسی هستند امکان تعامل با این استیبل کوین را دارند اما برای اتصال به دیگر شبکه‌های بلاک چین محدودیت‌هایی وجود دارد.

مزایا و معایب اصلی تتر ترون (TRC20) کدام است؟

توکن‌های TRC20 که با استفاده از ماشین مجازی شبکه ترون طراحی می‌شوند، داری مشخصات خاصی هستند که تا حدودی مزایا و معایب اصلی این تتر را به شما نشان می‌دهد. برخی از مزیت‌های مهم عبارتند از:

  • سرعت بالای تراکنش‌ها: تتر ترون در مقایسه با بسیاری از توکن‌های دیگر توان عملیاتی بالاتری دارد که باعث می‌شود تا سرعت انجام تراکنش‌های مختلف افزایش پیدا کند.
  • هزینه‌های پایین برای انجام تراکنش: با توجه به اینکه توکن‌های TRC20 از پهنای باند شبکه ترون بهره می‌برند و مجهز به سیستم انرژی بسیار خوبی هستند، معمولا برای اجرای هر تراکنش کارمزدهای کم‌تری را به‌همراه دارند.
  • عملکردهای پیشرفته: امکان ایجاد قراردادهای هوشمند پیچیده برای اجرای عملیات‌های مختلف مانند تعامل‌های چند طرفه و تراکنش‌های خودکار با استفاده از تتر ترون امکانپذیر است.

سازگاری با دیگر برنامه‌ها: ویژگی مهم دیگری که درخصوص توکن‌های TRC20 نظر شما را جلب می‌کند این است که به‌راحتی با دیگر برنامه‌های کاربردی و توکن‌های موجود در شبکه ترون تعامل دارد.

تمامی موارد ذکرشده به‌نوعی جزء مزیت‌های تتر ترون دسته‌بندی می‌شوند، حال اینکه معایبی نیز وجود دارد که مربوط به داشتن عملکرد متغیر براساس شبکه، نیاز به صرف زمان بیشتر برای یادگیری نحوه کار و محدودبودن به یک بلاک چین خاص است.

منظور از تتر ERC20 چیست؟

به توکن‌هایی که تنها بر بستر شبکه اتریوم طراحی شده و مورد استفاده قرار می‌گیرند، ERC20 می‌گویند که امکان اشتراک‌گذاری با دیگر کاربران و انجام تبادل‌های مالی یا ذخیره در والت ارز دیجیتال را برای شما فراهم می‌کنند.

ERC20 یک استاندارد فنی به‌منظور ایجاد و صدور قراردادهای هوشمند در شبکه بلاک چین اتریوم است که مجموعه‌ای از قوانین از پیش تعیین‌شده را برای پیروی دیگر توکن‌ها ارائه می‌دهد.

شما با استفاده از این تتر می‌توانید طیف گسترده‌ای از فعالیت‌ها را به مرحله اجرا درآورید. برخی از ویژگی‌های تتر اتریوم به‌صورت زیر هستند:

  • برخورداری از توابع استاندارد: فهرست کاملی از عملکردهای اصلی مانند انتقال، عرضه، تعامل و قوانین مختلف برای تمامی توکن‌های ERC20 در نظر گرفته می‌شود که مطابق با آن‌ها تتر اجرا می‌شود.
  • تعامل با دیگر برنامه‌های شبکه: با کمک این نوع از تتر شما می‌توانید با برنامه‌های غیرمتمرکز (dApps) در شبکه اتریوم تعامل داشته باشید.
  • سازگاری: ERC20 به‌عنوان اولین تتر ارائه‌شده در شبکه اتریوم، به‌طور گسترده توسط بسیاری از صرافی‌ها، کیف پول‌ها و توسعه‌دهندگان کریپتوکارنسی پشتیبانی می‌شود.
  • دارای شفافیت بالا: این تتر امکان مشاهده تراکنش‌ها و کد قراردادهای هوشمند را برای کاربران فراهم می‌کند که این ویژگی به‌معنای شفافیت بالای ERC20 است.
  • امنیت بالا: ERC20 با استفاده از بلاک چین قوی و مطمئن اتریوم ساخته شده که امنیت قابل قبولی را برای اجرای تراکنش‌ها ارائه می‌دهد.

جوانب مثبت و منفی تتر اتریوم را بشناسید

بدون شک دلایلی را می‌توان مطرح کرد که به‌عنوان ویژگی‌های مثبت تتر اتریوم مورد توجه قرار می‌گیرند و محبوبیت آن را به‌عنوان یک استیبل کوین در میان کاربران افزایش می‌دهد.

اولین و مهم‌ترین مسئله‌ای که باید در نظر داشت، برخوردای از یک توسعه‌دهنده قوی است که از تمامی نوآوری‌ها و خدمات مرتبط با توکن‌های ERC20 پشتیبانی می‌کند. قابلیت همکاری با دیگر اکوسیستم‌های موجود در ارزهای دیجیتال نیز مزیت مهمی به‌شمار می‌رود.

توکن‌های ERC20 از شبکه امن و مطمئن اتریوم استفاده می‌کنند که تضمین می‌دهد دارایی‌های شما در برابر کلاه‌برداری و تراکنش‌های غیرمجاز محافظت می‌شوند. تطبیق‌پذیری بالای این تتر را هم نباید از یاد برد. درخصوص معایب آن نیز باید به موارد زیر اشاره کرد:

  • هزینه های تراکنش بالاتر: کارمزدهای پرداختی توسط کاربران در شبکه اتریوم معمولا زیاد است، به‌ویژه در دوره‌هایی که شبکه شلوغ‌تر می‌شود و تعداد تراکنش‌های بیشتر است، معمولا هزینه‌های پرداختی نیز افزایش پیدا می‌کند.
  • مشکلاتی درزمینه سرعت تراکنش‌ها: شبکه اتریوم امکان دارد گاهی اوقات با چالش‌هایی مواجه شود که منجر به کاهش سرعت تراکنش‌ها و طولانی‌شدن زمان لازم برای اجرای آن‌ها است. در این صورت نیز احتمال افزایش هزینه‌ها وجود دارد.
  • پیچیدگی‌های شبکه برای افراد مبتدی: ارائه قابلیت‌های متنوع در بستر اتریوم و همچنین نیاز به دانش کافی برای درک برنامه‌نویسی قراردادهای هوشمند، برخی اوقات مانع اصلی برای ورود کاربران جدید به بازار کریپتوکارنسی است.

بررسی دقیق تفاوت‌های بین تتر TRC20 و ERC20

به‌طور کلی تتر به‌عنوان یک استیبل کوین که همواره سعی دارد ارزش خود را در بازار پرنوسان ارزهای دیجیتال حفظ کند، نقشی مهم و تاثیرگذار در کریپتوکارنسی و سیستم‌های پولی سنتی ایفا می‌کند.

در مواقعی که بخواهید از این ارز دیجیتال جهت انجام تبادلات مالی استفاده کنید، امکان دارد انتخاب بین شبکه‌های ترون و اتریوم برای‌تان کمی دشوار باشد که شناخت تفاوت‌ها به شما در این زمینه کمک می‌کند.

تا اینجا مروری بر تمامی ویژگی‌ها، مزایا و معایب هرکدام از تترهای TRC20 و ERC20 داشتیم، حال قرار است که تفاوت‌های اساسی بین آن‌ها را به‌صورت دسته‌بندی‌شده بررسی کنیم که شامل موارد زیر هستند.

نوع فناوری بلاک چین TRC20 و ERC20

شبکه‌ای که از ERC20 پشتیبانی می‌کند اتریوم است که یکی از فناوری‌های بزرگ و قوی در ارزهای دیجیتال به‌شمار می‌رود.

استفاده از الگوریتم اثبات سهام (POS) در این شبکه دستیابی به امنیت بالا و کارایی بهتر را تضمین می‌کند.
در مقابل توکن‌های TRC20 مبتنی‌بر شبکه بلاک چین ترون هستند که الگوریتم اثبات سهام نمایندگی‌شده را مورد استفاده قرار می‌دهد که بیشتر تمرکز آن روی افزایش سرعت تراکنش‌ها و مقیاس‌پذیری بهتر است.

تفاوت سرعت تراکنش در TRC20 و ERC20

تراکنش‌های مربوط به تتر TRC20 در شبکه ترون پردازش می‌شود که به‌دلیل داشتن توان عملیاتی بالا و همچنین پردازش‌های سریع، شهرت زیادی به‌دست آورده است. به‌طوری که این شبکه قابلیت اجرای 2هزار تراکنش در هر ثانیه را دارد.

این عدد در مقایسه با شبکه اتریوم که به‌طور متوسط 25 تراکنش را در هر ثانیه پردازش می‌کند، بسیار قابل توجه است. اتریوم همواره با مشکلات مربوط به سرعت پردازش و مقیاس‌پذیری مواجه می‌شود که برای انتقال تتر محدودیت‌هایی را به‌وجود می‌آورد.

هزینه‌های تراکنش برای تتر ترون و تتر اتریوم

کارمزدهای پرداختی توسط کاربران برای جابه‌جایی و تبادل تترها روی هر شبکه نیز به‌عنوان یکی از تفاوت‌های اساسی شناخته می‌شود که با یک بررسی اجمالی می‌توان گفت که ترون رویکرد بهتری در این زمینه دارد.

در مقایسه بین TRC20 و ERC20 دیده می‌شود که اتریوم علاوه‌بر اینکه در اجرای تراکنش‌ها ضعیف‌تر و کندتر عمل می‌کند، هزینه‌های بیشتری نیز از کاربران می‌گیرد. بدون شک کسی که به‌طور مداوم پرداخت‌های خود را با تتر انجام می‌دهد، به‌دنبال کارمزدهای به‌صرفه‌تر است و ترجیح می‌دهد شبکه‌ای را انتخاب کند که هزینه‌های تراکنش را در سطح پایینی نگه می‌دارد.

تتر اتریوم بهتر است یا تتر ترون؟

تشخیص تفاوت‌های مهم توکن‌های TRC20 و ERC20 بدون شک جهت‌گیری شما به سمت هرکدام از تترهای مورد نظر را تعیین می‌کند، اگر فردی هستید که اعتبار و گستردگی شبکه برای‌تان مهم است معمولا اتریوم انتخاب بهتری برای شما خواهد بود.

کسی که بیشتر به‌دنبال انجام تراکنش‌های سریع همراه با پرداخت کارمزدهای به‌صرفه‌تر است، تتر ترون را گزینه مناسب‌تری می‌داند. با تمامی این تفاسیر در نهایت باید گفت که استفاده از هر نوع توکنی کاملا به خواسته‌های شما بستگی دارد.

جمع‌بندی

برای کاربرانی که درزمینه کریپتو فعالیت می‌کنند، استفاده از تترها برای پرداخت‌های مالی یک روش کاربردی به‌شمار می‌رود. درحال‌حاضر توکن‌های TRC20 و ERC20 برای این منظور مورد استفاده قرار می‌گیرد که اگر بخواهید آن‌ها را با هم مقایسه کنید، درنظرگرفتن معیارهایی همچون سرعت تراکنش، کارمزد و نوع شبکه بلاک چین اهمیت زیادی دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *