/
/
/
ارز دیجیتال ایاس چیست؟ معرفی کامل رمز ارز EOS
معرفی کامل رمز ارز EOS
ارز دیجیتال

ارز دیجیتال ایاس چیست؟ معرفی کامل رمز ارز EOS

ارز دیجیتال

ارز دیجیتال ایاس چیست؟ معرفی کامل رمز ارز EOS

EOS یا ارز دیجیتال ای.او.اس یکی از پروژه‌های موفق دنیای ارزهاست که هدف مشابهی با اتریوم دارد؛ یعنی اجرای قراردادهای هوشمند و برنامه‌های عیرمتمرکز. این پروژه در ابتدای راه‌اندازی خود با اهداف بلندپروازانه‌ای همچون مقیاس‌پذیری، قابلیت انجام میلیون‌ها تراکنش در ثانیه، حذف کارمزدهای سنگین و آسان کردن دسترسی به اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز سروصدای زیادی به پا کرد. در این مقاله به بررسی این پروژه از جنبه‌های مختلف خواهیم پرداخت.

تعریف واضح‌تری از ارز دیجیتال ایاس (EOS)

EOS یک پلتفرم بلاکچین برای توسعه برنامه‌های غیرمتمرکز است که عملکردی مشابه اتریوم دارد. خدمات و عملکرد این پلتفرم مانند یک سیستم‌عامل است که برنامه‌های غیرمتمرکز می‌توانند از آن استفاده کنند. ایده‌ای که پشت راه‌اندازی EOS وجود دارد، گردآوری بهترین ویژگی‌های تکنولوژی قراردادهای هوشمند مانند امنیت، بیت کوین و پشتیبانی از محاسبات اتریوم در یک پلتفرم است.

هدف EOS راه‌اندازی یک پلتفرم غیرمتمرکز مبتنی‌بر بلاکچین است که بتواند به‌شکلی ایمن و روان، هزاران تراکنش را در ثانیه تایید کند و تجربه توسعه‌دهندگان برنامه‌ها، کارآفرینان و کاربران را بهبود ببخشد.

مهم‌ترین ویژگی‌های شبکه ایاس (EOS)

هر شبکه بلاکچین، ویژگی‌های مختص به خود را دارد. مثلا برخی از شبکه‌ها سرعت و مقیاس‌پذیری بالایی دارند. درحالی‌که برخی دیگر همچون اتریوم و بیت کوین روی غیرمتمرکزبودن تمرکز دارند. اما در مورد شبکه ایاس چه می‌دانید؟

سیستم تایید اعتبار ایاس

شبکه EOS یک پلتفرم همیشه آماده برای استفاده برنامه‌هاست که به توسعه‌دهندگان اجازه می‌دهد وارد سیستم تایید اعتبار شوند. این شبکه امکان ایجاد حساب کاربری و ذخیره ایمن داده‌های کاربر را به‌صورت محلی فراهم کرده است.

در این پلتفرم می‌توان دسترسی به دیتابیس را به حساب کاربری سپرد و دیتای کاربر را روی دستگاهی خارج از بلاکچین ذخیره کرد. اگر حساب کاربری دزدیده شود، جای نگرانی نیست؛ چراکه می‌توان با روش‌های مختلف اثبات هویت، اکانت را دوباره بازیابی کرد.

نگهداری دیتا در فضای ابری در شبکه ایاس

بخشی از سیستم EOS را میزبانی سرور و ذخیره در فضای ابری تشکیل می‌دهد. توسعه‌دهندگان می‌توانند با استفاده از امکانات میزبانی، فضای ابری و پهنای باند دانلود، برنامه‌ها و رابط‌های کاربری اینترنتی را ایجاد کنند و به اجرا در بیاورند.

توسعه‌دهندگان می‌توانند به‌طور مستقیم از شبکه ایاس برای تحلیل فضای حافظه و پهنای باند استفاده کنند و به هر میزانی که می‌خواهند، برای برنامه‌های مشخص محدودیت تعریف کنند. ارائه تمامی این خدمات بر عهده کوین‌های EOS است.

استفاده رایگان از شبکه ایاس

همه برنامه‌های فعال بر بستر پلتفرم ایاس، برای ارسال پیام و اجرای وظایف در بلاکچین نیازی به پرداخت هزینه ازسوی کاربران ندارند. همچنین توسعه‌دهندگان برنامه می‌توانند خودشان تعیین کنند که هزینه بسیار اندک تراکنش‌ها را چگونه بپردازند. شرکت‌ها می‌توانند استراتژی کسب درآمد خود را دنبال کرده و رایگان یا هزینه‌بربودن خدمات ارائه‌شده به کاربران را خودشان مشخص کنند.

افزایش مقیاس‌پذیری در پلتفرم ایاس

خیلی از بلاکچین‌های رایج مانند بیت کوین و اتریوم، از ویژگی اجماع روی وضعیت استفاده می‌کنند. به این معنا که هر نود در شبکه، وضعیت موجود در کل بلاکچین را به‌منظور جلوگیری از کلاهبرداری و تایید تراکنش‌ها بررسی و تایید می‌کند.

اگر یک بلاک جدید به بلاکچین افزوده شود، گره‌های شبکه EOS همه تراکنش‌ها را از آن بلاک می‌گیرد و وضعیت همه آدرس‌های همراه با تراکنش دریافت‌شده را به‌روز‌رسانی می‌کند.

هدف از استفاده از اجماع، تمرکز روی تراکنش‌هاست. در چنین حالتی، نودها دیگر با وضعیت شبکه کاری ندارند. آن‌ها مجموعه رویدادهای رخ‌داده را بررسی می‌کنند تا وضعیت شبکه تحت کنترل قرار بگیرد. نتیجه این عملیات، ایجاد سیستمی است که تایید پیشینه تراکنش‌ها را در زمان طولانی‌تری انجام می‌دهد اما در عوض، توان عملیاتی بالایی دارد.

بدون باگ بودن شبکه ایاس

سیستم EOS براساس تولیدکنندگان بلاکچین یک مدل نظارتی ارائه می‌دهد که می‌توان مشخص کرد کدام تراکنش‌ها تایید شده‌اند. درصورتی‌که برنامه به‌شکلی صحیح اجرا نشود یا در کد منابع هر برنامه تغییراتی انجام شود، باز هم عملکرد این مدل مختل نخواهد شد. این یعنی جامعه می‌تواند به‌طور فعال آپگرید یا دانگرید شود و باگ‌های موجود در سیستم را به‌شیوه‌ای امن برطرف کند.

سیستم EOS در چرخه‌هایی که به‌صورت متوالی اجرا می‌شوند، تاخیر را کاهش می‌دهد و با ساخت هر بلاک، وضعیت عملکردی را به حداکثر می‌رساند. چرخه‌ها به تردهایی (Thread) تبدیل می‌شوند که به‌صورت موازی با یکدیگر درحال اجرا هستند. این موضوع، پاسخ‌گویی به پیام و تراکنش‌های ارسال‌شده را به کمترین حد خواهد رساند.

پشتیبانی از میلیون‌ها کاربر در شبکه ایاس

شبکه‌های بلاکچینی در رقابت با شبکه‌های متمرکزی همچون فیسبوک، ای بی، آمازون و اوبر نیازمند این هستند که بتوانند میلیون‌ها کاربر را در طول روز مدیریت کنند. در غیر این صورت، شبکه‌های بلاکچینی هرگز به پذیرش گسترده نمی‌رسند. توسعه‌دهندگان EOS بر این باورند که این شبکه با استفاده از راه‌کارهای مقیاس‌پذیری توانایی مدیریت میلیون‌ها کاربر را در طول روز دارد.

عملکرد مالی ایاس از ابتدا تاکنون چگونه بود؟

بلاکچین ایاس یکی از خبرسازترین و پرفرازونشیب‌ترین ارزهای دیجیتال جهان است. این سیستم بلاکچین در سال 7201 میلادی براساس یک مقاله سفید طراحی و عرضه شد. در ابتدا توکن‌های ایاس به‌وسیله تیم توسعه‌دهنده Block.one روی بلاکچین اتریوم به‌صورت توکن ERC-20 توزیع شد. سپس توکن‌های خریداری‌شده به بلاکچین ایاس منتقل شدند.

بلومبرگ در سال 2019 گزارش داد که شرکت Block.one بیشتر از 2میلیارد دلار پول نقد و 140.000 بیت کوین دارد. همچنین پیتر تیل سرمایه‌گذار اولیه فیسبوک و بنیان‌گذار PayPal یکی از حامیان برجسته این ارز دیجیتال است.

تا 31 دسامبر سال 2020 ارز دیجیتال EOS شانزدهمین ارز برتر در عرصه ارزهای دیجیتالی بود. اما با نشر خبر خروج یکی از بنیان‌گذاران و توسعه‌دهندگان این ارز ک دنیل لارمیر نام داشت، ای.او.اس با روند نزولی روبه‌رو شد و در عرض چند روز حدود یک میلیارد دلار ضرر کرد.

اگرچه با گذشت زمان این ارز از روند نزولی خارج شد و ضرر وارده به آن جبران گشت؛ اما باید صبر کرد و دید که آیا این ارز باز هم می‌تواند به وضعیت سابق خود بازگردد یا خیر!

چرا از اولین عرضه ارز دیجیتال EOS استقبال زیادی شد؟

بعداز معرفی ارز ایاس و شروع عرضه اولین توکن‌های آن، استقبال زیادی از این پلتفرم بلاکچینی شد. به‌طوری که تیم توسعه‌دهنده ایاس طی عرضه اولیه موفق شد بیشتر از 4میلیارد دلار سرمایه برای شبکه خود جمع‌آوری کند.

به همین دلیل ایاس یکی از موفق‌ترین ارزها در عرضه اولیه بود. اما چه کسی می‌داند که علت محبوبیت این ارز دیجیتال چیست و چرا انقدر طرفدار پیدا کرد؟

اولین عرضه توکن‌های ایاس از تاریخ 25 ژوئن سال 2017 شروع شد و تا 4 ژوئن سال 2018 ادامه داشت. تیم توسعه‌دهنده ایاس در مورد طول کشیدن عرضه اولیه، علت را این‌چنین بیان کرد که همه افراد بتوانند مقداری EOS تهیه کنند. بعداز معرفی ایاس و عرضه اولیه، حدود 72درصد از توکن‌های عرضه‌شده که برابر با 700میلیون توکن ایاس است، به‌فروش رسید.

ارز دیجیتال ایاس (EOS ) چگونه استخراج می‌شود؟

ازآنجایی‌که اکثر توکن‌های این ارز در زمان معرفی ایاس عرضه شدند، تعداد استخرهای استخراج ای.او.اس بسیار کم است. راه‌کار مناسب برای به‌دست‌آوردن EOS این است که دستگاه استخراج خود را به استخرهای استخراج اتریوم پیوند بزنید. بعداز اینکه مقداری اتریوم استخراج کردید، به یک سایت صرافی ارز دیجیتال مراجعه، و اتریوم را با ارز EOS معاوضه کنید.

راه دیگری که می‌توانید با استفاده از آن ارز EOS را استخراج کنید، استفاده از روش ابری است. این روش برای افرادی که با پروسه استخراج ارزهای دیجیتالی آشنا نیستند، بسیار مناسب است. پلتفرم‌های استخراج این ارز عبارت‌اند از:

  • Genesis Mining
  • CCG mining
  • Nuvoo Mining
  • Hashflare
  • IQ Mining

ارز دیجیتال ایاس (EOS ) چه مزایایی دارد؟

قطعا تا اینجای مقاله از برتری‌های ارز ایاس نسبت به سایر ارزها مطلع شدید. یکی از مهم‌ترین این مزایا، سرعت پردازش بسیار بالای شبکه ایاس است. سایر مزایای آن را در لیست زیر می‌خوانید.

  • انجام تراکنش‌های درون‌شبکه ایاس رایگان هستند.
  • شما به‌اندازه توکنی که خریده‌اید، مالک شبکه ایاس خواهید شد و می‌توانید به همان اندازه پهنای باند شبکه را در اختیار بگیرید.
  • طریقه کار با شبکه ایاس بسیار آسان است. توسعه‌دهندگان می‌توانند با استفاده از این پلتفرم، برنامه‌های غیرمتمرکز خود را آن‌طور که دل‌خواه‌شان است، مدیریت کنند.
  • ازآنجایی‌که بلاکچین ایاس از قراردادهای هوشمند و برنامه‌های غیرمتمرکز پشتیبانی می‌کند، به‌دلیل کاربردی بودن می‌تواند عملکرد موفقی داشته باشد.
  • سیستم ایاس از الگوریتم گواهی اثبات سهم محول‌شده بهره‌مند است که این، سرعت و کارآمدی شبکه را افزایش می‌دهد.

آیا ارز دیجیتال ایاس معایبی هم دارد؟

به‌نظر می‌رسد که بلاکچین ایاس هم مانند سایر بلاکچین‌های ارز دیجیتال ناپختگی‌های خاص خود را دارد؛ اگرچه سعی می‌کند خدمات خود را توسعه و بهبود دهد. در ادامه به نقص‌های ایاس اشاره خواهیم کرد.

  • موضوع حاکمیت در بلاکچین به‌گونه‌ای است که در هر زمان فقط 21 تولیدکننده بلوک می‌تواند وجود داشته باشد و عملکرد کلی شبکه به رای سهامداران آن وابسته است.
  • از ابتدای معرفی ایاس و عرضه اولیه توکن‌های آن، چون تیم توسعه‌دهنده بدون ارائه نمونه اولیه اقدام به فروش کرد، انتقادات شدیدی را علیه خود برانگیخت.
  • بلاکچین ایاس رقبای زیادی دارد که سرسخت‌ترین آن‌ها اتریوم، Rchain و Tron Neo هستند. ایاس برای اینکه بتواند عملکرد موفقی نسبت به آن‌ها داشته باشد، باید همواره به بهبود و توسعه سیستم خود بپردازد تا از رقبایش عقب نماند.

جمع‌بندی

سیستم EOS یک پروژه پرهیاهو در حوزه برنامه‌های غیرمتمرکز در دنیای ارز دیجیتال است که چشم‌انداز بلندپروازانه‌ای دارد. این پلتفرم امکان استفاده از قراردادهای هوشمند را فراهم می‌کند و از 3 ویژگی عمده و قابل توجه مانند مقیاس‌پذیری، انعطاف‌پذیری و پردازش چندگانه برخوردار است. این ارز یک رقیب برای اتریوم شناخته می‌شود که امکان استخراج مستقیم آن وجود ندارد و باید با استخراج اتریوم، آن را به ارز ایاس تبدیل کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *